USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Парк у Луцьку не дали роздерибанити

24 Липня 2014 13:00
Депутати Луцької міськради встановили межі скверу по проспекту Волі, де знаходяться три водоспади. Спочатку у цю територію не хотіли включати земельну ділянку, де «працює» бізнес.

Про це йшлося під час другого пленарного засідання 62-ї сесії Луцької міської ради сьогодні, 24-го липня.

Нагадаємо, усе розпочалося два роки тому, коли маленьким лучанам почали будувати «Діснейленд». Так, у 2012-му році виконком Луцької міської ради своїм рішенням від 26 листопада № 500 - 3 погодив розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності. Цей об’єкт належить підприємцю Аллі Рожанській.

Уже наступного року прокуратура виявила порушення у веденні бізнесу.

Тоді про це розповів перший заступник прокурора Луцька Микола Біляк.

«Там порушення прокуратура виявила. Підприємець ввела в оману, коли подавала документи. Ваші чиновники вас підставили, Миколо Ярославовичу. Вимога прокурора -розглянути це питання під час сесії. Ми звернулися до суду. Суд не спростував і не заперечив. Буде апеляційна скарга. А вона може розглядатися 2 роки. Що буде далі: підприємець побудує на геошурупах «качелі». Потім узаконить нерухоме майно. І будете на сесії приймати рішення про узаконення землі. Побачите, що ця ділянка піде з міста. А гойдалки – це для замилювання очей», - наголосив прокурор.

Наголосимо, що в дитячому містечку мали б розмістити лише тимчасові споруди, але депутати Луцької міськради били на сполох, що це зовсім не так й ведеться повноцінне будівництво. Зокрема про це говорив Роман Бондарук під час 38 сесії Луцької міської ради, яка відбулася 28 лютого 2013-го року.

«Там огорожа залита у фундамент – це не тимчасова споруда», - казав депутат.

Втім, попри усі застереження, 24 серпня 2013-го року у Центральному парку Луцька відкрили «Діснейленд».

На сторінках видання Інформаційного агентства Волинські Новини йшлося, що власниця розважального об’єкту Алла Рожанська «мала справи» із законом. Так, 31-го травня 2013-го року, в Луцькому міськрайонному суді довели, що у 2011-му році Алла Рожанська підробила документи та присвоїла холодильне обладнання.

Бізнесменка тим самим завдала майнової шкоди майже на 8 тисяч гривень. Проте, кримінальне провадження одразу закрили через амністію.

І так, сьогодні, під час другого пленарного засідання 62-ї сесії Луцької міської ради депутати встановили межі скверу по проспекту Волі, де знаходяться три водоспади й в народі мають назву «каскад водоспадів». Це територія - 1.2 гектара, починаючи із проспекту Волі, від головного корпусу СНУ імені Лесі Українки, до вулиці Глушець.

Спочатку в зелену зону скверу не включили земельну ділянку площею 80 соток, яка знаходиться одразу при вході в Центральний парк культури і відпочинку імені Лесі Українки, де розміщений так званий «Діснейленд».

Під час обговорення цього питання, Луцький міський голова Микола Романюк поцікавився у директора комунального підприємства «Парки та сквери міста Луцька» Анатолія Трикуша, чому так відбулося.

«Чого зелена зона, де тимчасово знаходиться «Діснейленд», не внесена в межі цього скверу?» - звернувся до чиновника мер.

На що прозвучала відмовка.

«Ми, разом з архітектурою, вирішили не включати цей об’єкт в зелену зону, бо не знали, в якому статусі він знаходиться», - відповів Трикуш.

Аби в документах узаконити територію під «Діснейлендом», як частину зеленої зони міста, член депутатської групи «Новий Луцьк» Рустам Дячук пропонував питання про межі скверу не розглядати на сесії.

«Постійна комісія міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження пропонувала це питання виключити й включити в зону скверу землю, яка зараз під «Діснейлендом», а потому затверджувати межі каскаду водоспадів», - наголосив Дячук.

Так, дослухавшись до депутата, обранці громади віддали 28 голосів, щоб затвердити межі «каскаду водоспадів» включаючи територію «Діснейленду». Цих голосів вистачило, аби рішенню надати законних підстав.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
Не вірю Показати IP 24 Липня 2014 13:21
"...вас підставили, Миколо Ярославовичу!" Справді? Він не ходить по центру? - Царь хароший, бояре плохие?
Ігор Показати IP 24 Липня 2014 13:47
Прочитайте попередній коментар під час відкриття "ДІснейленду" Під час урочистостей луцький міський голова Микола Романюк наголосив, що «кожна справа дорослих повинна допомагати молодому поколінню розвиватись і творити щось нове, рости і розбудовувати рідне місто, а в подальшому – державу. Сюди не пішло жодної копійки з міського бюджету, тож уся наша спільнота висловлює величезну подяку Аллі Рожанській за її ініціативу та сміливість, за її людяність та увагу до маленьких лучан».
Здрасте Показати IP 24 Липня 2014 14:00
Список депутатів що підтримали дерибан землі де можна взяти?
Павло Показати IP 24 Липня 2014 14:49
Коли на тому місці були корчі і смітник всім подобалось,дайте людині працювати
привіт до Павло Показати IP 24 Липня 2014 15:23
невже тоді не існувало комунальної служби міста, хоча гроші на прибирання успішно перераховувались?
папа Карло Показати IP 24 Липня 2014 14:54
Мер думає, що ми забули, що він був від "Сильної України"-клона ригіАНАЛів. Ми ПАМ'ЯТАЄМО!!! На тому світі кишенів немає. Не забуватйе про те, Миколо Ярославовичу!
плотнік Джузеппе до папа Карло Показати IP 24 Липня 2014 17:46
А до чого тут "Сильна Україна"? Ти папа Карло вже взагалі пропив свої мізки. Наш мер за останні 23 роки був лише в "Нашій Україні". А в футляра кишенів немає, ти теж туди свого часу підеш без нічого. Зараз не бісись, що голий і босий, а працюй.
Петро Показати IP 24 Липня 2014 15:10
Полетять колись і в "діснейленди" коктейлі... почекайте трішки ,незнайки - романюки...
не можу до Петро Показати IP 24 Липня 2014 18:08
а ви тільки вмієте як не державне, то приватне майно нищити! ліпше б щось корисне для міста зробили. нелюди! люди щось позитивне роблять, аби діти розвивалась, гарно дозвілля проводили! запропонуйте кращий варіант!
свояк Показати IP 24 Липня 2014 15:25
А нехай облсна прокуратура завітає до Володимира-Волинського. Поперевіряє діяльність князя -мера Петра Саганюка. Та стільки порушень у віділенні землі !!!!!
справедливість Показати IP 24 Липня 2014 15:46
Хочу сказати був бардак і так і залишився.Я думаю що треба створити організацію до якоі входили звичайні люди і реальний бардак вирішувати так як виходить,силою ,судами,коктелями,щоб наші обранці почали думати що вони роблять.А не людям говорять одне а роблять інше.
правдоруб до справедливість Показати IP 24 Липня 2014 17:52
вже накерували звичайні і незаангажовані люди. скільки вас можна терпіти. то призначають пенсіонера неврівноваженого керувати в області капітальним будівництвом, то головним інфраструктурником ділка, який уже встиг своїм структурам надати підряди, то столичну міліцію очолює генерал, який тут захищав і переховував канстантінича. Які коктейлі? Треба працювати, а не гратись. Ви своїми коктейлями тільки шкоди матеріальної наробили і привели до влади ділків, які крадуть більше за попєрєдніків.
справедливість Показати IP 24 Липня 2014 15:51
А прокуратуру взагалі треба розігнати це ж орган влади який туж владу і прикриває.Якщо вони не знають як боротися з держ.службовцями мене в прокуратуру я ім покажу як це робиця за 3 місяці вони самі від мандатів повідказуються
Лучанин Показати IP 24 Липня 2014 15:52
Чого вас "жаба" давить! Ви подивіться в вихідні та сонячні дні скільки на тій площадці дітей з батьками, дідами та бабусями. Людина добру справу робить! Побільше таких площадок потрібно в Луцьку.
НІНА ЛОГІКА до Лучанин Показати IP 4 Вересня 2014 09:24
А ЯКІ ТАМ ЦІНИ - ВИ ДИВИЛИСЬ? ЧИ МОЖЕ ЗВИЧАЙНА ДИТИНА ТАМ ГРАТИСЬ - ДУЖЕ СУМНІВАЮСЬ!!!!!!!!!!!!МАЖОРИ ОДНІ.
справедливість Показати IP 24 Липня 2014 16:00
Подари мені 0.8 га землі я буду дуже вдячний і зароблю за іі продаж два ляма,наперед вдячний.
ВІра Показати IP 24 Липня 2014 16:46
народ, чим погане це дитяче містечко? я особисто з дитиною із задоволенням відвідую! вважає це дуже хорошою і вдалою ідеєю підприємця! хоча б є де притулитися в тому парку де, посидіти, відпочити! це ж і дохід для міста!
Іванна Показати IP 24 Липня 2014 16:49
Чому у кожній справі бачити лише негативний підтекст?. Ну, зробила Алла Рожанська "Діснейленд", звичайно, хоче заробити кошти. Але й для дітей це дуже добре. Є де розважитись і відпочити. А якщо це підтримує міський голова, то він, у першу чергу, дбає про місто. І, мабуть, тому підтримує ініціативних підприємців. У цивілізованих країнах усі прагнуть бути багатими, а у нас - всіх треба тягнути на дно...
Здрасте до Іванна Показати IP 24 Липня 2014 22:42
Та тому що хочемо справедливості і без корупції. Чому не запропонували той куток з цільовим призначенням для дитячих розваг на рівних умовах усім?
Іринка Показати IP 24 Липня 2014 17:11
Моя дитина обожнює цей Діснейленд, чому ми звикли навіть у хороших справах шукати негатив.
Панас Показати IP 24 Липня 2014 18:05
Так набридли "заказухи"... А коменти це - просто жах...
Лучанин Показати IP 24 Липня 2014 22:16
Ніхто не проти, щоб будувалися діснейленди та інші розважальні заклади. Але чому такі бізнесмени не платять офіційно до міської казни гроші за землю, а платять романюку в кишеню, а він розбазарює міські землі. вже скоро не буде що розкрадати. Боїться встигнути до перевиборів. Ось вам і корупція, а ви ЛУЧАНИ мовчіть і кричіть ОДОБРЯЄМС!!!
Анонім Показати IP 24 Липня 2014 23:08
Це такий Діснейленд як із корови балерина. ...Нема чому радіти , тільки й того що гучна назва, а реально навіть близько порівняти з справжнім Діснейлендом не можна.... І кого ми дуримо. Наших дітей?... Де страж рідної мови в особі головного художника міста? Чи в нашій мові вже не найшлось слів , щоб звучно назвати дитяче містечко - а то Діснейленд, сміхота та й годі....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus