USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Санкції щодо «Луцьктепла» пов’язують з «таємним договором» компанії «Захід ТЕГ»

9 Лютого 2016 16:16
Фінансові труднощі, які переживає ДКП «Луцьктепло», можуть бути відголосом втаємниченого договору з однією із компаній групи «Континіум» «Захід ТЕГ».

Про це повідомила очільник профспілкового комітету підприємства Неоніла Слюсар.

Нагадаємо, днями стало відомо, що борги підприємства за розподіл газу перед ПАТ «Волиньгаз» за січень становлять 22 мільйони гривень.

Уже вчора ПАТ «Волиньгаз» обмежив газопостачання на підприємство. А сьогодні стало відомо, що котельні підприємства почали опломбовувати.

Однак міське керівництво запевняє, що лучани без тепла і гарячої води не залишаться. Чи дійсно складна фінансова ситуація на підприємстві не вплине на добробут городян, які справно платять за комунальні послуги, кореспонденти Інформаційного агентства Волинські Новини спробували з’ясувати у керівництва ДКП.

Однак керівника Юрія Паращія на місці не виявилося, в приймальні сказали, що на підприємстві він може з’явитися «можливо, завтра». Не відповідає очільник ДКП «Луцьктепло» і на мобільний. Натомість заступник директора з фінансово - економічних питань Валентина Малютіна коментувати можливі наслідки для лучан відмовилася.

«Це сфера відповідальності директора. Саме він володіє оперативною інформацією», - каже Валентина Малютіна.

А ось керівник профспілкового комітету Неоніла Слюсар зауважує: якщо міський голова запевнив лучан, що проблем для лучан не буде – залишається лише вірити градоначальнику. Натомість ніхто не пояснює, чому підприємство опинилося в ситуації, коли воно не може розрахуватися за газ, воду, електроенергію і зарплату.

З її слів, всі покладають вину на НКРЕКП. Та істина, переконує, в іншому, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, застосувала санкції через договір про давальницьку сировину із «Захід ТЕГ».

Як інформувало Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, більше 3 мільйонів гривень щомісяця переплачують лучани за теплоносії через укладений договір між ДКП «Луцьктепло» і підприємством «Захід ТЕГ», що пов’язане з групою «Континіум». Подробиці цього договору - «вкриті мороком», оскільки про зміст договору відомо лише обмеженому колу людей. Не показали цей договір ані членам міськвиконкому, ані активістам, навіть заявили, що договір покажуть за умови підписки про нерозголошення.

Натомість, уже цього року працівники ДФС виявили оборудку на 3,1 мільйона гривень, в рамках якої послугу з переробки природного газу у тепло для державного комунального підприємства надавали за завищеними цінами. Підрозділом боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДФС у Волинській області викрито факт завищення вартості послуг з переробки давальницької сировини (природного газу) у готову продукцію (теплову енергію), реалізованих по угодах державних закупівель – для державного комунального підприємства.

Водночас, колектив ДКП «Луцьктепло» на підприємстві погрожує звільненням, якщо не вирішиться криза на підприємстві. А ось в міській раді кажуть, що вирішенням проблем на підприємстві займаються в Києві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
1234 Показати IP 9 Лютого 2016 16:26
Романюк рулить!
жук Показати IP 9 Лютого 2016 17:50
З яких пір викладач початкових класів Слюсар, а в подальшому оператор котельні стала великим фахівцем у теплоенергетиці? Можливо, хай спочатку розкаже куди поділися 500 тисяч (!!!) профспілкових коштів у 2011-2013 роках, коли вона була головою профспілки?!
інженегр до жук Показати IP 11 Лютого 2016 09:47
А як електрик (без вищої освіти) Валенса очолив всепольський рух "Солідарнысть", став Президентом Польщі і перетворив совкову Польщу на передову країну? А у нас злодюги з вищою освітою довели коаїну до ручки. ПС. Нічого не маю проти освічених людей - сам маю вищу освіту.
Романюн Показати IP 9 Лютого 2016 17:53
ДКП "Луцьктепло" - комунальне підприємство, керівництво якого призначає і звільняє міський голова. Повну відповідальність за вжиття або не вжиття заходів щодо управлінської діяльності на ДКП "Луцьктепло" несе Романюк М.Я.. Все робилось з його відома, а якщо ні - то тоді він пастух, а не міський голова. Дякую мешканцям Луцька, які обрали "доброго господарника" Романюка М.Я. - міським головою!
виборець до Романюн Показати IP 10 Лютого 2016 15:12
Саша Товстенюк, це ти?
ЛуцькХолод Показати IP 9 Лютого 2016 19:18
Фінансові труднощі «Луцьктепло», можуть бути відголосом втаємниченого договору з однією із компаній групи «Континіум» «Захід ТЕГ». Кажіть прямо смердить корупцією! А мер хіба не в курсі?! Ні! Тоді, навіщо нам такий мер?
Оля до ЛуцькХолод Показати IP 9 Лютого 2016 23:42
мер цей процес очолює. Та вбиває не це. Вбиває безмежна наглість казнокрадів та корупціонерів котрі вже найшли винних. це виявляється голова профкому Слюсар та слюсар газової служби Федотов которі "руками" Саші Маланца обікрали підприємство. СБУ нове антикоупційне бюро та інші "захисники" держави спокійнісінько собі сплять отримуючи за свій відпочинок шикарну зарплату. про прокуроров мови навіть нема вони вже давно за межами здорового глузду.
Мальвіна до ЛуцькХолод Показати IP 10 Лютого 2016 00:04
Йдіть попийте пивка та потанцюйте в карабасі - може, трохи нагрієтесь:)
Наташа Показати IP 10 Лютого 2016 09:13
Які ж умови договору з «Континіум» «Захід ТЕГ», що їх неможливо озвучити? Романюк М. Я. - підст*лка континіум прайда. Де останні там горе і біда, людські сльози і кров. Хто знає про вбивства людей цим прайдом, які захищаючи свої інтереси опинялись на дорозі прайду, і відбулися ще при єремейчику, а тут лише гроші. Знаю впевнено тут корупції і більше нічого крім неї.
КУМ Показати IP 10 Лютого 2016 09:55
Скільки тої зими-вже майже весна.Питання тільки в тому-кому дістанеться ЛТ після банкрутства.А скоріш акції розділять по чесном-это тебе,это снова тебе,это уже тебе...
спостережливий до КУМ Показати IP 10 Лютого 2016 15:17
А от це дійсно цікаво. Судячи з "прискіпливої" уваги, яку приділяють кожному пуку на луцьктеплі сайти ВН і Підприцілом, це дуже цікавить їхнього справжнього господаря

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus