USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У Волиньраді відмовили фірмі, яка хотіла розбирати нововолинські терикони

24 Листопада 2014 08:31
Депутатам обласної ради видалося мало реєстрації фірми у Волинській області, яка хоче розгрібати терикони біля шахт. Перед тим, як погодити дозвіл працювати в області, просять ще виписатися зі Львова повністю. Це питання розглядали 21 листопада під час сесії обласної ради, - повідомляє «Волинський Інформаційний портал».

Депутатам облради запропонували погодити отримання ТзОВ «Екоенергоресурси» спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення та дослідно-промисловою розробкою вугілля ділянки «Нововолинська техногенна» на площі 19 гектарів.

Підприємство, яке хоче зайнятися відвалами, - зі Львова.

Нагадаємо, технічний директор проекту, представник фірми ТзОВ «Екоенергоресурси Василь Петришин у вересні запевнив, що є документи про створення філії у Нововолинську, що дозволить податкам осідати в місцеві бюджети.

З його слів, як повідомляло Інформаційне агентство волинські Новини, підприємство «Екоенергоресурси» хоче розрівняти й вивезти три терикони із небезпечними хімічними елементами, які розмиваються дощовою водою й забруднюють навколишнє середовище.

Заступник голови Волинської облради Олександр Пирожик пояснив, що фірма хоче розкопувати терикони з метою пошуку певних корисних речовин. «Буде користь і екологічна, і фінансова», – зазначив він. Адже товариство виконало умову – зареєструвалося на Волині, щоб податки йшли у місцевий бюджет.

Натомість депутат Валентина Блінова звернула увагу, що юридична адреса фірми лишилися у Львові. «А до цього часу пропоную питання зняти з розгляду», – закликала вона колег. Власне проект рішення так і не набрав необхідну кількість голосів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Світлана Показати IP 24 Листопада 2014 08:50
коментар було видалено
Тарас Показати IP 24 Листопада 2014 09:46
Безмозгле рішення про відмову. Любе виробництво в нинішніх умовах необхідно стимулювати.дивись і робочі місця для переселенців появляться. А в нас все через задницю, бог розумом не наділив, але хоче показать що воно розумне
серега Показати IP 24 Листопада 2014 09:56
сразу видно журналист-профессионал - из заметки ни хрена не понятно...
Луцик Показати IP 24 Листопада 2014 10:09
І сам негам, і нікому не дам.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus