USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку вимагають переголосування за конкурс ініціатив

25 Червня 2016 19:36
Місцеві активісти та журналісти презентували проект рішення Луцької міської ради про скасування результатів конкурсу громадських ініціатив та вимагають внести зміни до програми та провести повторне голосування.

Про це йшлося під час прес-конференції у п’ятницю, 24 червня, - повідомляє «Район.Луцьк».

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини оприлюднило докази, які опосередковано вказують на значні «накрутки» під час голосування за найкращі ініціативи громади. Той факт, що «накручування» голосів під час інтернет-голосування мало місце, підтверджують і фахівці, та пояснюють, як це відбувалося.

За словами журналістки «Громадського.Волинь» Марії Доманської, головна мета цього проекту рішення – показати, що не можна погоджуватися з фальсифікаціями та так нераціонально використовувати бюджетні кошти. Найбільше журналістку обурив Фестиваль волинської журналістики, на проведення якого витратять 45 тисяч гривень з міського бюджету на грамоти, квіти і премії для самих себе.

«Тому ми скористалися правом місцевої ініціативи та провели збори. Саме їх результатом став цей проект рішення, в якому вимагаємо:

- відмінити результати он-лайн голосування за громадські ініціативи 2016 року;
- скасувати розпорядження від 27.05.2016 р. №285 «Про затвердження переліку ініціатив-переможців конкурсу»;
- оголосити нове он-лайн голосування за громадські ініціативи 2016 року, із врахуванням змін та доповнень внесених цим рішенням;
- змінити склад робочої групи у відповідності до вимог цього рішення та доручити групі повторно розглянути усі подані ініціативи на предмет відповідності їх завдань та бюджету меті та цілям Програми», – цитувала документ Марія Доманська.

Крім того, керівник мережі гіперлокальних сайтів Район.in.ua Ірина Новосад зауважила, що досі журналісти чекають на відповідь з міськради на своє звернення. У чиновників згідно із законом залишилися ще кілька днів, що надати свої пояснення, чому вони, незважаючи на фальсифікації, все ж вирішили затвердити результати конкурсу.

«У депутатів дуже різні думки з цього приводу, але ми дуже сподіваємось, що наш проект рішення все ж підтримають. І закликаємо всіх свідомих обранців це зробити. Адже це просто ганьба, що в конкурсі можуть вигравати ті, хто вміє накручувати голоси, а не ті проекти, які справді цікаві чи потрібні місту», – зазначила Ірина Новосад.

Також у проекті рішення йдеться й про те, щоб голосування відбувалося за допомогою BankID й змінився склад координаційної ради: третина від міськради, третина чиновників та третина від громадськості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus