USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Скандального луцького суддю не призначили заступником голови суду

21 Квітня 2015 12:56
Суддя, який виносив вирок луцьким євромайданівцям щодо домашнього арешту, сподівався на призначення заступником голови суду.

Нагадаємо, сьогодні, 21 квітня, відбулися збори суддів Луцького міськрайонного суду, на яких обрали голову суду. Ним став діючий голова Михайло Квятковський, який пробуде на цій посаді ще 2 роки, або до терміну закінчення повноважень.

По тому судді продовжили збори для того, щоб обрати заступника голови суду. Так, голова суду Михайло Квятковський на посаду заступника висунув кандидатуру чинного заступника Романа Кихтюка, як тактовного, врівноваженого і скрупульозного суддю.
Роман Кихтюк
Роман Кихтюк
Також судді запропонували на посаду заступника Віталія Ковтуненка, Валентину Пушкарчук та Олександра Гриня. Однак двоє останніх заявили про самовідвід.

Відтак, суддям довелося обирати з-поміж двох кандидатур: Романа Кихтюка та Віталія Ковтуненка.

Нагадаємо, Віталій Ковтуненко - під час подій на Майдані ухвалював рішення про взяття під домашній арешт трьох активістів Майдану, а саме Майї Москвич, Ігоря Гузя та Сергія Григоренка. Сам же він вважає, що не підпадає під дію Закону України «Про очищення влади». Відповідну заяву він подав за місцем роботи - у Луцький міськрайонний суд.

Натомість «Самооборона Волині» зверталася до Вищої ради юстиції України із заявою про недобросовісну поведінку судді Ковтуненка. Згідно з рішенням Вищої кваліфікаційної комісії від 10 лютого 2015 року, проти Ковтуненка Вища кваліфікаційна комісія суддів України відкрила дисциплінарну справу.Суддя Ковтуненко від коментарів наразі відмовляється і чекає висновку кваліфікаційної комісії.
До слова, під час виборів голови суду Віталій Ковтуненко пропонував на цю посаду свого колегу Андрія Сівчука, однак той не набрав достатньої кількості голосів.

Відтак, після таємного голосування стало відомо, підтримкою скількох суддів заручився Віталій Ковтуненко.
лічильна комісія
лічильна комісія
Згідно з результатами волевиявлення суддів, за Романа Кихтюка проголосували 13 суддів, а за Віталія Ковтуненка – 7. Двоє з присутніх не підтримали жодного з кандидатів.

Відтак, заступником голови суду обрали Романа Кихтюка. Сам він подякував колегам за довіру і пообіцяв постаратися її виправдати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Мутний Показати IP 21 Квітня 2015 13:12
Вітаю Михайла Семеновича та Романа Миколайовича з обранням на посади.
V Показати IP 21 Квітня 2015 13:29
Кто все эти люди?
Анонім до V Показати IP 21 Квітня 2015 13:32
Те, кто будет правильно проводить линию партии, пардон, власти. Или имеются сомнения?
вічний відповідач Показати IP 21 Квітня 2015 15:24
Найкрасивіша і найрозумніша суддя - Таня Філюк. Найповажніша - Валентина Пушкарчук. Совість в цих дівчат чиста, як венеціанське дзеркало, а якщо "щось десь було", то наша православна релігія така, що Бог малі гріхи прощає. Якщо сказати компліментарно, то Таня і Валя - це судді України, яка повільно оновлюється від корупції і мерзоти і віддаляється від Гондурасу. Усі решта - що манна каша, що смажена капуста.
жертва кихтюка Показати IP 21 Квітня 2015 15:59
Згадай п.Романе 26.10.2012рік,коли мене привів у кабінет №7 Луцького міськрайонного суду такий собі Воробей Андріан........і коли ви вступивщи в злочинну змову в супереч Конституції України і ЗАКОНУ України ,нехтуючи правами тих кого до вас приводять виносите упереджено-неправомірні рішення.А якщо ваша пам"ять коротка---то незабаром суспільство дізнається істинне визнання речей.Готовся відповідати і вчи ст.3, ст 60, ст.68, ст55 , ст.124 Конституції України,бо за ці порушення вимог понесеш відповідальність. До зустрічі на очній ставці!!!
Доктор Хаус до жертва кихтюка Показати IP 21 Квітня 2015 16:37
От ви визнали себе жертвою, пишете тут про закони...статі...очну ставку...це не серйозно. В кожній спірній ситуації, чого б вона не стосувалась, є особа, яка права і є та, яка не права, і звичайно ж не визнає свою вину. Розсудити людей таким чином, щоб всі були задоволені...так не буває, оскільки дієш по закону. Потім ті, які, так би мовити, програли справу, спір починають звинувачувати особу, яка їх розсидула і виявляти своє невдоволення, обливати брудом і визнавати себе жертвою... перестаньте плакати. П.Роман справедливий, діє по закону і ЦЕ ГОЛОВНЕ!!! Для всіх добрим не будеш ніколи!
ну так Показати IP 21 Квітня 2015 16:47
точно що всі хабарники, ))) але до Філюка не дотянуться, хоч дуже стараються ))
фіона до ну так Показати IP 21 Квітня 2015 17:23
хоч би хто чось конкретно сказав, а обзивати всіх хабарниками розуму багато не треба.Якщо платили - то скажіть кому і скільки, а не всіх очернити.
ірина Показати IP 21 Квітня 2015 19:57
1-2 брали по-малому. Подивіться на машини решти, на квартири. ділянки, особняки, зхореєстровані на родичів. Кожен не задумуючись в той час вчинив би так, як Ковтуненко - не довірили.
Патріот Показати IP 21 Квітня 2015 21:25
Коментарі з приводу хабарництва судів повинні давати юристи або учасники процесу.На рахунок Пушкарчук,то так дійсно,останім часом вона дуже хотіла бути заступником,тому гучних рішень не приймала.Одак в 2000 роках разом з прокорароми та Воробйом Петром відібрали не одну квартирку у людей.А Кихтюк,на ряду з Ковтуненком,були "улюбленими" суддями аферистки Кушнір Наташи(взяла 5 мільйонів дол. кредитів і не віддає,з допомогою корумпованих суддів та виконавців
Василий Показати IP 24 Квітня 2015 19:40
Давай ка браток факты в студию. Интересно будет почитать твои опусы. Факты и только факты. Мне кажется ты малость перегнул ТУ палку Сережа.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus