USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Прокуратура відкрила кримінальне провадження проти КП «Ласка»

12 Серпня 2015 17:00
Прокуратура відкрила кримінальне провадження проти КП "Ласка" за фактом службового недбальства. Зокрема йдеться про порушення вимог чинного містобудівного законодавства та законодавства про охорону навколишнього середовища при будівництві притулку.

Нагадаємо, депутатська група "Новий Луцьк" ініціювала досудове розслідування щодо діяльності КП, а депутат міськради Богдан Шиба, який свого часу сам голосував за створення цього підприємства, реалізував ініціативу, готуючи різноманітні тематичні запити до міської ради та надіславши заяву у прокуратуру.

У понеділок, 10 серпня, Прокуратура Луцька розглянула заяву депутата з приводу вчинення кримінального правопорушення службовими особами Луцької міської ради та КП "Ласка".

"10 серпня прокуратура міста прийняла рішення про внесення зазначених відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42015030010000095, після чого, на підставі частини 7 статті 214 КПК України, зазначені матеріали кримінального провадження передали за послідовністю до слідчого відділу Луцького МВ УМВС України у Волинській області для проведення досудового розслідування", - йдеться у документі.



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: на КП "Ласка" витратили 1,5 мільйона, а підприємство - збиткове

Зі слів Богдана Шиби, в супереч вимогам чинного містобудівного та екологічного законодавства, за відсутності будь-якого виготовленого і затвердженого проекту, на території і у приміщеннях, що перебувають на балансі підприємства "Ласка", тривалий час функціонує притулок для утримання бродячих тварин, в якому постійно перебуває понад 300 собак.

"Експлуатація цього незаконного підпільного притулку з порушенням норм екологічної і протиепідемілогічної безпеки становить небезпеку для здоров'я людей і для навколишнього середовища та у будь-який момент може призвести до тяжких наслідків", - йдеться у тексті заяви.



До слова, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що через систематичні порушення в діяльності підприємства, непрозорість роботи установи та недотримання санітарно-епідеміологічних норм у Луцьку хочуть ліквідувати КП «Ласка». Воно, нагадаємо, займається відловом, стерилізацією та утриманням безпритульних собак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Олекса Показати IP 12 Серпня 2015 17:10
Давно уже пора было із цим незаконним притулком розібратися. Так родиться казна що. Тільки завдяки прикриття із боку Романюка і Кравчука це беззаконня і безлад продовжуються. Сподіваюсь, що прокурори доведуть справу до завершення і не пішуть на "сприяння місцевій владі"
Анатоль_ до Олекса Показати IP 12 Серпня 2015 17:43
У Нововолинську пані Наталко Семенівна має також свого собачатника. Собаки там сидять на ланцюгах. Багато хворих собак. Люди дуже незадоволені собачатником пані Наталки Семенівни. Дуже багато диких собак бігає по Нововолинську. На цетральній прощі зграя диких собак знищила клумби квітів біля пам"ятника Т.Г.Шевченку. Якось так.
123 Показати IP 12 Серпня 2015 17:19
Давно пора!
Лучанин Показати IP 12 Серпня 2015 18:14
ШИБу. в дитинстві викупила собака і забула а Шиба не забув.....
Всезнайко до Лучанин Показати IP 12 Серпня 2015 22:41
Шиба - Шаріков...
хіхіхоньки Показати IP 12 Серпня 2015 18:33
то Шиба все знав і стільки часу мовчав? Виходить що зумисно приховував. Якась корисна ціль була в чоловіка, тільки щось не зрослось!
волонтер Показати IP 12 Серпня 2015 21:18
собаки не винні, потрібно було давно дослухатися до наших вимог про розмежування посади директора ласки та голови товариства захисту тварин. але Дану Новарчук кришував Кравчук. всі наші звернення до прокуратури закінчувалися нічим, тільки страждали тварини. маю надію що цього разу все викриється.
еа Показати IP 12 Серпня 2015 23:05
і шибу вже купили представники однієї бізнес-групи. чого ж він розривається і каже що чесний.
ае до еа Показати IP 13 Серпня 2015 00:43
йому мабуть ті четверо з рівненської траси спокою не дають, ходять за ним кругом, сняться. от з ним і робиться шось таке. відчуває, шо скоро вони його до себе заберуть.
Лучанка Показати IP 13 Серпня 2015 07:34
Складається таке враження що шиба і осіпов вже вирішили в Луцьку усі нагальні проблеми залишилась лише одна закрити Ласку і в Луцьку настане райське життя для всіх лучан
123 Показати IP 13 Серпня 2015 11:07
І чого ви гавкаєте всі на ту Ласку? тільки уявіть - випустити в місто тих 300 собак і вони розбіжаться по наших вулицях і підвалах, Тільки трохи почистішало в місті від бродячих собак (хоча би в центрі міста) і давайте зараз знову заселимо! Як інші крадуть чи щось порушуть - їх не бачать, а як Дана старається хоч якось дати лад і десь щось не так - шиба намалювався, вже все переробили, всіх повикривали!
Настя Показати IP 13 Серпня 2015 12:57
Хорошо если прокуратура, на самом деле взялась исходя из закона а не по чьему то заказу! На самом ли деле "Ласка" загрязняет атмосферу и ведет незаконные застройки? Хочется верить что прокуроры разберутся! Жаль только не всем законникам до госпроблем! К примеру Матвийчук лишь о кармане думает! Не просто же так он в декларации врет, строит нищего, а сам кредиты выплачивает! Что облпрокурор Сумм, приобрел на 25 тыс.грн? http://prokurorska-pravda.today/article/blesk-i-nischeta-oblastnyih-prokurorov-sumschina/
Правда Показати IP 14 Серпня 2015 10:16
Чи знають фанатики новарчук,що Волинське товариство захисту тварин заснували Любов Сорочук та Віталій,а новарчук там була лише т-р-е-т-ь-о-ю.Вже тут починався іі брехливий шлях під назвою''дуже люблю собачок''.З часом двох засновників вдалося витурити(під прикриттям перероблених документів),гарно,одноосібно,збирати благодійні грошики,іздити за ''новим''цирковим коханням по Украіні,та ще не забути індуса Аміра Халіла з його"показовою"боротьбою за щастя ведмежати,та новарчук мови не знала,а любовні смс ій перекладала Вероніка,тоді новарчук нею всюди прикривалася,бо остання була головним спонсором на Мамсурова...Ось така "вдячність новарчук людям,які допомагли ій у житті(хоча ця риса є у собак,яких знищує новарчук з "ласкою".
А-я Показати IP 24 Березня 2016 23:03
Да, животных стало меньше в Луцке.Но хоть кто-то поинтересовался,почему?Да потому,что новарчук б. забирает их с улиц, ссыпает этих животных в концлагерь,под названием ласка.А там у них одна дорога, в муках на тот свет......ну разве кому повезет и приедет ЧЕЛОВЕК,чтобы взять к себе......а остальные? поезжайте на Мамсурова,гляньте в их глаза......и задумайтесь,для этого ли создал Бог Землю? Чтобы одни ущемляли других? Они такие же полноправные жители......А новарчук б. занимается только пиаром. Постоянные ложь и лень-это ее спутники по жизни. А для наведения ПОРЯДКА с бездомными животными - во главе должны быть ПОРЯДОЧНЫЕ ЛЮДИ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus