USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Робоча група розробила схему дій щодо полігону в Брищі

24 Листопада 2016 16:38
Проблема на полігоні твердих побутових відходів у Брищі постала особливо гостро: потужності лінії сортування сміття, будівництво сміттєпереробного заводу та екологічна ситуація. Відтак, аби врегулювати це питання, створили робочу групу.

Серед напрямків роботи, які окреслили члени групи під час першого засідання 23 листопада, - робота сортувальних ліній, одна з яких працює не на повну потужність, а інша не функціонує взагалі. Також обговорили проблему вивезення твердих побутових відходів на полігон у Брище. Зі слів депутатів, чимало питань є щодо екологічної сиутації навколо сміттєзвалища. Ще одним важливим пунктом вивчення, зауважили учасники засідання, - будівництво сміттєпереробного заводу.

Завершивши засідання, депутати відвідали перевалочну базу КП "Луцькспецкомунтранс" та сміттєзвалище у Брищі, аби на місці ознайомитися з роботою сортувальної лінії. Наступну зустріч робочої групи запланували провести після засідання сесії Луцької міської ради. На ній вже розглядатимуть в деталях кожне проблемне питання й шукатимуть шляхи для їх вирішення.

«Сміттєсортувальна лінія належить підприємству «Луцьк ЕКО» та КП «Луцькспецкомунтранс». Втім, щодо роботи лінії, депутати й співзасновники не бачили фінансового звіту, що дивує. Більше того, лінія не працює на повну, а друга взагалі не в роботі. А все це могло б приносити додаткові фінансові надходження й зменшувало б кількість відходів, які потім везуть на полігон. Цікаво на скільки часу вистачить полігону й чи зберігається там сміття з дотриманням екологічних норм. Окрім того, чимало запитань викликає те, що було 19 підприємств, які хотіли будувати сміттєпереробний завод, втім, ніодне не знайшло підтримки в Луцькраді», - прокоментував ситуацію Інформаційному агентству Волинські Новини член робочої групи, депутат Луцької міської ради, керівник фракції «УКРОП» у міськраді Ігор Поліщук.

Нагадаємо, ІА Волинські Новини повідомляло, що Луцька міська рада відхилила майже 20 пропозицій від компаній, які були готові займатися переробкою, сортуванням, захороненням чи утилізацією сміття. Причому, причини відмов були не екологічні, а фінансові.

Окрім того, раніше йшлося про те, що поблизу луцького сміттєзвалища, від якого понад 30 років потерпають мешканці села Брище і навколишніх населених пунктів, хочуть звести сміттєспалювальний завод. Попри те, що ніхто не взяв до уваги категоричні протести селян, фундамент під завод вже почали заливати, попередньо викорчувавши там дерева. Відтак, люди вийшли на протест.

Також стало відомо, що усіх документів, аби на законних підставах будувати сміттєспалювальну піч поблизу полігону в селі Брищі, у виконавця робіт немає. Про це повідомили у ДАБІ Волині на запит голови фракції партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Вячеслава Рубльова. Відтак на підставі виявлених порушень ТзОВ «Центр переробки та утилізації відходів», яке й будує піч, оштрафували на 1,305 мільйона гривень та зобов’язали приписом зупинити будівельні роботи.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus