USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Сергій Григоренко пояснив, чому назвав бійців тітушками

1 Березня 2017 11:05
Заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко під час брифінгу заступників Луцького міського голови 28 лютого назвав представників Громадського формування «Варта Порядку», серед яких воїни-афганці, бійці та ветерани АТО, тітушками. Водночас у офіційному коментарі на сайті міської ради він наголосив, ще мав на увазі «людей, яких використовують ті чи інші політичні сили для здобуття влади у незаконний спосіб для тиску на своїх політичних опонентів чи громадськість».

Григоренко заявив, що під час сесії на автостоянці Луцької міської ради нібито стояли автобуси з представниками «Варти порядку». Як пізніше пояснили у ГФ, один бус дійсно міг бути біля міськради, але лишень в рамках робочого маршруту. Учасники «Варти порядку» в день запланованого проведення 20-ї чергової сесії, яка так і не відбулася, спільно з поліцією патрулювали місто.

Зауважимо, громадське формування налічує понад тисячу членів та тісно співпрацює з міською радою та Нацполіцією.

Також Григоренко мав запитанння до того, що на засіданні сесії перебував прес-секретар ГФ «Варта порядку» Олександр Волянюк, який, до слова, є головою Громадської ради при Волинській облдержадміністрації.



У день конфлікту журналісти звернулися за коментарем до Сергія Григоренка, проте він зіслався на зайнятість та відправив журналістів робити письмові запити.

Згодом посадовець усе ж дав роз'яснення щодо своїх висловлювань - на сайті міськради.

«Під словом «тітушки» я мав на увазі народну назву людей, яких використовують ті чи інші політичні сили для здобуття влади у незаконний спосіб, для тиску на своїх політичних опонентів чи громадськість. Я говорив про тітушок як про суспільне явище, маючи на увазі неприпустимість його використання у цивілізованому світі. Засуджую використання спортсменів, силовиків чи учасників будь-яких громадських формувань для тиску.

Це висловлювання не прозвучало на адресу членів «Варти порядку», адже багато з них дійсно брали участь у бойових діях у зоні АТО та в Афганістані і сьогодні виконують хорошу громадську роботу», - висловився Сергій Григоренко.

Водночас чиновник уявив себе медіаекспертом та закликав журналістів: «особливо прискіпливо варто відноситися до інформації, яку подає ІА Волинські Новини», - наголосив Григоренко, якого інформація видання, вочевидь, не влаштовує.

Нагадаємо, заступник міського голови Сергій Григоренко минулого року некоректно висловився про євреїв, вдаючись до антисемітської лексики. За це Батьківщина виключила Григоренка з лав партії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Володимир П. Показати IP 1 Березня 2017 11:31
Іди до нас блокадників Донбасу, не сци
боголюбы до Володимир П. Показати IP 1 Березня 2017 12:22
Мы отсюда посмотрим.
До Волод ПІЗ Показати IP 1 Березня 2017 11:51
І до нас в окопи на реальний передок 14
Софія Показати IP 1 Березня 2017 12:00
Заберіть його з міської ради - григоренко взагалі ні в чому не розбирається, хамить до людей, веде себе як, некоректно та нетактовно. У нас був шок, як його призначили заступником. А зараз шок лише посилюється.
Анонім Показати IP 1 Березня 2017 13:02
а може це ригуненко незаконно дорвався до влади і хамить всім підряд ?
Вася Показати IP 1 Березня 2017 13:33
Невідомо як вигулькнув некомпетентний, нелюдяний . Коли вже в нас такі не будуть приживатися по кабінетах

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus