USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У держбюджеті не враховані потреби громад, – Ігор Палиця

30 Вересня 2016 08:59
Справжні потреби громад не врахували при підготовці Державного бюджету України на наступний рік. Про це 29 вересня, під час прес-конференції за результатами IX з’їзду «Українського об’єднання патріотів – УКРОП», заявив голова Волинської обласної ради, член президії політради УКРОПу Ігор Палиця, - інформують у прес-службі політсили.

«У моєму розумінні бюджет держави – це як у сім'ї, коли голова родини ставить собі завдання, що треба купити, продати або на чому слід зекономити, щоб задовольнити бажання своїх рідних. Сім'я нашого Кабміну – це вся Україна. Так от, з Україною ніхто не радився. Обласні ради, місцеві громади ніхто не питав», – заявив Ігор Палиця.

При цьому політик наголосив, що в рамках децентралізації деякі міста збільшили свої бюджети в кілька разів, в той час як невеликі області, де немає промислового потенціалу, мають дірки в скарбниці. «Наприклад, бюджет розвитку Волинської області – 150 мільйонів гривень, бюджет розвитку Дніпропетровщини – 2,5 мільярда гривень, Львівської – 2 млрд грн. Про які бюджети ми говоримо?», – наголосив Ігор Петрович.

До слова, нагадаємо, свого часу Ігор Палиця наголосив, що Волинська обласна рада готова вкладати гроші у регіони на розвиток спорту, медицини та навчання. З його слів, бюджет, який є наразі в облради – плачевний, та й гроші, які є в ньому, назвати грошима не можна. Тож першочерговим завданням є наповнення бюджету Волині.

Також голова Волинської облради висловив сумнів у тому, що кошти, які виділяються на посилення обороноздатності, витрачаються прозоро. «Я не думаю, що, коли влада вибирає, купити їй танк чи виділити кошти на школу в селі, вона не може знайти можливості підтримати школу. Це не бюджет, це - профанація», – наголосив Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сераховичі Показати IP 30 Вересня 2016 14:06
Шановний Ігоре Петровичу! А хто ще.крім Вас так по державницьки мислить та займає таку виважену позицію?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus