USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як кандидати на Волині порушують законодавство

13 Жовтня 2015 13:13
Понад 20 заяв до міліції про порушення виборчого законодавства подали на Волині.

Про це йшлося під час прес-конференції Громадянської мережі ОПОРА на тему: «Проміжна оцінка передвиборної ситуації на Волині за підсумками громадського спостереження» 13 жовтня у Луцьку.

Серед порушень, виявлених спостерігачами Громадянської мережі ОПОРА, як повідомила координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Людмила Хомич,випадки непрямого підкупу виборців. Як приклад вона навела діяльність кандидата до Луцької міськради В’ячеслава Теліцина з благоустрою прибудинкових територій. Також вулицями Луцька курсує громадський транспорт із агітацією Європейської партії та зображенням кандидата Олени Голєвої, що є прямим порушенням закону про місцеві вибори.

Фіксували також випадки поширення агітаційних матеріалів без вихідних даних – серед них стенди кандидата в облраду від Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Ігоря Чорнухи у Луцьку, білборди кандидатів від ВО «Батьківщина» в Іваничах. Часто у партійних газетах не вказують відповідального за випуск.

Окремі порушення виборчого законодавства підпадають під кримінальне провадження. Наприклад, 10 жовтня у Луцьку зафіксували пошкодження друкованих агітаційних матеріалів Ігоря Чорнухи, біл-бордів Блоку Петра Порошенка «Солідарність», сіті-лайтів Українського об’єднання патріотів – партії «УКРОП». У ніч з 10 на 11 жовтня та 12 жовтня завдали тілесних ушкоджень кандидатам у депутати Сергію Вірному та Сергію Рижкову. Обидва кандидати пов’язують це зі своєю виборчою діяльністю.

Наразі до міліції подали 21 заяву про порушення виборчого законодавства, втім, досі не складено жодного адмінпротоколу та не розпочато кримінального провадження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Земляк Показати IP 13 Жовтня 2015 14:49
Это называется быдлятство.
Укр Показати IP 13 Жовтня 2015 14:57
За блок "СоліДРаність" автору респект.
аяяй Показати IP 13 Жовтня 2015 17:19
Единственно,кто что -то делает,несмотря на поражения в предыдущих выборах,и продолжает делать это Игорь Палица,и не говорите что это не так.Но почему-то нашим людям все не так.
егеж до аяяй Показати IP 13 Жовтня 2015 17:48
Ви мабуть свідок нового луцька?
студент до аяяй Показати IP 13 Жовтня 2015 22:11
зверніть увагу, мажори ідуть, ні, пхають туди іх татусі, Романюк М.свого сина Валентина, він зі шпальт газети дуже жалкує, що він не військовий, а то пішов би в Ато, але ж він закінчив медичний коледж "фелдшер" але всі знають, яка це бездар,. занять не відвідував не вчився, оцінки ставили аби випхать із коледжу, і тепер він буде захищати наші права, дбати про нашу землю
До егеж Показати IP 13 Жовтня 2015 18:56
А ви ...свідок дивана ? Принцим вашого буття... Як не я . то ніхто ! Спіть далі . погано бути безхребетним

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus