USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Високий суд Англії завершив слухання у справі 3 млрд боргу Януковича

19 Січня 2017 23:39
Високий суд Англії завершив слухання у справі за позовом Російської Федерації до України стосовно 3 млрд доларів так званого боргу Януковича. Про це в ефірі “112 Україна” сказав кореспондент Радіо Свободи з Лондона, передає УНН.

За словами кореспондента, протягом трьох днів суд Лондона заслуховував позиції як російської сторони, так і української. Він уточнив, що інтереси країн представляли у суді англійські юристи.

Зокрема, під час слухань представники української сторони наголосили, що після збройної агресії Росії Україна не могла виплатити так званий борг Януковича і, крім того, уряд тодішньої влади порушив багато внутрішніх законів і не мав права випускати ці облігації.

Як сказав суддя, за словами кореспондента, він взяв до уваги аргументи обох сторін і “оголосить своє рішення найближчим часом”.

Нагадаємо, у лютому 2016 року компанія TheLawDebentureTrustCorporationPLC, яка є довірчим управителем кредитора, подала позов проти України до Високого суду Англії та Уельсу щодо боргу.

Згодом Україна подала до Високого суду Англії заперечення проти позову TheLawDebentureTrustCorporationPLC, що є довірчим управителем згідно із документом, який передбачав надання РФ Україні запозичень у розмірі 3 млрд дол. за домовленостями, досягнутими урядом екс-Президента Віктора Януковича у грудні 2013 року з РФ.

Повідомляється, що Москва має намір стягнути, крім номінальної вартості облігацій, невиплачені відсотки обсягом 75 млн дол., а також судові витрати.

Протягом 2016-го сторони стверджували про спроби досудового урегулювання, але жодного прогресу досягнуто не було.

Уряд України у 2013 році постановив здійснити державні зовнішні запозичення шляхом випуску облігацій зовнішньої державної позики на суму 3 млрд доларів із погашенням 20 грудня 2015 року, які викупила Росія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Ростовщик Мойша Показати IP 20 Січня 2017 08:28
Навіщо Росії звертатися до суду , Яник в Ростові, інші члени бувшого уряду України також в Росії ... всі питання до них . Коли наших втікачів повернуть в Україну , після цього ми в них запитаємо куди вони поділи ці гроші і дамо відповідь Росії ...!!!
корінний лучанин Показати IP 20 Січня 2017 10:00
Твій президент з сім'єю на Україні ,набрався.більше як яник,спитай .Чи вже перевзувся,не твій?
Анонім до корінний лучанин Показати IP 20 Січня 2017 10:32
ти особисто порахував ті гроші ? чи так тобі в маацкві сказали ?
корінний лучанин до Анонім Показати IP 20 Січня 2017 13:14
Ні,не Москві.Це сказали мені МВФ в фашингтоні.
Анонім до корінний лучанин Показати IP 20 Січня 2017 14:18
Що ти більше любиш? -рублі чи доляри? "МЕРС" чи жигулі? отож визначся спрчатку з життєвою позицією!
корінний лучанин до Анонім Показати IP 20 Січня 2017 14:50
І ось про що можна говорити з такими людьми? Я люблю свою маму своїх дітей ,свою дружину.А якщо ти любиш "доляри","мерси",і т.д..то твоє місце в "гамериці"-це цінності не нашого народу (надіюсь,хоча останні три роки почав сумніватися).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus