USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У рожищенському кар'єрі масово вирубують молоді сосни

7 Липня 2015 17:22
Рожищенскі активісти продовжують боротися із наслідками видобутку піску в районі.

Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що промисловий видобуток піску перетворює шляхи Рожищенського району в бездоріжжя. Нещодавно для вирішення проблем піщаних кар’єрів у Рожищенському районі та ремонту доріг, які були пошкоджені через вивіз піску, створили робочу групу.

Натомість проблем не поменшало, а побільшало.

Про це повідомляють активісти ГФ «Народна самооборона м. Рожище» у Фейсбуці.

Так, до вщент зруйнованих доріг у селах Крижівка та Вишеньки Рожищенського району додалася ще одна проблема. На території села Носачевичі відбувається масова вирубка молоденьких сосен.

«І знову про наболіле… Екологи б’ють на сполох – браконьєри вирубують ліси. Боронь Боже, взимку вирубати молоду красуню на Новорічні свята! А те, що робиться у них під носом чомусь не помічають...

На території села Носачевичі відбувається масова вирубка молоденьких сосен. Понад 20 гектарів рішенням обласної ради було виділено пану Котюку під розміщення кар’єру. Тобто, вся територія на якій росте молоденька соснина йде під зруб.

Парадокс в тому, що за 50 м працівники Лісгоспу насаджують десятисантеметрові саджанці сосни! Коли вони доростуть до рівня зрубаних? Чим мотивував свої дії начальник управління екології та природних ресурсів Олександр Самосик, коли погоджував виділення земельної ділянки під розміщення кар’єру, ми можемо тільки здогадуватися!? І на що дивиться начальник державної екологічної інспекції Олександр Ткачук? Чи може це все узгоджено в кабінетах давним-давно? А люди що? А нічого! Людей ніхто не питає, хто вони такі, коли говорять гроші», - йдеться у повідомленні.

У наступному дописі активісти повідомили, що на їхній запит з обласної радищодо рішення по кар’єру в селі Носачевичі прийшла відповідь.

Нагадаємо, сьогодні начальник управління екології та природних ресурсів Олександр Самосик подав у відставку.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
дідо Показати IP 7 Липня 2015 17:49
Складається враження ,що міліції нема у природі.
Сосна Показати IP 7 Липня 2015 19:01
Аваков, агов!!!
Рожищанин Показати IP 7 Липня 2015 19:50
Дивує позиція керівництва району. Як таке може бути,щоб під носом твориться беззаконня,а місцева влада бездіє.Не зрозуміла також позиція мешканців Насачевич.Люди добрі,це ваша земля,чому Ви зайняли пасивну позицію.? Якщо будете мовчати,то швидко і Вас продадуть!
Житель Носачевич Показати IP 7 Липня 2015 21:26
В нас селі люди на 90% проти того кар'єру. Але хто в нас питає?
лісівник Показати IP 8 Липня 2015 08:29
А де наш місцевий суперінспектор-еколог? Щось не видно там його ниви. Домовився чи боїться? А може там дійсно все законно..? Хто зна...
Саня Показати IP 8 Липня 2015 09:19
Не чекайте на допомогу влади! Не дочекаєтесь! Бо влада не дбає за Вас а лише за свої кишені! Беріть ініціативу в свої руки! Не мовчіть! Бо іншого виходу немає! Дістало це беззаконня не тільки Вас! Воно скрізь!
Сегій Показати IP 5 Грудня 2015 21:23
В селі ідальше йде вирубка і на місцеве населення ніхто не звертає уваги
Сергій Показати IP 5 Грудня 2015 21:28
04.12.2015 Місцеві жителі не випускали машину завантажену лісом ,попросили показати документи але почули тільки погрози в тому числі і від лісника

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus