USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Скільки заробили держреєстратори Луцької міськради

27 Вересня 2016 10:26
Здійснення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, формування та ведення Держреєстру прав на нерухоме майно, а також ведення архіву реєстраційних справ по об’єктах, які розташовані на території міста, покладені на відділ державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень Луцької міської ради. Відповідно до чинного законодавства, підрозділ міськради конкурує з приватними нотаріусами.

Про це стало відомо під час оперативної наради у Луцькій міській раді сьогодні, 27 вересня.

Начальник відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно у Луцькій міській раді Юлія Соломко розповіла, що відділ створений в лютому цього року, паралельно з ліквідацією Луцького міського управління юстиції.

Відділ надає всім адмінпослуги: держреєтрація права власності на нерухоме майно; держреєстрація речових прав, похідних від прав власності; держреєстрація обтяжень; взяття на обліг безхазяйного нерухомого майна; надання інформаційної довідки з Держреєстру речових прав на нерухоме майно; надання виписки з Держреєстру; внесення змін до записів до Держреєстру; скасування запису Держреєтру.

ЧИТАТИ ЩЕ: ДЕ ВОЛИНЯНИ ЗМОЖУТЬ ЗАРЕЄСТРУВАТИ БІЗНЕС ЧИ ПРАВО ВЛАСНОСТІ

Нагадаємо, з 1 січня 2016 року свідоцтва на право власності не видаються. Держреєстратори на підставі поданих документів і після їх перевірки вносять дані до реєстру і за проханням заявників надають інформаційні довідки.

Як пояснила Юлія Соломко, цього року реєстратори Луцької міськради до архіву вже здали 3 тисяч і справ. Ще стільки ж здали приватні нотаріуси, яким також надане право вносити дані в Держреєстр. Щоправда, точної цифри скільки людей звернулося до нотаріусів цього року немає, оскільки законодавством не врегульований термін, коли нотаріуси мають здати справи в архів.

Ціна послуги, додає вона, яка надається у реєстраторів міськради та в приватних нотаріусів різниться в рази. Так, за послугу відділу міськради доведеться сплатити лише адмімінстративний збір - 140 гривень, який надходить до бюджету міста у повному обсязі. Натомість в приватних нотаріусів вона коштує від 500 гривень і вище, з них - 140 гривень адмінзбору. І лише частина адміністративного збору піде в держбюджет, а решта – в кишеню нотаріуса.

Натомість, зауважує Юлія Соломко, кошти, виручені відділом міськради, повною мірою спрямовуються в бюджет міста на потреби громади. Так, з моменту створення відділу до міського бюджету зараховано 300 тисяч гривень адмінзбору за надані послуги відділом державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень Луцької міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Клієнт Показати IP 27 Вересня 2016 11:56
В Соломко дорожче виходить, ніж в нотаріуса)
Бакс до Клієнт Показати IP 27 Вересня 2016 12:11
Це точно)... Любить вона грошики
Анонім до Клієнт Показати IP 27 Вересня 2016 14:11
на відміну від них в декларацію певне не включає, що має поза зарплатою... просто блондінка
Нотаріат Показати IP 27 Вересня 2016 12:43
Такої некомпетентної людини в системі реєстрації нерухомості як Соломко ще не було....
реєстраційна до Нотаріат Показати IP 28 Вересня 2016 12:27
був...
Нотаріус Показати IP 27 Вересня 2016 13:57
А пані Соломко порахувала вже мої доходи??? Шановна,ви отримуєте зарплату, а також позачергово приймаєте окремих клієнтів по дорученню, за проханням, і просто грошовитих рішал і клієнтів, своїх знайомих, кумів та "БІДНИХ" працівників держустанов... Ви не рахували скільки таким чином заробили ??? Моя праця відрізняється від Вашої, мені НЕ ПЛАТИТЬ ДЕРЖАВА, ЯК ВАМ))) я сама заробляю і від суми 500 грн плачу податки : 37,8% ПФ+ 20% ПДФО+ 1,5 %Військовий збір... якщо не важко порахуйте залишок....ІЗ ЦІЄЇ СУМИ Я МАЮ ВИДАТИ ЗАРПЛАТУ ПРАЦІВНИКАМ, ПРИБИРАЛЬНИЦІ, ОПЛАТИТИ ОРЕНДУ І ІНШІ ВИТРАТИ... Раджу Вам перед тим ,як говорити ... трохи думати і БАЖАНО ЗАДЕКЛАРУВАТИ ЦІННІ ПОДАРУНКИ та ІНШІ ДОХОДИ !!!
Феміда Показати IP 27 Вересня 2016 14:45
Цікаво, а чому начальник над державними реєстраторами Луцька, для яких обов'язкова юридична освіта, без юридичної освіти?чи може вона є, а про неї ніхто не знає?
Тобто Показати IP 27 Вересня 2016 15:19
До Соломко начальник був з "юр освітою", так заробив, що правнукам вистачить і підняв одну нотаріальну контору з 3-х нотаріусів, які до цих пір волонтерять і по Турціям нерухомість скуповують.
Татьяна до Тобто Показати IP 27 Вересня 2016 22:41
Це Ви про мого зятя Книша ( от молодець, пишаюсь ним)
До тетяни до Татьяна Показати IP 30 Вересня 2016 23:02
Вас скоро обох посадять, сушіть сухарі
Відвідувач Показати IP 28 Вересня 2016 18:29
Зроблю ремарку до написаного в статті, до державного реєстру прав дані вносять працівники Цнапу, ці адміністратори в підлорядкуванні ЦНАП а не Соломко, а Соломко Ю.І. очолює Відділ державної реєстрації їй підпорядковуються державні реєстратори які і приймають рішення, Це 2 окремі відділи, ідея в тому щоб реєстратор не мав контаку з людиною, щоб не було корупції. Власне ЦНАП приймає документи вже 3 рік, дівчата там молодці, постійно до них звертаюсь, так як працюю юристом. А відділ Соломко працює лише з весни. Хочу зауважити, що це добре що є нотаріуси, немає монополії, і просто зручніші умови. Хочу завуажити, що працівникам цнапу які приймають на 1 поверсі, не дуже легко, вони як на прохідній сидять, а реєстратори в кабінеті в спокої працюють, до них навіть не дійдеш.
лучанин Показати IP 28 Вересня 2016 21:02
І взагалі треба звернути увагу на журналюг, які доносять інформацію до людей! Ця проплачена БРЕХНЯ вже набридає. Згадайте що вони писали про те зміни в законах по спадщині і даруванні! А тепер реєстрація за 140 грн. ЖАХ
лучаник Показати IP 28 Вересня 2016 21:05
А мій комент про проплачених журналюг видалили

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus