USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Сім років в’язниці за протокол, написаний «на колінах»

24 Жовтня 2014 12:42
Переписувати протоколи дільничих виборчих комісій у місцях, не передбачених законодавством, відтепер коштуватиме свободи.

Про це стало відомо під час прес-конференції в управлінні МВС області сьогодні, 24 жовтня.

Нагадаємо, учора набув чинності Закон України про внесення змін до Кримінального кодексу України, згідно з яким порушення під час виборів прирівнюються до тяжких злочинів. За ці дії передбачена сувора відповідальність.

Відтак, напередодні позачергових виборів народних депутатів, частина волинських районів уже отримала бюлетені. На чергування також заступили працівники міліції.

В УМВС області нагадали про те, що згідно зі змінами до Кримінального кодексу, за фальсифікацію виборчих документів посилюється відповідальність. За складання чи підписання протоколу не під час засідання виборчої комісії, або включення до протоколів завідомо неправдивих відомостей, порушникам «світить» від 5 до 7 років позбавлення волі.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, представники ГМ «ОПОРА» скаржилися, що неодноразово спостерігачі фіксували переписування протоколів уже за межами виборчих дільниць – чи в ОВК, чи в автомобілі, щоб, мовляв, не повертатися. Однак, згідно з чинним законодавством, аби переписати протоколи, необхідно членам ДВК повернутися на дільницю і зібрати всіх членів комісії. А цього практично не роблять, переписуючи протоколи будь-де, і, фактично, порушуючи законодавство. Віднині такі дії суворо караються.

В УМВС нагадують, що правоохоронці, які чергують на дільницях, охороняють громадський порядок та забезпечують збереження виборчої документації. А реагувати на порушення мають виборча комісія та спеціальні слідчо-оперативні групи.

До слова, в Міністерстві внутрішніх справ у день виборів планують відкрити фронт-офіс. На місці будуть працювати співробітники міліції, які прийматимуть будь-які повідомлення та зможуть надати доступ до інформації, що стосується безпосередньо виборчого процесу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Да Показати IP 24 Жовтня 2014 12:50
Заступ своїми діями може багатьох відправити в місця не столь отдальониє

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus