USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Слідом за поліцейськими Україна отримає нових прокурорів

5 Вересня 2015 14:22
Перший етап чотирирівневого відкритого конкурсного відбору на заміщення вакантних посад у місцевих прокуратурах – тестування на знання законодавчої бази – розпочинається сьогодні, 5 вересня.

Конкурс стартує у Дніпропетровську, Києві, Львові, Одесі та Харкові, - повідомляє прес-служба прокуратури області.

Президент України Петро Порошенко висловив сподівання, що нова місцева прокуратура завоює довіру українців і ефективно працюватиме. Про це глава держави заявив під час візиту київського регіонального центру тестування кандидатів на посади керівників місцевих прокуратур.

"Сьогодні починається нова система тестування в новій прокуратурі України. Нової - бо значно скорочується чисельність (працівників - ред.)", - відзначив Порошенко, - інформує ТСН.

Зі слів президента, чисельність працівників прокуратури скоротиться на 3 тисячі і становитиме 12 тисяч співробітників. Порошенко також нагадав, що кількість районних, міських та міжрайонних прокуратур зменшиться від 639 до 178. Глава держави зазначив, що від суботи, 5 вересня, починається два етапи тестування прокуратури. Перший стосуватиметься всіх працівників, "щоб забезпечити високий рівень підготовки всіх співробітників прокуратури", а другий - тестування на заміщення вакантних посад у місцевих прокуратурах.

"Це наша з вами реформа прокуратури. Сьогодні в 5 містах України - Києві, Дніпропетровську, Харкові, Одесі та Львові - скрізь під ретельним наглядом міжнародних спостерігачів, представників громадських організацій з трансляцією в прямому ефірі (почалося тестування - ред.)", - заявив Порошенко, зазначивши, що тестування проводиться, аби українці були впевнені, що нову прокуратуру будуватимуть "високопрофесійні та високопатріотичні юристи".

Глава держави також відзначив, що зарплата працівників місцевих прокуратур буде вищою, ніж у теперішніх співробітників відомства.

"Ставиться питання про те, щоб за рахунок скорочення прокурорські співробітники отримували більше коштів, щоб забезпечувати антикорупційну роботу", - додав президент.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
не пацик Показати IP 5 Вересня 2015 14:44
майбутнье наступае і вже махае сокирою
прокурорчик Показати IP 5 Вересня 2015 16:10
Давно всі місця викуплені.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus