USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ще одне місто Волині виступило проти нічного продажу алкоголю

29 Січня 2015 14:07
Продавати алкоголь із 22:00 до 8:00 ранку заборонили у Ковелі. Обмеження стосується усіх, окрім закладів ресторанного господарства.

Про це йшлося під час 65 сесії Ковельської міської ради сьогодні, 29-го січня.

На розгляд депутатів винесено проект рішення «Про заборону продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива (окрім безалкогольного)». Звідки взялася ідея такої ініціативи , - пояснила депутат Віра Федосюк.

«Це рішення виникло, оскільки до нас зверталися ковельчани, наші люди. Окрім того, говорили про таку необхідність міліціонери. Я розумію, що дехто лобіює свої інтереси й не хоче такого рішення, але тут треба зважено підходити до питання. От, якщо людині необхідно купити алкоголь – вона зайде у ресторан. Тому треба дбати про громаду», - наголосила Федосюк.

Втім, не всі обранці міста залізничників з цим погодилися. Зокрема депутату В’ячеславу Шаві заборона не сподобалася.

«Навіщо обмежувати!? Якщо це зробити, то почнуть купувати у таксистів чи ще десь. Краще зайнялися б нічними клубами, а то перед входами закладів б’ються, кров на тротуарах, а жодного власника не притягнули до відповідальності», - пояснив свою позицію В’ячеслав Шава.

З цього приводу Ковельський міський голова Олег Кіндер наголосив, що рішення необхідне й законне, бо це не забороняє займатися торгівельною діяльністю, а, лише, обмежує.

«Ми не заборонимо, а обмежимо продаж алкогольних напоїв із 22-ї вечора до 8-ї ранку. Так ми спонукаємо іти людей у бари-ресторани, щоб нікому не заважали і не розпивали у підворіттях. А хто захоче купити самогонки, то він знайде де. Окрім того, таке наше рішення буде підставою для правоохоронців притягати до адмінвідповідальності недобросовісних бізнесменів.

Зауважимо, у пропонованому проекті рішення вказано, що обмеження стосується реалізація алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива (окрім безалкогольного), у стаціонарних об’єктах торгівлі, малих архітектурних формах та у закладах торгівлі, розміщених в окремих будівлях, крім закладів ресторанного господарства, на території Ковеля з 22.00 до 08.00 години.

Також чинність цього рішення поширюється на всі суб'єкти господарювання на території міста незалежно від форм власності, які зареєстровані в установленому порядку і мають ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

Більшістю голосів рішення ухвалили, проти голосував лише один депутат, ще четверо утрималися.

Нагадаємо, торік подібне рішення прийняли й в обласному центрі: Луцькрада не прислухалася до бізнесу й заборонила нічний продаж алкоголю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 29 Січня 2015 14:34
коментар було видалено
Що ви пишете? Показати IP 29 Січня 2015 14:56
За - проголосувало 14 депутатів із 19, необхідних для прийняття. Рішення не було підтримане Ковельською міськрадою. Популізм бютівців не має меж. Вони нищать легальний бізнес на догоду самогонникам та контрафактникам, які заливають місто небезпечним фальсифікатом. Для задоволення своїх дурнуватих політичних амбіцій бютмани свідомо ріжуть доходи до бюджету від продажу цих підакцизних товарів, які цього року зараховуються до місцевих бюджетів. І скавучать: грошей в бюджеті немає!
Анонім до Що ви пишете? Показати IP 29 Січня 2015 22:05
продавайте. але не серед ночі.
ллл Показати IP 29 Січня 2015 18:29
Не тільки такий дурдом в містах по селах ще гірше точки через дорогу у сільської ради та участкового во жизнь пошла.
Краще не скажеш Показати IP 30 Січня 2015 01:34
Що в розумного на умі - в Кіндера на язиці. Ця, вже давно відома в Ковелі істина, вкотре підтвердилася в цій провально-дефектній PR-акції ковельської "Батківщини". Ковельська міська рада, маючи бютівську більшість+мера провалила по-суті партійний проект рішення! Ось в чому сенсація! Навіть прості члени партії все зрозуміли, коли почули: - Так ми спонукаємо іти людей у бари-ресторани, щоб нікому не заважали і не розпивали у підворіттях. А хто захоче купити самогонки, то він знайде де, - врізав правду-матку вузьколобий Кіндер. Ось і вся правда. Не про обмеження алкоголізму йдеться, а лише про те, щоб алкоголь купували не в магазинах, а в ресторанах. Ну, і на самогонних "точках". Та-дам!!! Фанфари і сюжет: По головній вулиці міста йдуть колони самогонників, контрафактників та інших фальсифікаторів несучи транспаранти "Слава Кіндеру - наш кандидат!", " Олег Кіндер ставить на "точку"!", "Пий в ресторані, рябчиків жуй - лиш в магазині бухла не купуй!!!"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus