USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Прокуратура розслідує незаконні дії службовців стосовно «СЛАП «Рожищеагроліс»

26 Серпня 2016 13:57
Незаконні дії службових осіб Головного управління Держгеокадастру в області розслідують. Йдеться про незакону передачу 77 гектарів земель лісового фонду ДП «СЛАП «Рожищеагроліс» в оренду фермерському господарству.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Рожищенським відділом Маневицької місцевої прокуратури внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про зловживання службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки, службовими особами Головного управління Держгеокадастру в області та відділу Держгеокадастру у Рожищенському районі.

З'ясувалося, що у 2015 році ці службовці, порушуючи чинне законодавство, надали дозвіл на розроблення й затвердили проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок на території Городинівської та Уляниківської сільських рад Рожищенського району, які розташовані на земельних ділянках лісового фонду державного підприємства «СЛАП «Рожищеагроліс», та в подальшому передали їх в оренду місцевому фермерському господарству для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, вивівши їх із земель лісового фонду.

При цьому рішення про попереднє вилучення цих земельних ділянок загальною площею понад 77 гектарів та вартістю майже 1,5 мільйона гривень з постійного користування підприємства ДП «СЛАП «Рожищеагроліс» не приймались, цільове призначення відповідних лісових земель на землі сільськогосподарського призначення не змінювалось.

Нині у кримінальному провадженні про незаконні дії службовців Держгеокадастру триває досудове розслідування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
555 Показати IP 26 Серпня 2016 15:56
дурдом, а не прокуратура. Якщо землі пустують, то чому їх не обробляти. І навпакм, самовільне заліснення вважається втратою сг угідь, а значить нанесенням збитків. Фермеру мендаль треба дати, що продав 300 тонн пшениці, щоб прокурори не поз-хали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus