USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

ЦНАП Луцька добудує фірма зі статутом у 1000 гривень і скандальною репутацією

12 Січня 2017 19:00
Тендер на добудову Центру надання адміністративних послуг у Луцьку виграла фірма, якій всього півтора роки.

Про це стало відомо під час 17 сесії міськради 12 січня.

Нагадаємо, закупівлю під назвою Реконструкція (модернізація) частини адміністративного приміщення під Центр надання адміністративних послуг на вулиці Лесі Українки в Луцьку оголосили 16 грудня.

Йдеться про добудову для розширення зали очікування, облаштування ще 5 робочих місць та гардеробу.

Під час сесійного засідання міський голова Микола Романюк повідомив, що згаданий тендер виграла фірма, якій всього півтора роки.

«Тендер провели через Prozorro і виграла одна фірма, якій менше двох років. Може, є там стілець і печатка та й усе. За день в ЦНАПі обслуговується більше тисячі людей, от перекопають там все за наші гроші, а не завершать – що робитимемо? », - зауважив він.

Згідно з інформацією сайту закупівель системи Prozorro, переможцем тендеру стала фірма «Будгарант плюс».

Історія аукціону свідчить, що на ці роботи претендували четверо учасників - ТОВ «Луцькспецбуд» (цінова пропозиція 3 739 998 гривень), «Західелектромонтаж» (3 012 600 гривень), ТОВ «ВЕСТ БІЛДІНГ ГРУП» (3 012 500 гривень) та ТОВ «БУДГАРАНТ ПЛЮС» (3 012 000 гривень).

Відповідно до інформації Міністерства юстиції, статутний капітал фірми-переможця складає 1 тисячу гривень. Кінцевими бенефіціарами є Школьний Богдан Анатолійович (місто Київ, вулиця Регенераторна, 4, кв. 1-377) та Гринкевич Роман Ігорович (місто Львів, вул. Остроградських, 5/45)

Як пише видання «Наші гроші. Львів», «Будгарант Плюс», яке працює на ринку менше двох років, у своїй довідці про виконання аналогічних договорів, зазначило три державні підряди, з яких два – це субпідряди від ТОВ «Львівський будівельний холдинг».

Серед них є і скандальне будівництво Дрогобицької школи №5, яке триває з 1993 року і мало б закінчитись у вересні 2016. Минулого року мерія Дрогобича звинуватила «Львівський будівельний холдинг» у зриві виконання робіт. В мерії заявили, що всі необхідні кошти були перераховані підряднику, який не виконав своїх зобов’язань, в результаті чого кошти повернулись в бюджет. Через те, що кошти не були освоєні, мало сподівань на фінансування в наступних роках. Також фірма брала участь у сумнівному тендері на реконструкцію будівель та споруд спортивного комплексу «Юність», що у парку культури ім. Б. Хмельницького у Львові.

Власне, ця фірма мала не один скандальний тендер. За інформацією того ж видання, Роман Ігорович Гринкевич з великою ймовірністю є сином відомого у Львові Ігоря Гринкевича, оскільки зареєстрований з ним на одну й ту саму адресу. Ігор Гринкевич «прославився» через реставрацію Вірменської церкви. Його компанія «Верховина» стала переможцем тендеру на виконання складних реставраційних робіт, не маючи фахівців і не володіючи технологіями. Також у 2014 році пов’язані з ним компанії оштрафували за змову на тендері.

Ще один співвласник «Будгарант Плюс» Богдан Школьний був помічником у чотирьох народних депутатів від Партії регіонів. Він також є бізнес-партнером по фірмі «Будівельно-інжинірингова компанія «Київжитлоінвестбуд» Олега Балука. Останній є керівником та співвласником однієї із згаданих вище компаній («Ренесанс-стиль»), що були оштрафовані за змову.

Поки що договір на реконструкцію ЦНАПу з підприємством «Будгарант Плюс» Луцька міська рада не підписала, фірма очікує рішення замовника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
лучанка Показати IP 12 Січня 2017 19:09
Для таких робіт в місті та області повинні залучатись місцеві фірми, які добре відомі.
рома-нюк Показати IP 12 Січня 2017 20:50
Дайте своїм жителям заробити, щоб сплатили податок до міського бюджету гроші залишаться на Волині, тай у випадку чого винуватця непотрібно буде шукати по Львовам чи Київам
Спостережливий Показати IP 12 Січня 2017 20:56
Так у ТОВ «ВЕСТ БІЛДІНГ ГРУП» (3 012 500 гривень) - ціна ж нижча
Інженер Показати IP 12 Січня 2017 21:25
Домовленість була на чорнуху або рогаля а ці перебили і правильно в нас в тендерах монополія вже давно на чорнуху стефановича
Інженер Показати IP 12 Січня 2017 21:31
Та обявляйте чорнуху не подавиться
Інженер Показати IP 12 Січня 2017 21:35
Домовленість була на чорнуху або рогаля а тут перебили ну і правильно скільки може тривати та монополія в тендерах
Інспектор до Інженер Показати IP 13 Січня 2017 03:20
Про яку монополію йдеться якщо близько 30% тендерів взагалі вважаються такими, що не відбулись, бо фірми не подаються. Зараз з державними коштами працювати, краще взагалі не працювати: 5 перевірок як мінімум і повний розрахунок затягується на роки. Ми ще маємо бути вдячні, бо тендер не відбувся - гроші помахали ручкою і можливо на область більше не вернулись.
777 Показати IP 13 Січня 2017 08:47
Романюку і Ко не вигідно, щоб найшли. Краще кінці в воду.
Місцевий Показати IP 13 Січня 2017 09:50
Випишіть нормально умови і неплачте Для того щоб не кинули випишіть заставу в сумі не менше 3 млн і конкретні терміни виконання робіт під гарантію при чому тут статутний капітал Якщо думати то все вирішиться
Романюку і Ко Показати IP 13 Січня 2017 12:43
Не удавайте з себе незайманих на голову. Просто свій досвід розкрадання використайте на запобігання розкраданню. Навчиться укладати повноцінні договори, згадайте про гарантійний термін виконаних робіт, переконайте себе в тому, що вас все рівно колись посадять
він Показати IP 13 Січня 2017 16:43
відповідальність при цьому "проззорро" нульова, це можна розглядати як рекомендацію.Відповідати потім буде той хто підпише договір і перерахує кошти.
Анонім Показати IP 13 Січня 2017 18:28
забезпечення виконання договору про закупівлю - надання забезпечення виконання зобов'язань учасника перед замовником за договором про закупівлю; забезпечення тендерної пропозиції - надання забезпечення виконання зобов'язань учасника перед замовником, що виникли у зв'язку з поданням тендерної пропозиції, у вигляді такого забезпечення, як гарантія; Ці речі треба прописувати з поданням оголошення про закупівлю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus