USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вусенко самовільно призначила себе виконувачем обов'язків мера?

25 Лютого 2017 20:06
Секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко не скликала позачергову сесію міської ради в 15-денний термін, як цього вимагає закон, і поставила підпис під клопотанням про призначення позачергових виборів міського голови, хоча не мала на це права.

Як повідомляв на своїй сторінці у Фейсбуці активіст Михайло Шелеп, аби парламент мав підстави призначити позачергові вибори Луцького міського голови парламент мав би до 18 лютого (15 днів після дати смерті) отримати з Луцька таке клопотання.

Таке клопотання має надіслати особа, яка на цей час здійснює повноваження міського голови. Але отримує ці повноваження особа не з моменту смерті, а з моменту припинення повноважень мера.

ЧИТАТИ ЩЕ: СЕКРЕТАР МІСЬКРАДИ ПОРУШИЛА ЗАКОН

Відтак, поки не буде рішення міської ради про визнання факту смерті міського голови, його повноваження не будуть вважатись такими, що припинились. У цей час повноваження міського голови заміняють перший заступник та секретар. Але ніхто з них клопотання до Верховної ради щодо припинення повноважень міського голови підписати не може.

Проте закон не став на заваді секретарю Юлії Вусенко – не маючи для цього законних підстав, вона підписала звернення до ВРУ. А тому даний документ не має жодної юридичної сили.

Відповідно до процедури, протягом 15 днів після смерті міського голови міська рада мала б провести сесію і прийняти відповідне рішення, після чого відправити всі документи у ВРУ. Натомість, секретар скликала позачергову 19-ту сесію не в 15-денинх термін, а пізніше – в день проведення чергової, 20-ї сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus