USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На Волинському телебаченні пропонують скоротити штат до 40 осіб

19 Грудня 2014 18:00
Керівництво Національної телекомпанії пропонує урізати штат місцевих державник телекомпаній. ВОДТРК пропонують скоротити кількість працівників ледь не вп’ятеро.

Про це стало відомо під час прес-конференції народного депутат Ігоря Гузя сьогодні, 19 грудня.

Він розповів, що вже мав розмову з Гендиректором ВОДТРК Ольгою Куліш, яка надзвичайно стурбована пропозицією НТКУ. Згідно з інформацією, у зв’язку з реформуванням державного мовлення на суспільне мовлення, пропонується скоротити чисельність працівників з 195 до 40.

Зокрема, позицію щодо скорочення штатів держтелерадіокомпаній підтримує гендиректор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія. Поки що таке скорочення – на рівні пропозицій. Однак, економити таки доведеться, вважає народний депутат, бо в бюджеті є чимало «дірок»

«Питання дискусійне, ці люди опиняться на вулиці. Але в держбюджеті видатків на 500 мільярдів, а є 300. І треба на цих 200 мільярдів зекономити. А популізм більше не пройде. Бюджет 2015 року - надважкий», - каже народний обранець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
Володимир Андрійович Показати IP 19 Грудня 2014 19:12
Справа не в тому, щоб скоротити задля економії, той пан зураб (з маленької букви, то правда) всеодно для свого проекту залишає видатки на рівні тих 0,2 відсотків, які досі виділялися на всю систему. Варто було б захиснику Гузю детальніше вникнути в суть справи, якщо хоче він хоч коли небудь засвітитися на екрані регіонального, до слова, досить творчого каналу ВТ. А про патову ситуацію в економіці держави не з його уст чути. І телебачення тут ні до чого, суспільне воно, чи громадське, чи державне.
агент Мі-6 до Володимир Андрійович Показати IP 19 Грудня 2014 23:03
а може то Вас звуть Миколою Федоровичем,Володимире Андрійовичу?))))
Штефан, Луцьк Показати IP 19 Грудня 2014 21:07
коментар було видалено
Анатоль_ до Штефан, Луцьк Показати IP 19 Грудня 2014 21:35
Правильно, Наталко!
гей Показати IP 19 Грудня 2014 22:36
европа и грузины
аверс Показати IP 19 Грудня 2014 22:37
маючи меньше працівників кращі новини показуе
зате до аверс Показати IP 20 Грудня 2014 00:07
вони крім новин нічого толкового більше зробити не хочуть або не вміють.а за гроші і на лайфньюс будуть сюжети знімати,бо то є приватне.
медіа до аверс Показати IP 20 Грудня 2014 11:47
Багато знаєте про Аверс?:) То спитайте яка там у людей зарплата і як там люди працевлаштовані і роками працюють без офіційного оформлення і всі мовчать... і це вам підтвердить КОЖЕН хто там працював! А новини - у більшості замовні і робляться по вказівках Величка і Московки, хтось їм позвонить і каже "треба" - ті беруть мзду і "роБлять" новини! А на ВТ, яке б воно не було, такого ніколи собі не дозволяли, а Аверс - це безпредільники на медіаринку області!!!
перехожий до медіа Показати IP 20 Грудня 2014 16:29
мушу зауважити,що і на ВТ не брезгували брати гроші за сюжети.хоча якшо порівнювати,то аверс канєшно набагато гавніший....
$$$ Показати IP 19 Грудня 2014 23:21
Ох, вже тi грузини!
в Показати IP 20 Грудня 2014 07:32
Не можу пробачити ім висвітлення подій на майдані! Це була позиція підлабузників і страусів.
Штефан, Луцьк Показати IP 20 Грудня 2014 08:28
За що, мамо? За що видалила правду? Тоді так: збільшити штат "Волинського телебачення" на 8 тисяч осіб. Кожному, його високості корупціонеру і злодію Волині - по персональному журналісту для прославляння! А злодюгам середньої ланки - по пів. Одного на двох. І ще. Слава Гунчику, Сапожнікову, Кіндеру, Романюку, Саганюку та іншим їх благородіям! А жеби вони накрались, аж роздуло! А коби вони були такі багаті, як ми бідні! Так піде? Не видаляйте. Хай живуть "ВН"!
Анатоль до Штефан, Луцьк Показати IP 20 Грудня 2014 11:55
Мудрі слова твої, Наталіє Семенівно! Згідний!
Ковельчанин Показати IP 20 Грудня 2014 10:38
195 чоловік штат? Навіщо, що вони таке роблять? Да там достатньо буд з десяток штатних працівників + кілька регіональних + 2 сторожа. Ітого 20 чоловік це максимум що требе для того ВТ.
Ковельчанин Показати IP 20 Грудня 2014 10:38
195 чоловік штат? Навіщо, що вони таке роблять? Да там достатньо буд з десяток штатних працівників + кілька регіональних + 2 сторожа. Ітого 20 чоловік це максимум що требе для того ВТ.
з Володимира Показати IP 20 Грудня 2014 11:50
Гузь вже яким боком писка у бік ВТ роззявляє?! Роби у Києві справи, а не піарься тут!!! Депутати мають тиждень в округах працювати, а воно у Луцьку піар влаштувало!!!
М.Ф.Генсецький Показати IP 20 Грудня 2014 12:03
"агенту Мі-6 до Володимир Андрійович". Якщо пан мав на увазі М.Ф.Генсецького, то мушу розчарувати: я з усіма нашими народними депутатами постійно перебуваю у звичних робочих стосунках, і якби йшлося про питання подальшої долі одтрк, то, звісно, не шукав би нагоди спілкуватися з ними через інтернет-сайт, тим більше, в коментарях. Я можу тільки підтвердити, що народний депутат був у генерального директора ,направду цікавився ситуацією навколо питання створення суспільного мовлення, висловив бажання подальшої співпраці. А щодо тем, які озвучуються в коментарях, то тут нема що й коментувати, хочуть люди поупражнятися своєю "обізнаністю" - будь ласка. Я готовий говорити з будь ким, але про серйозні речі.
агент - Мі-6 до М.Ф.Генсецький Показати IP 20 Грудня 2014 16:35
Миколо Федоровичу,не вгадала трохи-не екстрасенс,пробачте)Абсолютно не переходжу на особистості,але погодьтеся:формат ВТ давно застарів,штат роздутий.Треба було раніше думати,щоб підтвердити та доказати наявний штат праціників дійсно потрібним для висвітлення подій у нашому регіоні.
Штефан, Луцьк (він ж Показати IP 20 Грудня 2014 12:22
Пане М.Ф. Генсецький! Куди вже серйозніше. Мова ведеться про трутнів із ВОДТРК. До речі русизм "поупражнятися" звучить українською як "повправлятися". Не дякуйте. Їй бо, не варто. Нема за що, зрештою. Хай помагає.
Анатоль до Штефан, Луцьк (він ж Показати IP 20 Грудня 2014 13:06
Наталя Семенiвно, ти справжнiй фiлолог
порада Показати IP 20 Грудня 2014 14:03
Громіздка радянська структура, від якої давно пахне поховальними паперовими квітами. Російський опозиційний до влади канал "Дождь" переїхав в приватне приміщення, але якістю передач гримить на весь світ. Там працює 150 чоловік і ще 40 по усьому світу. Треба мінятися, треба хоч би не випереджувати життя, а йти в ногу з ним. Тут треба хорошого творчого працівника-менеджера, і на допомогу йому ще десяток творчих особистостей, прибиральницю, три водії і маленького трактора з лопатою і ковшем, щоб усе решту згріб в Брище. І буде усе в шоколаді. Треба прибрати рудименти радянської влади - ходячі і ще живі. Таких на ВТ - 80 відсотків. Драма!!! Чому на шиї творчої організації висять орденоносні пенсіонери? Чому затискується і викидається на вулицю молодь? Саме вона сьогодні може показати життя таким, яким воно є - без надоїв і високих урожаїв. Це не телебачення, а мука. Телерадіокомпанію засрав Пирожко і завішав конференц-зал ганебними радянськими нагородами, а його послідовники не відступають ні на крок від його заповідей. Люди мучать себе і глядачів. Повна деградація. А найголовніша біда в тому, що телебачення державне. Скажіть комусь про це в Німеччині, Франції, та, власне, в усій Європі, то люди будуть до виска прикладати палець і довго розпитувати, чи не помилився перекладач. Король голий. Одежа робить людину, - писав Марк Твен. Починайте діяти, а то ви тут по "імєні, отчєству" влаштували нафталінову перекличку.
уважуха до порада Показати IP 20 Грудня 2014 16:25
ще ніколи пост іншої людини не відповідав так влучно тому,що сам думаю з приводу цієї теми!огромнєйший респект тобі,порадо!!!
Анонім до порада Показати IP 20 Грудня 2014 16:29
Щоб було так, як на сусідніх каналах, без високих надоїв і врожаїв, треба високу зарплату журналістам і операторам, достатньо техніки і обов’ззково якісну і новотехнологічну, а ще важливіше - юридичну захищеність знімальних груп. А то куди не зайдеш, кожен корчить із себе царька, порушуючи закони, ображаючи й зневажаючи журналістів та операторів. Та сама Фрейму хоча б домоглася покарання тих, хто веде себе нахабно. Для тих, хто хоче заперечити, поцікавтеся Конституцією. яка гарантує журналістам, операторам і фотографам право на працю будь-де, окрім об’єктів, що становлять державну таємницю. А всі вивіски й наклейки на зразок "знімати заборонено" хай власники повісять у своїх туалетах. І все стане на свої місця.
повторюся Показати IP 20 Грудня 2014 18:14
Повторю свій коментар під попередньою інф-єю про ВОДТРК. Зачепило, що вважають себе великими профі. Так от.Четверо, якщо не помиляюся, людей зі справжньою журналістською освітою - Андрушко, Лоцман, Віліщук, Романюк. Даруйте, але волинські ПТУ від журналістики до уваги не беру. Керівництву апріорі було вигідно підтримувати цей заповідник самодіяльності.- менше до начальства рота відкриватимуть. Школа волинської тележурналістики? Та не смішіть мої тапки! Графоманство разом з лизоблюдством всіх губернаторів без винятку. Ось у цьому досягли майстерності. І тільки не треба заводити стару пісню про дипломи фестивалів - усі знають цю кухню. Головний показник ефективності роботи - глядацька аудиторія. Підніміть руку, хто регулярно дивиться і слухає волинське тб і радіостанцію? А ось те, що ВОДТРК - тепленьке місце для керівництва - свята правда. Зарплати в начальства крутяться в межах 10 тисяч/!/ і навіть більше, а в рядових журналістів і операторів заледве до двох дотягують! А грошики, між іншим, бюджетні, тобто платників податків.То кому потрібна ВОДТРК????????????? Губернаторові/будь-якому/ і Куліш... Висновок- нічого утримувати цю контору за наші з вами гроші, якщо такі круті фахівці- ідіть працюйте на комерційних началах
петро до повторюся до повторюся Показати IP 20 Грудня 2014 23:38
А ви чим займаетесь? От і ідіть...
петро Показати IP 20 Грудня 2014 23:35
Не думаю,що роздратовані голоси,задирикуваті висловлювання допоможуть змінитися ВОДТРК.До речі, більшість ОДТРК створювались за часів Незалежноі Украіни(або так званоі Незалежноі Украіни,бо все лишилося ''советське''). Створенні вони були поспіхом,без спеціалістів-професіоналів,набирались люди ''з вулиці'',за дзвінками... Що схоже на самодіяльність,але навіть без фанатичноі зацікавленості і любові до справи. Тому всі новостворені ОДТРК з народження були мертвими. Ними керували в кращому випадку слабенькі вчителі,що пішли в політику,або невдалі артисти(ці лізуть хоч в д...,аби тільки егоізм затамувати). От вам і картина маслом. Тому і картинка в цих ОДТРК і ВОДТРК однаково примітивна, позамистецька;програми з цікавими творчими ідеями відсутні. НапівКВНівські примітивні ''Ранки'',новини з відсутністю живого обличчя ведучоі,таке враження,що вони ляльки-мотанки з ближнього села.а ведучі чоловіки з відсутністю дикціі. Журналісти під час інтерв'ю і поняття не мають,про що питати,бо не знають ні проблем,ні тематики,ні елементарних знань з відповідного профілю. Я не за скорочення ВОДТРК,але ця інституція повинна бути наповнена профі,які будуть робити високоякісний телепродукт первинноі інтелектуальноі творчоі винахідливості,придумки і втілення. А заплатити за ліцензію і ''крутити порожнечу з двадцятиразовими повторами,, не варто. Змісту не збільшиться,сенс відсутній. Записані програми-це в своій основі мистецькі програми,а політичні шоу,новини,інтерв'ю-прямий ефір і тільки-''дабы тупость была видна''. І не лизоблюдствувати перед владцями,а для цього треба бути високого інтелекту,професіоналізму людиною і за освітою сидіти на своему місці.''Так переможете''.
до петра Показати IP 21 Грудня 2014 12:05
Вашими устами, та б мед пити... Те, про що ви написали з розряду "утопії" мора. Створити ідеальне теелебачення "продукт інтелектуальної творчої винахідливості"в провінції, де нема й не буде фахівців "високого інелекту і професіоналізму", нереально. До речі, судячи зі стилістики коментаря, Ви часом не журналістську майстерність в місцевих горе-вузах викладаєте?
петро до до петра Показати IP 21 Грудня 2014 14:44
Ні. Я не викладаю журналістику у луцьких гореВУЗах. Я своерідно викладаю для всіх волинян і не тільки. Даю чесне слово,що в моіх словах реальна можливість. Це можна втілити за два роки напруженоі роботи. Але повинні до керівництва прийти профі. Уміння використати всі можливості,всю творчу потужність Луцька та Волині-це і може стати основою,а без запрошених профі теж не обійтися. Також направляти на навчання лучан за оплаченим направленням,які за контрактом повернуться працювати до Луцька. Я міг би багато чого розповісти,але це вже дуже професійні речі і за таке платять великі гроші. Ви попитайте у художнього керівника театру ім.Т.Шевченка чи можуть у нього працювати аматори? Він вам відповість,що ні.Вся молодь у нього працюе з вищою професійною освітою -Киівський університет ім Карпенка-Карого,Львівський університет Ім І .Франка театральний факультет,Рівненський університет культури, ВНУ ім.Л.Украінки інститут мистецтв вокальне відділення,хореографічне відділення,а перед тим більшість з них вчилися у Волинському училищі культури та мистецтв ім.І .Стравінського. То він якось це робить? Він і сам вчить молодь в училищі ім.І.Стравінського(насправді вони з театру не вилазять),а потім ще змушуе іх здобувати вищу професійну освіту. Ті діти починають у нього в масовках бігати з третього курсу і за це ім платять разові. Він іх привчае до професіі змалечку і відповідально,а хто виямляеться випадковим,то вже з другого курсу відтравляе вступати в інший навчальний заклад. А ОДТРК,що заважае так робити? Скажу. Там всіх треба починати вчити,бо там відсутні профі в своій більшості.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus