USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У ДНЗ Луцька закуплять молоко від виробника, який попався на фальсифікаті?

30 Грудня 2015 08:47
Переможцем тендеру, оголошеного управлінням освіти Луцької міськради щодо постачання молока у дитсадки, може стати ПП «Торговий дім «Тиверія», яке запропонувало молоко від фірми з сумнівною репутацією. У цієї фірми збирають закупити молока на 3 мільйони гривень. Про це пишуть «Наші гроші» з посиланням на публікацію «Під прицілом».

6 листопада управління освіти Луцької міськради оголосило про проведення відкритих торгів на закупівлю 250 тисяч літрів молока та вершків з умістом жиру не нижче 2,5% для дітей у дошкільних закладах. Очікувана вартість закупівлі 3,26 мільйона гривень.

На участь у торгах надійшло п’ять пропозицій – від приватно-орендного сільгосппідприємства ім. Шевченка, ТОВ «Радивилівмолоко», ПП «Торгпродгруп», ПП «Торговий дім «Тиверія» та ФОП Олександр Бояновський.

Перші дві фірми самі виробляють молочну продукції, решта запропонували молоко інших виробників. «Торгпродгруп» – продукцію «Білоцерківського молочного комбінату», «Тиверія» та підприємець Бояновський – продукцію ПП «Дживальдіс» з Хмельниччини. Останні два учасника запропонували найнижчі ціни на молоко. «Тиверія» – 7,90 грн за літр молока, Бояновський – 8,05. Тож найбільші шанси виграти тендер має «Тиверія». Місцеві виробники запропонували більшу ціну: 9-10 грн. за літр молока.

ЗМІ раніше повідомляли про неякісну продукції «Дживальдіс», чиє молоко може постачатися у дитсадки Луцька. Зокрема, у серпні Хмельницьке відділення АМКУ оштрафувало «Дживальдіс» за поширення оманливої реклами. Фірма реалізовувала кисломолочний сир 18%, який містив тільки немолочні жири.

Згідно з даними незалежного центру споживчих експертиз «Тест», у жовтні цього продукція «Дживальдіс» була визнана найгіршою серед 10 виробників пастеризованого молока. У продукції «Дживальдіс» виявлено немолочні жири, антибіотики і перевищення норм щодо мікроорганізмів, допустимих ДСТУ.

Тим часом, в управлінні освіти повідомили, що всі учасники тендеру надали сертифікати на відповідність продукції вимогам ДСТУ. Чиновники пояснили, що зможуть перевірити продукцію лише після визначення переможця, та й то у випадку, коли на нього будуть скарги. Однак, і така перевірка є проблемною. Адже на експертизу управлінню освіти необхідно додаткове фінансування.

Довідково.

Засновниками ПП «Торговий дім «Тиверія» та ПП «Тиверія» є Софія Береза та Юрій Ребрина. У 2012 серед власників обох підприємств був Вадим Веремчук, депутат Луцької райради від партії «Свобода» 2010-2015 років. За 6 останніх років «ТД «Тиверія» і «Тиверія» виграли у управління освіти тендери на загальну суму 11,03 мільйона гривень, переважна більшість яких стосувалася молочної продукції.

Власниками «Дживальдіс» є Олег Захарян, Петро Кузнецов, Іоланта Остапишина, директор – Віктор Фурман.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Батько Показати IP 30 Грудня 2015 09:08
А,що у нас немає близько виробника,щоб купувати молоко нормальної якості. Найближчий виробник і молоко високої якості "Угринівмолоко".Батьки обєднуємось і робімо щось. Неможна брати діткам молоко такої сумнівної якості.Щоб чиновуники відмивали гроші собі в кармани.
акредит Показати IP 30 Грудня 2015 09:16
Виберіть третій раз романюка з гребенюком і буде все о к. Проглядається корупційна складова.
школа 552 Показати IP 30 Грудня 2015 09:19
провезти аналіз молока
тато Показати IP 30 Грудня 2015 10:52
Власником "Угринівмолоко" є дипутат обласної ради від "Батьківщини" пан Турак, який хоче "втюхати" власну продукцію за завищеними цінами, а власником "Радивилівмолоко" є колишній голова адміністрації Радивилівського району при правлінні партіїї "РИГІВ". Батьки робимо висновки і скидаємось та в кожен садок купуємо по 5 корів.!)))
Анонім до тато Показати IP 30 Грудня 2015 12:50
Справа не у власнику, а у якості молока, яке будуть пити ваші діти. У магазинах яке молоко купуєте? Певно те що краще "Молокію" наприклад, а чого діти мають пити в садочку воду розведену пальмовою олією і барвником?
Хлоп Показати IP 30 Грудня 2015 12:20
На жаль, Палиця тут не допоможе, ще молоко з краденої нафти не можуть виробляти:((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus