USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Устилуг просить прикордонників та поліцію контролювати митну чергу

16 Грудня 2016 13:36
Вже три тижні як ситуацію з чергами на МПП «Устилуг» врегульовують силами громадських активістів за порадою облдержадміністрації. Та юридично вони повноважень на це не мають.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії обласної ради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій 16 грудня.

Заступник Устилузького міського голови Світлана Дубицька нагадала членам комісії, що митний перехід розташований безпосередньо в місті і черги – невід’ємна складова життя міста.

Перед містом розташована митно-сервісна зона, де й формувалася черга. До листопада її контролювали прикордонники. Але після заяв про те, що прикордонники беруть хабарі, вони зняли цей пост. По тому певний час там стояла поліція. Але й вона зняла пост.

Голова Устилузької ОТГ звернувся до голови ОДА з проханням посприяти у вирішенні цього питання. Голова ОДА порадив контролювати чергу… силами громадських активістів. Тепер уже 3 тижні, як біля в’їзду в місто чергують активісти. Поруч – в автомобілі стоять полісмени та не втручаються. Але, зауважують в Устилузькій ОТГ, це не є функції органу місцевого самоврядування, а громадські активісти не мають юридичного права контролювати чергу, хоча вони справляються краще всіх з цією роботою.

Зрештою, Устилузька ОТГ звертається до Держприкордонслужби та Нацполіції з проханням вирішити проблему міста і просить обласну раду це звернення підтримати. Члени комісії підтримали звернення ОТГ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Гость! Показати IP 16 Грудня 2016 15:51
Вони гарно справляються! Але прикордонників наскільки відомо,ніхто не кликав назад!
xax до Гость! Показати IP 16 Грудня 2016 17:23
звичайно гарно, такі ж хапушники :) кум, сват, брат? проїжай
Julia Показати IP 16 Грудня 2016 19:01
З своєю роботою Вони справляються добре!!!Став, записався і поїхав додому.Чому люди мають маринуватись в тих чергах.Поставили камери, буде електронне табло.Як тільки зявляються непрохані гості- так їхати нікому.Потрібно вибрати декількох людей,які будуть за це відповідати.А щоб не було так " - Та чого Ти там стоїш??? І хто Ти такий!!!Можна і переїхати!!!Зміни на краще...І до речі я з Володимира(щоб не було мови, що своїх захищаю)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus