USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Котельню у Луцьку хочуть повернути громаді

26 Липня 2015 11:55
Колишню котельню «Кропиви» потрібно повернути у власність громади. З таким зверненням виступають депутати до Луцького міського голови. А юридичний відділ Луцькради зобов’язали вжити необхідних для цього заходів впродовж 10 днів.

Цю проблему підняли під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов обурений тим, що третина тепломережі Луцька перейшла до іноземної компанії, а колишня «котельня Кропиви» банкрутує з мільйонними боргами. Він розповідає, що місто втратило одну з найбільших котелень, яку з рук у руки перепродали й тепер вона у власності, буцімто, фірми з офшорних зон.

«Справа в тім, що у нас є державне комунальне підприємство «Луцьктепло». Здається, у 2005-му році підприємство внесло котельню на Карбишева до статутного фонду ТзОВ «Східноєвропейської теплоенергеруючої компанії». Умовою внесення цього об’єкту було право повернути її. Тобто Луцька міська рада зберігала за собою право повернути її. Втім, сталося так, що разом з тією котельнею у приватні руки перейшло більше третини тепломережі Луцька. Такі дії спричинили енергетичну залежність міста від приватних рук. Окрім того, відбувається сумнівне відчуження майна громади. До тих пір, поки ДКП «Луцьктепло» було засновником «Східноєвропейської теплоелектрогенеруючої компанії», хоча б щось можна було контролювати. А зараз виявляється, СТК продала усе своє майно компанії, яка називалася «Західтек», що фактично є іноземною із офшорів. Тепер же з’явилася фірма «Текбаланс», якій чи то перепродали котельню, чи це та ж фірма, але перейменована - достеменно ніхто не знає. Але ж це було майном громади, як так?!», - каже Осіпов.

З його слів, Луцьк втратив корпоративні права на котельню, а від лучан приховали, що ТзОВ «Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія», розпродавши усе своє майно, стала банкрутом.

«Яким чином котельня, яку мали повернути громаді міста, перейшла в «руки» іноземній компанії? Одне з головних питань наразі – чи знали у підприємстві «Луцьктепло», що їхня компанія розпродала майно?», - запитав депутат.

Представник управління земельних ресурсів Луцької міської ради не змогла дати вичерпну відповідь.

«Ми не можемо дослідити від А до Я, кому це належало раніше, а тільки знаємо, чиє майно зараз», - пояснила представниця.

У зв’язку із ситуацією, яка склалася, профільна комісія рекомендувала раді, меру та виконкому розпочати процес повернення котельні у власність територіальної громади Луцька, а також направила звернення у юридичний відділу міськради, аби ті надали план щодо реалізації заходів впродовж 10 днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
дідо Показати IP 26 Липня 2015 12:20
Дешевше побудувати нову сучасну котельню. ніж воювати за купу совєтського брухту.
Волинь Показати IP 26 Липня 2015 12:25
Що луцьктепло , що котельня кропиви, це все загребли руки єремєєва ( по вказівці фірташа ) і прокрутили на п"ятих власників. А доблесний голова Луцька Романюк усьому цьому сприяє. І коли вже романюк подавиться ?
Хлоп до Волинь Показати IP 26 Липня 2015 12:58
Не будемо хвилюватися, наш обурений герой-захисник простих людей пан Осiпов - вiн ще не подавився, вiн подасть в суд самостiйно та обов'язково переможе ворогiв громади! Чекайте новин на ВН!
волиняка Показати IP 26 Липня 2015 13:02
Він не вдавиться поки йому не допоможемо!
Анонім до волиняка Показати IP 26 Липня 2015 13:24
А печенюшки кто вам для этого дела принесет?
Валік Показати IP 26 Липня 2015 13:28
Котельню на Карбишева ще Кривицький продав. До чого тут Романюк? А Осіпов завжди займається популізмом. Хоч раз би зробив щось корисне. То Дон Кіхот місцевого розливу
Працівник котельні Показати IP 26 Липня 2015 14:06
Власниками котельні на Карбишева є Палиця і Єремеєв.
А ндрій Показати IP 26 Липня 2015 14:10
Що поганого в тому,що людина прагне повернути майно громаді міста?Допоможемо йому в цьому доброму намірі,підтримаймо.
вася Показати IP 26 Липня 2015 16:19
Та яка різниця чия котельня. Головне щоби тепло було
Лучанин до вася Показати IP 26 Липня 2015 23:33
Тепло буде, але по якиій ціні (у вартість якої закладуть всі так звані "витрати" ) ????
Лучко Показати IP 26 Липня 2015 18:21
Котельню не продавали, а передали безкоштовано з комунальної власності Кривицький А.Ф. (тодішній міський голова), Лучко М.Х. (тодішній директор "Луцьктепло") в статуний фонд зазначеного підприємства де засновниками були їх діти. Тобто Кривицький і Лучко її вкрали. Про це давним-давно писав Кучеренко М.А., Шиба Б.П. подавав до суду, а Романюк М. взяв Кривицького собі в радники. Осіпов правильно робить - зло повинне бути покаране через будь-який термін.
Анонім Показати IP 26 Липня 2015 20:30
Котельня була власністю(цехом) Шовкового комбінату,Виробляла тепло,пар,горячу воду для технологічних потреб комбінату,Залишки продукції котельні продавалися на опалення будівель 33 та 40кварталів.Місто було винне ЛШК багато грошей Під час "смути" Кривицький ,не законно,передав котельню в підпорядкування ЛУЦЬКТЕПЛУ, Кропива відсудив котельню як майно комбінату ,не законно передане іншому власнику, Котельня знов стала складовою частиною комбінатуЛШК.Перепродавався комбінат а разом з ним і котельня.Просто забрати її в комунальну власність НЕМОЖНО.Треба купити,коли продадуть.
Ая до Анонім Показати IP 26 Липня 2015 21:57
Думаю якраз навпаки. Якщо злодій вкрав майно і продав його, тоді у нормальній країні майно повертаєтся власнику. Крім того коли котельня буде власністью громади, тоді і кошти огрівання будуть НОРМАЛЬНИМИ.
Волинь Показати IP 26 Липня 2015 22:17
Зараз котельнею керує Денисюк Б.І. , колишній начальник юридичної служби континіуму.
Ярослав Показати IP 26 Липня 2015 23:41
Дуже скоро вартість обслуговування зношеної теплоиережі Завокзального району буде недосяжною для його мешконців. До цього приведуть токож великі тепловтрати панельних будинків та їх технічний стан. Новий власник котельні не буде звертати на це увагу, а постарається на цій біді заробити. Тому це дуже своєчасно підняте питання.
Лучанин Показати IP 27 Липня 2015 09:34
Для заміни частини мережі в 33-му,40-му кварталах романюк бере кредит 14 млн євро на луцьктепло і місто виступає гарантом, хоч ознайомитися з всіма пунктами договору не дали навіть депутатам. Швидко за борги не тільки котельня карбишева, а і всі котельні міста перейдуть у власність єрємєєвих за борги. ОСЬ тоді і будемо платити справжні ТАРИФИ. Та що з того романюку - в нього хатка за містом!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus