USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вирок суду: антикорупційний відділ «закрив» очі на скандальне авто мера

29 Травня 2015 14:40
«Суд визнав, що авто мера є корупційним і навіть визнав незаконними дії відділу міськради по боротьбі з корупцією», - коментує вирок суду позивач. Справу щодо скандального авто Hyundai Sonata закрили.

Розгляд позову до Луцького міського голови Миколи Романюка відбувся сьогодні, 29-го травня, в Луцькому міськрайонному суді.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що депутат міськради, голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов звинуватив луцького мера у порушенні антикорупційного законодавства. Мовляв, луцький мер використовує автомобіль Хюндай Соната 2012 року, який не належить міськраді. Натомість Луцький міський голова Микола Романюк переконує, що жодної корупції у використанні цього авто немає. Лише у лютому 2015 року стало відомо, що виконавчий комітет Луцької міської ради отримав 01.02.2014р. безплатно у ТзОВ «Фірма «Бріс» автомобіль марки Hyundai Sonata, вартістю понад 35000$.

Варто зауважити, що зазначена вище фірма пов’язана з групою народного депутат Ігоря Єремеєва «Континіум».

Нагадаємо, що минулого засідання не зрозумілим були й документи, де вказано, що Hyundai Sonata обліковується на позабалансовому рахунку «0.2». Пояснити, що цей позабалансовий рахунок означає відповідач не зміг.

Зваживши на це, суд зобов’язав відповідача під час наступного зібрання роз’яснити ситуацію.

Під час продовження засідання, Олександр Рачков доповів, що рахунок використовують для обліку цінностей, які тимчасово є на підприємстві та не є його власністю.

Вивчивши усі документи справи, суд перейшов до дебатів.

Представник позивача Наталія Андріяш наголосила на тому, що меру таки потрібно віддати авто назад приватній фірмі, бо закон забороняє представникам влади безплатно отримувати від фізичних чи юридичних осіб майно.

«Підсумовуючи усі обставини, я прошу зосередити увагу на одну просту річ, що органи місцевого самоврядування мають особливу владу у суспільстві, тому повинні нести відповідальність за свої рішення. В цьому випадку є норма Конституції, яка прямо забороняє отримувати від фізичних чи юридичних осіб майно. Тут же орган місцевого самоврядування отримав вартісне рухоме майно.

Факт отримання безоплатного майна ми бачимо. Це порушення, певною мірою, зухвале, адже є рішення комітету Луцької міської ради, де Луцькому міському голові пропонували усунути порушення - повернути авто. Втім, дій не прийнято. Я зауважу, що це питання стосується не лише мого довірителя, а й усієї громади», - виступила позивач.
Представник Луцькради наполіг на тому, що прокуратура провела перевірку, порушень не виявила – значить усе гаразд.

«Тут розглядалася справа за імперативною нормою, яка забороняє безоплатно отримувати майно представникам органів влади. Я прошу звернути увагу на те, що ми не вбачаємо порушень антикорупційного законодавства, зухвалості та невиконання доручень від комітету міської ради. Взагалі, мені про такий протокол від комітету невідомо. Я прошу звернути увагу суду на те, що нами повністю спростовані факти, які були озвучені в адміністративному позові. Окрім того, ми не вважаємо, що права депутата порушені щодо спору, який розглядається у цьому суді. Якщо позивач вважає, що його особисті права та інтереси порушено, то вже закінчився строк звернення. Окрім того, перевірку здійснювала прокуратура та не виявила порушення антикорупційного законодавства», - розповів Олександр Рачков.
Після цього суд пішов у нарадчу кімнату, приблизно за півгодини, Феміда оголосила:

«Під час відкритого судового засідання розглянули адміністративну справу за позовом Андрія Осіпова до Романюка Миколи Ярославовича, Юрія Вербича та відділу з питань запобігання виявлення корупції, зв’язків з правоохоронними органами Луцької міської ради про визнання протиправними дії суб’єктів владних повноважень.

Суд постановив позов задовольнити частково: визнати протиправним бездіяльність відділу з питань запобігання виявлення корупції, зв’язків з правоохоронними органами Луцької міської ради, які полягають у неналежному контролі за укладанням угод позички автомобіля, а також невжиття працівниками цього відділу заходів до припинення порушення закону. У решті позивних вимог відмовлено».

Як прокоментував цю ситуація для ІА Волинські Новини позивач Андрій Осіпов, що перемога таки на боці лучан.

«Акцентую увагу на тому, що суд визнав, що авто мера є корупційним і, навіть, визнав незаконними дії відділу міськради по боротьбі з корупцією. Дещо нелогічним є відмова в позові в частині Романюка і Вербича. Але це зумовлено, скоріш за все, тиском на суд із боку чинної влади. Це рішення є прецедентом на рівні України», - пояснює депутат.

Зі слів Андрія Осіпова, наступними кромками мають бути дії з боку антикорупційного відділу Луцькради, які мають розірвати договір на безоплатне користування машиною, або ж цього можна досягнути через суд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Юрист Показати IP 29 Травня 2015 14:56
А не хоче сказати Осіпов що означає рішення суду.!!???Суд визнав "бездіяльність відділу з питань запобігання виявлення корупції, зв’язків з правоохоронними органами Луцької міської ради, які полягають у неналежному контролі за укладанням угод позички автомобіля, а також невжиття працівниками цього відділу заходів до припинення порушення закону" Простими словами, суд знайшов порушення закону в діях ВІДДІЛУ, а порушень з боку Романюка немає))))))Так, що Осіпов о*****.вся.))))..................................................Сором адвокатам до політичного бруду скочуватись. Чи вони з Осіповим встигли потоваришувати, коли останій мав приймальню у "віджатому" в міськради гуртожитку на Ковельській!!??))
Andrij до Юрист Показати IP 29 Травня 2015 23:01
Syddjy na mulo.....
Василь до Юрист Показати IP 30 Травня 2015 09:03
Це важлива подія для Луцька. Мер і його підлеглі повинні знати, що закон обов'язковий для усіх, що не можна вчиняти корупцію. Шкода що таких справ мало. Громадяни мають бути принциповими. Громадс має бути сильнішою за чиновників. Осіпов молодець!
лучани Показати IP 29 Травня 2015 14:57
Перемога на боці лучан? Тепер лучани будуть плати тисячі за утримання авто для мера.
Юрист до лучани Показати IP 29 Травня 2015 15:49
Договір передбачає розмір оплати один грн. на місць.
лучани до Юрист Показати IP 29 Травня 2015 15:56
Для Оськи 1 грн -це більше за декілька тисяч.
123 до Юрист Показати IP 29 Травня 2015 16:19
Ти хочеш сказати що Континіум даром Романюку машину дає ? Романюк земельку і інші послуги їм дає за гроші! Разом крадуть.
лучани до 123 Показати IP 29 Травня 2015 16:22
Земельку роздає міськрада. Земельну комісію сім років контролює БЮТ, Оськіни побратими.
Олег Показати IP 29 Травня 2015 15:12
Ви лохи - з таких "корупційних авт" почався Майдан! Загинули і гинуть тисячі людей!
Юрист до Олег Показати IP 29 Травня 2015 15:53
Якщо Ви себе таким вважаєте, то не треба інших прирівнювати.Ну звісно ви знаєте,як краще!!Чи може знаєте,як забезпечити мера авто безкоштовно,чи дешевше ніж за одну грн.Ні тоді вважайте себе далі тим, ким вважали.
луцьк Показати IP 29 Травня 2015 15:17
молодець оська, мочи держиморд..., а далі - це рішення слугуватиме вагомим доказом у інших судових справах...
Ігор Показати IP 29 Травня 2015 15:30
Супер! Романюка - на мило!
ціккавий Показати IP 29 Травня 2015 15:38
"Як прокоментував цю ситуація для ІА Волинські Новини позивач Андрій Осіпов, що перемога таки на боці лучан". А він виступає від імені лучан? Хто його уповноважував. Чому він приписує собі таку честь?
Правда до ціккавий Показати IP 29 Травня 2015 15:48
Він вже спить і бачить себе мером )))Проте реальність інша, спить,а прокидається на нарах за свої діяння)))
КПРС Показати IP 29 Травня 2015 15:44
В обласній прокуратурі відкрите провадження 11 -ти кримінальних справ по боржниках "Західінкомбанку". Справи під контролем Генеральної прокуратури України. В тому списку є злодії Осіпов і Бондарук. А захищає їх ця ж адвокат Андріяш. Вона всіх виродків і бандитів захищає, а Бондарук надав її в краденому гуртожитку на Ковельській кімнату під офіс.
Правда до КПРС Показати IP 29 Травня 2015 15:46
Не лише їй а й її клегам веремчукам та Ульчаку..
Знавець до КПРС Показати IP 2 Червня 2015 13:05
Перш ніж писати коментарі - перевіряйте свою недостовірну інформацію. гуртожиток на Ковельській (принаймі де працює Андріяш) до Бондарука не має ніякого відношення. А Осіпов молодець!!! КОМУНЯКУ на ГІЛЯКУ!!!
Антикорупції ТАК Показати IP 29 Травня 2015 16:14
Хіба можлива КОРУПЦІЯ, якщо була б СМЕРТНА КАРА за корупцію. Думаю, серед охочих ризикувати Романюка точно не було б.
я Показати IP 29 Травня 2015 19:05
Я скажу одне. Як добре бути політиком. Можна написати все що забажаєш, щоб як кажуть "піпл захавав", вибачте за вислів, і повний зал овацій...от мені не зрозумілий умовивід досвідченого адвоката який не був присутній на засіданні про те, суд визнав авто мера корупційним???? З короткого тексту рішення????
Іван Показати IP 30 Травня 2015 12:52
Оце заказні коментатори.......не обізнані, брехливі, наклепники та зрештою мерські жополизи........ Романюк - це Буратіно, Романюк - це Луцьктепло(континіум), Романюк -це Водоканал (континіум) і т.д. Романюк----- це комуніст!!!!! Люди, не будьте стадом....будьте чесні та порядні......Осіпов молодець, бо він ініціавтиний, шкода що таких мало і не усім вистачає розуму зрозуміти про що йдеться, а Андріяш - адвокат, адвокат і на те є адвокат, що захищає усіх без винятку за гонорар. Юрист міськради мусить теж робить свою роботу, бо це його обовязок... Опускатися до особистих образ це ницо і підло ховаючись за псевдоніми....Але Романюк повинен піти після таких обвинувачень взагалі у відставку. Так би зробила порядна людина!!!!!!!!!!!!!!!!!
111111 до Іван Показати IP 1 Червня 2015 00:38
Згідний з Вами на всі 100%. Але у наших "слуг народа" вже давно немає ніякої совісті, тому про самостійну відставку не надійтесь !!!! Цікаво, як би такі події "вдарили по кар'єрі" чиновника любого рангу в Європі ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus