USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як протискають реформування управління архітектури в Луцьку

31 Серпня 2016 14:39
Питання про ліквідацію управління архітектури та створення відповідного департаменту в міській раді «зависло». Після того як депутати проголосували за проект рішення «за основу», на те, щоб його затвердити «в цілому,» достатньої кількості голосів не набралося.

Нагадаємо, у проекті рішення йдеться про ліквідацію управління містобудування та архітектури і створення департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини. Для більшої ефективності роботи відділ охорони культурної спадщини, який очолює Петро Троневич, переведуть у структуру новоствореного департаменту і збільшать статус керівника цього відділу. Практично на кожній комісії це питання викликало бурхливе обговорення.

Нагадаємо, багато депутатів припускає, що цей проект рішення з’явився нині не просто так. Таким чином хочуть позбутися головного архітектора Леоніда Герасимюка та головного художника Ярослава Матвіїва.



Детальніше про причини цього Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло в матеріалі «ОПЕРАЦІЯ «ЛІКВІДАЦІЯ»: ЩО СТОЇТЬ ЗА РЕОРГАНІЗАЦІЄЮ УПРАВЛІННЯ АРХІТЕКТУРИ В ЛУЦЬКУ»

Не минуло воно й сесію, цього разу першого заступника міського голови Тараса Яковлева напряму запитали: це зміна структури і чисельності, чи звільнення Леоніда Герасимюка і Ярослава Матвіїва? На що отримали відповідь: жодного відношення проект рішення до цих людей немає, хоча до них є чимало питань. Мовляв, цей крок – виконання обіцянок щодо реорганізації структури штату міськради.

Проте, на думку депутат міськради Ігоря Поліщука, в міській раді недоговорюють: хоч до цих людей чимало питань, але каталізатором процесу стали наміри забудови земельної ділянки на вулиці Ковельській, 17, до якого має стосунок депутат міськради Андрій Козюра. Адже документи на цей проект «зависли» саме в управлінні архітектури, а в колах архітекторів, науковців виникло чимало зауважень до цього будівництва.



«Хотілось би бути відвертими. На мою думку, це рішення про звільнення, а не про реорганізацію. Звичайно, йдеться не про «не найкращих працівників», але про тих, хто протидіє певним скандальним забудовам. Я вважаю що необхідно заслухати думку архітектурно-містобудівної ради, фахівців. Я не почув жодного факту від Яковлева щодо конкретних претензій до цих людей. Спровокувало це відмова видачі містобудівних умов по будівництву на Ковельській, 17. Ми можемо призначити звіт цих працівників, навіть комісію, залучити архітектурно містобудівну раду. Але звільняти так – підло. Ми всі знаємо про що говоримо. Це голосування за дозвіл на будівництво на Ковельській, 17», - заявив депутат.

На що Тарас Яковлев зазначив: зараз тільки обговорюється ПДП, тож про містобудівні умови не йдеться. А міський голова переконував: проект рішення передбачає оновлення структурного підрозділу, з яким зустрічаються всі лучани, крім хіба дошкільнят і школярів. І ці питання та проблеми можна вирішити.

Урешті депутати почали голосувати. За основу прийняли, а от зі змінами – складніше. Коли депутат Сергій Була запропонував виключити з проекту рішення пункти, які стосуються реорганізації управління архітектури, проголосував 21 депутат, а стількох голосів недостатньо. Згодом депутати голосували за проект рішення в цілому.



Потім депутати розійшлися на перерву. Але й тут не набралося достатньо голосів. Відтак, проект рішення «завис».

Чи повернуться депутати до його розгляду – стане відомо дуже швидко.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Олесь Показати IP 31 Серпня 2016 16:35
Поліщук сказав правду. Про причини цих дій. Неуправляємий Матвіїв, Герасимюк, що слухає Спілку архітекторів більше ніж козюру...(а він Цілий голова комісії_ -татр абсурду імені Буратіно!!!))- і ось результат. Це не реорганізація. Звільнення це. Неугодних. Не ангнелів. Але звільнення.
ольга Показати IP 31 Серпня 2016 16:59
Коли це все припиниться в місті !!!! Хай козюра вкладає мільйони в свою рідну Любомльщину, а не буде тут Стир забудовувати!!!!! Розперезалися !!! " Слуги народу" !!!!І мер з ним заодно! Краще з архітекторів зробити козлів, ніж перешкодити козюрі!!!!!
Неля Показати IP 31 Серпня 2016 18:06
Свобода голосувала за. А на комісіях голосувала проти, набивали ціну. Вітів сидить на зарплаті у Романюка.
Цікавий Показати IP 31 Серпня 2016 18:47
А Яручик проти голосував як не дивно! То він у кого на зарплаті? Хто знає?
санітар Показати IP 31 Серпня 2016 19:12
Як ті ГНИДИ уже замахали своєю забудовою і ще воно мріє стати знову депутатом і мером. Там треба зробити зелену зону і благоустрій берегів.... а їх усіх мажорів провірити де батько накрав тих грошей і чому воно в армії не служило
кстаті Показати IP 31 Серпня 2016 22:00
А хто ся дамочка на фото з депутатами? Чи бува не та, що мене у фейсбуці забанила за те, що я Ковельську, 17 критикував? Це ж вона там рекламу тулить, нє хіба? Тоість Ковельська, 17 ну геть тут ніяким боком? Шота ви гаспада завралісь
Любарт Показати IP 31 Серпня 2016 22:23
Той рябий рижий недоросток полішук козюра вже з діловим видом дрібним кроком в червоних кросовках бігає по Луцьку ї шукає нового архітектора. Тільки ж хто мудрий погодиться мати справу з синком бувшого комсомольського активіста.Бо після ж першої відмови будуть на сесії і його з роботи знімати. Вже краще з мудрим згубити, ніж з дурним знайти. Воно ж відчуваючи підтримку голови в тилу розвинуло бурхливу діяльність. З лютої ненависті до путіна наробив козюриків, рівно стільки, щоб комісували і під жінчиною спідницею займається реформами на задньому плані. А оскільки вєлікоє відіцца іздалєка, то вже і путін йому не ворог, а Герасимюк з Матвіївим, бо шось там не погодили. Воно ж прищаве думає, що проблема в персоналіях. Та хто би не був в кріслі, а закон вище. І хто би не прийшов, громада не дасть йому порушувати закон. А от за мера соромно, бо скажи хто твій друг і я скажу хто ти. Замок встояв перед монголами, але не встоїть перед дикунськими ордами Романюка. Шо ж ти, діду, внукам скажеш?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus