USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Тарифи на електроенергію можуть зменшити

20 Жовтня 2014 17:00
Зменшити на 30% тарифи на електроенергію для зниження споживання газу рекомендував Кабмін. Про це інформує УНІАН.

Кабінет міністрів рекомендував Національній комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), зменшити на 30% тариф на електроенергію споживачам, які відмовилися використовувати природний газ для підігріву води і опалення. Відповідна ініціатива міститься в постанові Кабміну від 16 жовтня.

Згідно з документом, уряд пропонує НКРЕКП встановити коефіцієнт 0,7 як до звичайного тарифу для споживачів другого класу, так і до диференційованих за часом доби тарифам. При цьому споживач має забезпечити окремий облік електроенергії, що використовується для опалення і підігріву води. Крім того, уряд пропонує НКРЕКП встановити тариф на електроенергію для населення, що використовує електроопалювальні установки, на рівні 23,7 копійок за кВт/годину. При цьому максимальний обсяг електроенергії, що відпускається за такою ціною, обмежується 5 тисячами кВт/годину на місяць. Також у документі відзначається, що НКРЕКП має розробити порядок компенсації втрат обласним енергозабезпечуючим компаніям, пов'язаних із постачанням електроенергії за пільговою ціною.

Як відомо, Кабінет міністрів ставить завдання перед промисловими споживачами і підприємствами теплокомуненерго скоротити використання природного газу в опалювальний сезон 2014-2015 рр. на 30%, а для бюджетних організацій – на 10%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Так Показати IP 20 Жовтня 2014 19:01
Так ахметову не буде що за бугор гнати
Дончанин Показати IP 20 Жовтня 2014 19:23
А электроэнергия - это единственное ваше спасение в этом году. Ведь отопление вам включат при наступлении температуры, равной -8 градусов. Именно так заявил ваш премьер - министр. Если не верите, то посмотрите фрагмент телевизионной передачи и послушайте его прямую речь: http://www.youtube.com/watch?v=BQhtTZr5sdw
наум Показати IP 20 Жовтня 2014 20:23
ось коли зменшать, тоді і будемо радіти. У березні Турчинов обіцяв безвізовий режим з ЕС вже у жовтні. ОБІЦЯНКИ _ ЦЯЦЯНКИ- ДУРНЯМ РАДІСТЬ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus