USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українська влада підтримує російську попсу, - рок-музикант

23 Листопада 2014 18:44
«На українському ринку музики - мало якісних продуктів. Усе через те, що влада підтримує російську поп-музику», - вважає рок-музикант Тимофій Мороховець.

Музикант розповів, як молодим виконавцям можна «вибитися» на велику сцену і що цьому заважає, у коментарі для читачів Інформаційного агентства Волинські Новини.

«Рок-музикантам важко реалізуватися на українському ринку, адже українська влада й досі підтримує поп-музику, зокрема російську. Якщо порівняти ситуацію до Майдану і зараз, то на ринку музики, в загальному, нічого не змінилося. Усе через те, що ринок у нас - пасивний і його створює той, хто керує медіаресурсом. Складно з якісною музикою виходити на ринок, де популяризують Сердючку, потім Тік, далі Дзідзьо, й наступним буде ще хтось», - розповідає Тимофій Мороховець, який є вокалістом, фронтменом гурту «PanKe Shava». Окрім того, він є автором і композитор пісень.

А народився, сьогодні український виконавець, у Росії в Смоленській області в місті, якого вже немає. Пізніше родина переїхала у в Гоголівську Диканьку, де Тимофій закінчив музичну школу й хлопець поїхав у Київ за вищою освітою.

«Народився я у «польовому шпиталі» в тимчасовому містечку, де люди жили у вагончиках допоки йшло будівництво. В свідоцтві про народження мені написали у графі про народження: «польове містечко», яке, як такої, назви немає. А в Україну я приїхав здобувати фах юриста у 1999-ому році в Київ, де навчався до 2005-го року. За час навчання у столиці написав наукову роботу «Якби я був президентом, що б змінив?», за яку отримав перше місце та президентську стипендію.

Потім музикант поїхав у Львів, де зайнявся бізнесом – був креативним директором ювелірної фірми. З часом робота витіснила музику на другий план, але у в 2004 році все ж таки створив перший гурт «Повітряний змій». Група була цікава тим, що до неї увійшли популярні у Європі вокалісти. Втім, потрібні були кошти на прожиття і робота витіснила музику на другий план. Однак вже у 2005-му році я поїхав у Львів і створив новий музичний гурт «PanKe Shava». Перші наші репетиції були на вулиці, а після одного доленосного запрошення на фестиваль прийшла і популярність. Новим етапом для нашої групи стало повернення в Київ: робота зі ЗМІ, виступи на телебаченні, радіо, реклама», - розповідає Тимофій.

Зауважимо, що за час свого існування музиканти встигли побувати учасниками та хедлайнерами багатьох фестивалів, зокрема, «Austin City Limits Music Festival» (США), «Noc Kultury» (Польща), «Флюгери Львова», «Червона Рута», «Columbus Arts Festival» (США), «Europejski Stadion Kultury» (Польща), «Bitwa Narodow» (Польща), «Фестиваль британського року», «Gipper Tattoo Fest» (Україна), «Отроків», «Млиноманія», «Студреспубліка», «Battle of the Nations» (Україна), «Вйо Кобеляки».

Окрім того, у 2012 році гурт взяв участь у найдовшому у світі музичному телемарафоні «Пісня об’єднує нас!» на Першому Національному каналі, що занесений до Книги рекордів Гіннеса.

Вже у 2013-му році «PanKe Shava» зіграли на таких фестивалях як «Рок’n'Січ», «Bataille des Nations» (Франція), «The Best City.UA», «Woodstock Україна», «Przystanek Woodstock» (Польща), «Бандерштат».

Революція «Гідності» не оминула творчу діяльність Тимофія Мороховця. Він, разом із кількома учасниками гурту, виступав на Майдані, спеціально для цього писав пісні, а вже коли почалася війна – підтримував музичними виступами українських військових у Слов’янську та Краматорську.

Попри популярність і підтримку попси, молодому музиканту родом з Росії вдалося зайняти свою нішу на цьому ринку завдяки якісній, українській пісні.

Нагадаємо, цього місяця Тимофій Мороховець виступив у Луцьку із акустичною програмою, зігравши у стилі «ROCK’N’LOVE».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
українець Показати IP 23 Листопада 2014 18:56
а мені подобається руська попсова молодіжна музика!
Анонім до українець Показати IP 23 Листопада 2014 19:52
Який ти украінець!!!! Г.но...
123 до Анонім Показати IP 23 Листопада 2014 20:57
коментар було видалено
боголюби до Анонім Показати IP 23 Листопада 2014 21:53
Запретим чайковского, прокофьева, мусоргского, шестаковича и т.д. как представителей чуждой нам русской культури. Будем ждать своих классиков, а луше висосим их из пальца.
Хлоп до боголюби Показати IP 24 Листопада 2014 06:16
ШОстаковича, уважаемый, Шостаковича. 7-я симфония была бы сейчас ко времени, конечно...
музон Показати IP 23 Листопада 2014 19:05
А хто ж винний, що немає якісного українського? Завжди звикли жалітись! Зробіть якісний і буде підтримка!!!
Хлоп Показати IP 23 Листопада 2014 19:17
I в цьому влада винувата))) треба на кшталт захисту мови, лiтератури виклянчити ще державну пiдтримку укр. рок-музики))
Анонім Показати IP 23 Листопада 2014 20:48
Панки, все завтра на майдан! Будем жечь покрышки, жрать пиво, рыгать и чесать яйца! Покажем зажравшейся власти, что мы тоже хотим бабла, пусть делятся, нах!!! Киркоряку на гиляку! Панк форева!
СлухачР Показати IP 23 Листопада 2014 21:39
Автору цього плачу хочеться нагадати, що раз ми почали творити нову Україну, то скигління припиняємо, а конкретні пропозиції для покращення підтримки молодих українських талантів подаємо громадською ініциативою і разом з тими хто вже на горі слави (таж Руслана, Славко "ОЕ" і т.д.) протискаємо через конкретні законодавчі акти. І зрештою тим хто хоче себе показати не так вже й важко потрапити на той же Хфактор і т.п. я вже не кажу про інтернет.
Хлоп до СлухачР Показати IP 24 Листопада 2014 06:37
Закон Украiни: вважати гурт Panke Shava за гурт Sex Pistols, Тимофiя Мороховця воскреслим Сiдом Вiшесом по сукупнiстi участi в мiжнародних фестивалях та ввести в Зал Слави Вакарчука. Водночас зобов'язати на святкування першоi рiчницi майдану пiдготувати альбом Never Mind The Ukrainian Bollocks.
Дупутат до Хлоп Показати IP 24 Листопада 2014 10:01
Не проголосуємо! Нехай спочатку "God Save Petro Poroshenko" заспіває!
Anonymous Показати IP 23 Листопада 2014 23:50
коментар було видалено
об'єктивно Показати IP 24 Листопада 2014 09:15
Панк-рок, абсолютно так само, як і російська попса, - Г*ВНО, а не якісна музика. Якісна музика - це українська класика, як-то: Ой Калинівка село тай над річкою, Воно роком зросло з п'ятирічкою... Або Волинь моя, тощо. А всі ці неголені, патлаті крикуни - гівнюки, а не співаки:-)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus