USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиняни хочуть мати право незалежно від Києва встановлювати податки

8 Жовтня 2015 17:34
Мінімальний податок у 3% на оренду землі для об’єктів соціально-культурного призначення волинські обранці громади вважають непідйомним ярмом. Так, депутати обласної ради ухвалили звернення, яке надішлють у Верховну раду України, аби ті змінили законодавство, щоб самим встановлювати плату.

Про це йшлося під час 36 чергової сесії Волинської обласної ради сьогодні, 8-го жовтня.

Як роз’яснив суть звернення депутат Ігор Чорнуха, органи місцевого самоврядування хочуть більше повноважень та незалежності від Києва.

«Ми хочемо, аби законотворці внесли зміни до Податкового Кодексу України щодо орендної плати за землю під соціально-культурними об’єктами. Це потрібно для зниження матеріального тиску. Ми хочемо, аби самі мали право визначати мінімальний поріг орендної плати, й він не повинен бути нижчим ніж 0,3% для соціально-культурних об’єктів», - повідомив депутат.

Нагадаємо, що 28 грудня 2014 року Верховна Ради України прийняла Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи». Згідно з ним, річна сума платежу за договором оренди не може бути меншою 3 відсотків нормативної грошової оцінки і не може перевищувати 12 відсотків нормативної грошової оцінки.

Волинські обранці громади вважають, що теперішні податки надто високі й призводять до занепаду об’єктів соціально-культурного призначення (стадіонів, парків тощо). Також податок у 3%, вважають депутати, призведе до значного подорожчання вартості послуг, які надаватимуться цими закладами.

Надіслати у Київ звернення підтримала переважна більшість присутніх в залі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 8 Жовтня 2015 18:29
"ВОЛИНЯНИ ХОЧУТЬ МАТИ ПРАВО НЕЗАЛЕЖНО ВІД КИЄВА ВСТАНОВЛЮВАТИ ПОДАТКИ" - тому на Волині потрібно проводити АТО. Чи хтось буде ствержувати, що початкові вимоги в ЛДНР були інші?
Депутатам Показати IP 8 Жовтня 2015 18:49
Д*біли, ви ще Волинську народну республіку оголосіть (ВНР)...
Sascha до Депутатам Показати IP 8 Жовтня 2015 20:53
Якби зараз керівництво країни відкрило карти і сказало людям: “Граємо відкрито: систему органів влади було створено в Україні у нелегітимний спосіб, але це вина тих, хто допустив цю халатність у 1996–1997 рр. Задля нашої держави зберіть громади по селах чи проведіть референдуми у містах, прийміть адекватні вашим місцевим потребам статути, створіть свої органи, у кожному окремому випадку розберіться, що відбувається з належним вам майном. Якщо користувач вашого майна працює ефективно, допоможіть йому розвиватися. Якщо ні — знайдіть кращого користувача або господарюйте самостійно. Піднімаймо країну разом! Працюймо прозоро! От комунальна власність — повні відкриті реєстри! Ось повноваження і відповідальність! Господарюйте! Контролюйте тих, хто в органах влади! Тепер тільки від нас усіх залежить, як житимемо ми і наші діти!”. Чи хтось сумнівається, що народ зробив би цей відповідальний крок до побудови держави та її майбутнього?! Може, не всі одночасно і однаковою мірою. Можливості сформують бажання і навики. Марцін Свєнцицький, колишній мер Варшави, депутат польського Сейму, сказав, що після інституціоналізації громад (гмін) Польщі у 1991 р. за перші три роки ці гміни зробили більше, ніж уся системи влади з часів закінчення Другої світової війни(!).
33 Показати IP 9 Жовтня 2015 09:07
Хай жеве Галицько - Волиньська республіка ГВНР :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus