USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як вирішуватимуть проблему енергоефективності у багатоповерхівках Луцька

1 Грудня 2015 13:00
Вирішити проблеми з енергоефективністю багатоквартирних житлових будинків лише за рахунок міського бюджету не вдасться, - визнає кандидат на посаду першого заступника Луцького міського голови.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва 1 грудня.

Як зауважив член комісії Сергій Шкода, під час спілкування з виборцями неодноразово доводилося чути питання щодо стану під’їздів, дахів та підвалів багатоквартирних будинків. Він запитав Тараса Яковлева (який відповідатиме за напрямок житлово-комунального господарства), чи існують плани утеплення таких приміщень, адже досі теплова енергія використовується вкрай неефективно.
Тарас Яковлев відповів, що самотужки міська рада чи житлово-комунальні підприємства нічого зробити не зможуть. З його слів, у таких роботах повинні бути зацікавлені передусім співвласники житла. Так, поки люди не зрозуміють, що їхньою власністю є не лише квартира, а й під’їзд та стіни, нічого не буде.

Кандидат на посаду першого заступника міського голови визнав, що бюджет Луцька обмежений ( загалом 1,2 -1,5 мільярда гривень). На його думку, виходом у цій ситуації є спонукання до того, щоб люди брали управління будинками у власні руки – шляхом створення ОСББ (окремі з яких вже встановили індивідуальні теплові пункти). Є низка програм, що передбачають співфінансування (60% коштів з бюджету та 40% коштів співвласників).

На питання щодо реформування структури ЖКП, він відповів, що з 1 липня ЖКП як таких не буде. Однак, на його думку, ЖКП повинно бути підприємством, що надає послуги, яке зацікавлюватиме людей тим, що його послуги будуть найдешевшими.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучанин Показати IP 1 Грудня 2015 13:26
Яковлєв вкрай не ефективний заступник міського голови. Одні понти та переливання з пустого в порожнє. Жах!
Анонім Показати IP 1 Грудня 2015 14:52
Я за Вербича. Самий нормальний зам!!!
Жек Показати IP 1 Грудня 2015 16:03
яКОВЛЕВ НОРМАЛЬНИЙ ЗАМ. СОКОЛОВСЬКУ ШКОДА.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus