USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Ветсанзаводу хочуть обмежити роботу, щоб не труїв волинян

8 Жовтня 2015 16:30
Обмежити роботу Ковельського ветсанзаводу просять в обласній раді, адже місцеві мешканці скаржаться на те, що підприємство отруює навколишнє середовище.

Про це стало відомо під час другого пленарного засідання 35 позачергової сесії обласної ради сьогодні, 8 жовтня.

Ковельський «Ветсанзавод» ‒ підприємство області, яке займається утилізацією відходів тваринного походження. Проте для забезпечення діяльності установа потребує постійного оновлення техніки. Підприємство не має своєї очисної споруди та техніки для ліквідації запахів, тож місто потерпає від неприємного запаху.

Як зауважив депутат облради Сергій Слабенко, сьогодні Ковельський ветсанзавод перетворився в окрему філію без права юридичної особи, увійшовши в київську структуру – концерн «Украветсанзавод».

Відтоді на підприємстві почали збільшуватися борги із зарплати та за енергоносії, а на очисні технології не вистачає грошей.

Зауважимо, про модернізацію роботи ветсанзаводу говорять уже декілька років поспіль. Так, у січні 2013 року, коли аналогічні підприємства об’єднали у єдину юридичну особу, держава начебто виділила 220 тисяч гривень саме на потреби покращення санітарно-екологічного стану підприємства. Та вже у червні того ж року на Волині припускали, що Міністерство аграрної політики планує закрити підприємство. Того ж таки місяця Міністр фінансів України Юрій Колобов пообіцяв дати розпорядження щодо виділення коштів на підприємство.

Але вже за рік стало зрозуміло, що жодної модернізації на підприємстві не робили, бо неприємний запах і далі дошкуляє волинянам. Тоді ж повідомлялося про те, що Ковельський ветсанзавод на грані закриття через численні борги.

Фахівці зазначають: ветсанзавод переробляє специфічні відходи і до нього є спеціальні вимоги, щоб забезпечити комфортне проживання людей, які мешкають поруч. Натомість жодної реконструкції і модернізації на підприємстві не робили.

Відтак, депутат Сергій Слабенко у своєму запиті звернувся до голови облдержадміністрації, аби той ініціював призупинення окремих видів діяльності підприємства, які наносять шкоду громадянам.

Депутати запит підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Точно Показати IP 8 Жовтня 2015 23:32
Уявляєте, який запах понесеться над Волинню, коли закриють ковельський "костомельний"? Усю здохлятину почнуть ховати по ровах, лісопосадках.... Слабенко слабоумний?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus