USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Володимир-волинського міжрайонного прокурора просять замінити

27 Травня 2015 07:00
Замінити володимир-волинського міжрайонного прокурора та закрити точки, що торгують контрабандним спиртним, просили громадські активісти прокурора області Дмитра Чепіжака.

Так, на особистий прийом до чиновника завітали представники ВО «Майдан» Віра Чайковська-Тарликова, Надія Цикалюк, Ганна Фурман, голова ГО «Правий сектор» в регіоні Тамара Лещук, голова місцевого люстраційного комітету Володимир Грек та очільник ГО «Спілка промисловців і підприємців» Наталя Любімцева.

Першим питанням, з яким активісти звернулися до обласного прокурора, стало перебування на посаді міжрайонного прокурора Юрія Луцика. На їх думку, людина, яка протистояла Майдану, не має права обіймати таку посаду. На підтвердження своїх слів активісти навели деякі факти.

Так, 25 листопада 2013 року міжрайонний прокурор звернувся з позовом до Володимир-Волинської міської ради щодо скасування рішення №29/2 «Про встановлення європейської символіки на території, прилеглій до міської ради». Тоді біля будівлі міської ради висів прапор Євросоюзу.

Згодом прокурор Юрій Луцик ініціював визнання протиправними дій Володимир-Волинської районної ради та скасування її рішень, які вона прийняла з ініціативи Майдану та прогресивної частини депутатів районної ради.

В січні 2014 року Володимир-Волинська райрада висловила недовіру голові Володимир-Волинської РДА, регіоналу Валентину Скубі та зняла з посади голову райради – теж регіонала – Степана Слащука. Новообраному керівництву районної ради, зокрема голові Андрію Оніщуку та його заступнику Павлу Карпюку інкримінували статтю за захоплення влади.

«Міжнародний прокурор прийшов на сесію і залякував депутатів районної ради, погрожуючи тим, що вони будуть відповідати за свої вчинки», – розповіла Ганна Фурман.

Дмитро Чепіжак поцікавився, чи зверталися самі депутати з приводу тиску на них до правоохоронних органів, зокрема до першого постмайданівського прокурора області. Таких, які поскаржилися на дії Луцика, виявилося лише двоє: Андрій Оніщук та Павло Карпюк.

«Для того, щоб ми відреагували належним чином, група депутатів повинна звернутися до мене з колективним зверненням, що на них чинили тиск. Тоді ми за цим фактом відкриємо провадження і будемо розслідувати, хто чинив тиск, як і за яких обставин», – пояснив, своєю чергою, пан Чепіжак.

Віра Чайковська-Тариликова апелювала прокурору тим, що активістам не було, куди звертатися ні з приводу тиску на депутатів, ні з приводу вирішення інших питань:

«Той, хто блокував машини, висаджував майданівців – він сидить далі на посаді начальника міліції. Прокурор, який зачинився, коли 22 лютого 2014 року до нього прийшло до тисячі майданівців. До кого було йти? Можливо, Юрій Максимович як працівник прокуратури - нормальний, але наразі перед громадою він – представник «постянуковичівського» режиму».

Активісти також розповіли, що Юрій Луцик купив ще одну квартиру, яка була поруч зі службовою, збільшив житлову площу тієї, в якій жив, і приватизував її.

Водночас, на усі запитання активістів щодо діяльності міжрайонного прокурора прокурор області пообіцяв дати відповіді у письмовій формі.

Цікавилися місцеві активісти і торгівлею контрабандними товарами, а саме горілкою та цигарками. З їхніх же слів, одна з таких точок знаходиться на вулиці 20 липня, на території підприємства «Євродім», інша – на території ВАТ «Родючість», яке очолює екс-голова Володимир-Волинської РДА Володимир Савчук.

«Ми постійно працюємо над перекриттям каналів контрабанди, але як це відбувається: ми приїжджаємо, вилучаємо партію незаконної продукції, встановлюємо винних осіб, направляємо відповідний позов до суду. Зробити ж так, щоб щодня працівник прокуратури стояв і контролював «точку», щоб та не функціонувала, ми не можемо», – пояснив Чепіжак. Водночас, він пообіцяв працювати над тим, щоб ліквідувати торгівлю контрабандними товарами.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 35
Місцевий Показати IP 27 Травня 2015 08:00
Цирк на дроті. Друзі Єгорки рвуться до влади. Приїзд прокурора в місто - це ще один привід засвітитись та попіаритись. Мабуть вибори скоро.
Волинянка до Місцевий Показати IP 27 Травня 2015 09:41
Та не треба їм піаритися їх всі добре і так знають! Ця радянські торгаші, які памятають як їм добре жилося за СеРеСеР! Очільниця пані Віра Анатолівна, і сьогодні наживається на дітях! Уже 10 років "годує" діток найбільшої школи міста! Злодій "торгаш" Грек, Цикалюк, Радзік - це ті кого раніше називали гарним словом спекулянти! Сором за місто, коли такі продажні люди диктують хто має бути прокурором!
Народна люстрація до Волинянка Показати IP 27 Травня 2015 11:44
Головний “люстратор” Володимира-Волинського допомагав жінці розкрадати комунальне підприємство http://bug.org.ua/news/volodymyr/chutky-nad-buhom-holovnyj-lyustrator-volodymyra-volynskoho-dopomahav-zhintsi-rozkradaty-komunalne-pidpryjemstvo-27325/ Люстрація по-володимирськи, або Хто такий головний люстратор міста? http://ridnemistov.in.ua/statti/item/209-liustratsiia-po-volodymyrsky-abo-khto-takyi-holovnyi-liustrator-mista.html
З Володимира до Волинянка Показати IP 27 Травня 2015 11:45
Радзік це ж Любімцева? ТзОВ “Райдуга” все ж доведеться сплатити за збитки, нанесені Володимир-Волинській міськраді http://bug.org.ua/news/volodymyr/tzov-rajduha-vse-zh-dovedetsya-splatyty-za-zbytky-naneseni-volodymyr-volynskij-miskradi-38208/
Віра до Волинянка Показати IP 27 Травня 2015 12:13
СОРОМНО ЗА ПРОКУРОРА, ЯКОГО МАЄМО! Він ,схоже, теж член місцевої "сімї"
во "Свобода" до Віра Показати IP 27 Травня 2015 15:52
А ви хотіли б свого чергового ЧЛЕНА пані Віро? Адже саме так ви вкрали в людей і магазин "Фенікс" і базу відпочинку на Світязі! Так за прокурора соромно, але тільки тому, що він таких спритників як ви не вивів на чисту воду!
волонтер до Місцевий Показати IP 27 Травня 2015 11:37
Требе в заголовку дописати - просять "злодії в законі"!))))))))))
Штефан, Луцьк Показати IP 27 Травня 2015 09:08
А Нововолинськ проминув. Тут іще одного потрібно давно зняти за бездіяльність та "кришування" Сапожнікова - О.Шпоту. Громада два рази намагалася це зробити та Сліпчук, Корецький і Парфелюк відмазали.
мiсцева Показати IP 27 Травня 2015 09:12
Цi "активiсти" не активiсти а провокатори .У самих рильце в пушку .
володимирський Показати IP 27 Травня 2015 09:17
ТІЛЬКИ ТАК! КРОК ЗА КРОКОМ І ГНАТИ СТАРУ КОРУМПОВАНУ БАНДУ АЖ БИ ГУМОЮ ПАЛЕНОЮ ЗАСМЕРДІЛО! СКІЛЬКИ МОЖНА ЗНУЩАТИСЯ ПРИКОРМЛЕНА БАНДО.ТЕРПЕЦЬ УВІРВАВСЯ , ХОЛУЇ ЯНУКОВИЧА, МЕРЩІЙ ДО РОСТОВА!!!
Про. Показати IP 27 Травня 2015 09:56
Про чайковську та цикалючку про фурманиху любімцеву та грека нема чого доброго сказати це просто сміття яке на виборах люди підметуть і у смітник історії
Микола до Про. Показати IP 27 Травня 2015 10:02
Ого. вони уже ввійшли в історію?..
з княжого до Про. Показати IP 27 Травня 2015 11:39
Цей приходив? Люстрація по-володимирськи, або Хто такий головний люстратор міста? http://ridnemistov.in.ua/statti/item/209-liustratsiia-po-volodymyrsky-abo-khto-takyi-holovnyi-liustrator-mista.html
Міщанин до Про. Показати IP 27 Травня 2015 11:41
Любімцева це ця жіночка? В кого у Володимирі – земля на дурняк, або Що зробити, щоб не платити http://ridnemistov.in.ua/component/k2/item/425-v-koho-u-volodymyri-zemlia-na-durniak-abo-shcho-zrobyty-shchob-ne-platyty.html
знаючий Показати IP 27 Травня 2015 10:16
Районний прокурор нормальний і адекватний чоловік. Побільше таких би. А ця зграя з 5-7 гіперактивістів "робить погоду" в 45 тисячному місті і береться вирішувати "кадрові питання". То їм той не зручний , то їм той не підходе. Вибори покужуть кого люди підтримують і хто в місті господар, а хто піариться на крові і горі - на смітник історії. Є гарний приклад партія свобода.
психiатр Показати IP 27 Травня 2015 10:18
Ця компанiя - це моi пацiэнти , у них загострення весною спостерiгаэться.
Павло Показати IP 27 Травня 2015 10:47
Вони думають що у місті їх хтось нормально сприймає. Помиляєтесь, шарлатани і брехуни!!!! Вас всі ненавидять і плюють у ваш слід! Ви продались за пару срібняків йонаку!!!! І ви ще знову хочете у депутати????? А в туалети білетики продавати!!!!
земляк Показати IP 27 Травня 2015 11:05
Ну вигоните ви прокурора, а що, кращий прийде? Вже теперішні парашенківці та фронтовики одне одного до буцегарні садять, при чому януковицькі злочинці? А судді, пардон люстратори, хто? Баби, які повіджимали в свій час в бідних продавців магазини за три рублі, прихватизували їх і тепер стали порядними шльондрами? Хай Ганька похвалиться, що вона за каденцію зробила, бо ж так на першій сесії бідкалася, що ціна яйця вже золота. А тепер при демократах грьобаних яка ціна - брильянтова? А Чайка півсвітяза хапнула в бідній вуглерозвідці, а грек? ПРО ВСІХ МОЖНА ЦІЛІ ТОМИ ПИСАТИ-
Гнат Показати IP 27 Травня 2015 11:13
Білетикі буде продавати Подзизей І Б. Він має досвід і на папері з економить, бо ту роботу робить язиком.
Жора Показати IP 27 Травня 2015 11:53
Грек і його раніше судима жінка за попередньою змовою ,на початку 2015 року викрали з державного підприємства ,де остання працювала директором ,матеріальних цінностей більш ніж на 300 000 грн. Ось вам і головний люстратор- банальний злодюжка.
Одарка Показати IP 27 Травня 2015 12:27
А хто це в бюстгалтеру?
з княжого до Одарка Показати IP 27 Травня 2015 15:53
Тссссс! Це бюстгалтер Яроша!
Правда до Одарка Показати IP 27 Травня 2015 18:29
Це ще одне "чудо" яке підгребла під себе Чайковська. ( без бюстгалтера буде ще гірше виглядати )
Петро Показати IP 27 Травня 2015 13:28
З коментаріїв до статті чітко зрозуміло що вони пишуться з одного і того ж кабінету, а значить їх (коментарів) автори справді бояться залишитись без своєї "прокурорської криші".
Олена до Петро Показати IP 27 Травня 2015 14:51
Мені цікаво чому Чайковська і К не вимагали відставки прокурора у 2012 році наприклад? Правильно , бо вони не справжні борці за справедливість і за народ а просто пристосуванці ! А перші нападають , бо думають що кращий захист це кусати першими. Але усе місто знає хто вони. Я впевнена ,що зміняться закони і буде такий прокурор ,який буде працювати незалежно Зміни будуть .
123 Показати IP 27 Травня 2015 14:13
Чому місцеві імітатори не вимагають люстрації Пікули , правильно бо вона подружка Чайковської і всі знають це .А місцевий прокурор почав піднімати земельні питання і це неподобається паханові ,який платить Чайковській та Греку (кого Грек представляв на виборах )за їхню вдавану активність.
оля Показати IP 27 Травня 2015 14:16
цікаво послухати звіт Чайковської , Цикалюк яку вони роботу провели як депутати, крім випікання тістечок.
правда рулить Показати IP 27 Травня 2015 15:05
Ці кловуни (ВОМайдан, комітет люстрації і т.д. і т.п....) вже почнають дратувати багатьох володимирчан! Рельної роботи - жодної, тільки одне ротоблудство. Ото понаживалися на дурняк, а тапірака їм ВЛАДИ хочецця....Не рвіться....Ніц не вийде.... Ми, володимирчани, знаємо вас як облупляних.
Animal Показати IP 27 Травня 2015 15:43
Ці хомячки в банці вже починають смердіти... Фуууу !!! Скільки можна відволікати людей від насущних проблем. Скоро в магазин будемо ходити як у музей.
З княжого Показати IP 27 Травня 2015 15:52
Судячи з коментарів писали їх у міській раді, Рідному місті і в редакції гузьового Бугу. Ви хоч ввечері на пиво зберіться чи шо...
з княжого також Показати IP 27 Травня 2015 16:04
Ні їх писали у Державному історичному заповіднику і Місті вечірньому))) От вони то якраз випити і люблять!)) Це їх профіль))))
Щирий Показати IP 27 Травня 2015 17:30
А як шановна громада дивиться на те, щоб Юрій Луцик став мером Володимира? А що ідея! Хто-хто а він порядок наведе.
вознючка Показати IP 27 Травня 2015 21:50
Првильно Луцика в мери, а ту шайку давно треба за грати!!!!
Шайку Показати IP 28 Травня 2015 00:30
За грати і на язиках грати що вони гарно вміють

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus