USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Європейську конвенцію ковельська суддя назвала… «злополучною»

18 Квітня 2014 19:00
Товариство з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційне підприємство «Каскад» з Ковеля звернулося до Міністерства юстиції України та Вищої кваліфікаційної комісії суддів (вдруге) зі скаргою на суддю Ковельського міськрайонного суду Єлизавету Агеєву.

«Ми заявляємо про неправомірну поведінку судді, оскільки винесене нею неправосудне рішення в подальшому завдає неабияку шкоду нашому товариству, а систематичне грубе порушення правил суддівської етики підриває авторитет правосуддя», – наголошує директор ТОВ «ВКП «Каскад», депутат Ковельської районної ради Володимир Пархонюк.

Суддя Єлизавета Агеєва розглядала позов від «Каскаду». Предметом судового спору стали перешкоди в реалізації права власності на будівлю, яка належить товариству з 1997 року. Ці перепони виникли після того, як на суміжній земельній ділянці почалося будівництво приватного офійсного приміщення з порушенням будівельних, пожежних та санітарних норм. Ще на початку судового засідання, з невідомих причин, суддя дозволила собі висловлювання щодо Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, нарікаючи, таким чином, на існування цього міжнародного законодавства, що неабияк здивувало позивача.

«Я, наприклад, лишала заяву без руху, но в нас є злополучна Європейська конвенція, що не можна позбавляти права громадянина доступу до суду», – мовила на судовому засідання Єлизавета Агеєва.

«Цим суддя дає зрозуміти, що не зацікавлена в об’єктивному вирішенні даного спору і береться до розгляду справи формально, щоб не виникло наслідків порушення «злополучної Європейської Конвенції», яка їй, очевидно, не подобається. В іншому разі вона залишила б заяву ТОВ «ВКП «Каскад» без руху», – вбачає Володимир Пархонюк.

Висловлювання судді на кшталт «злополучна Європейська Конвенція», на думку директора «Каскаду», підривають не тільки авторитет суду зокрема, але й в цілому держави Україна, яка задекларувала прийняття європейських цінностей, куди також входить і реформа судової системи. «Виходить, що суддя проти реформування судової системи?» – дивується Володимир Пархонюк.

Згідно статті 5 Цивільного процесуального кодексу, суд зобов’язаний поважати честь і гідність усіх учасників цивільного процесу, здійснювати правосуддя на засадах їх рівності перед законом та судом. Однак головуюча Єлизавета Агеєва звернулася до адвоката відповідача з такими словами: «Ми вам ширші права дали. Чого ви обіжаєтесь? Там вужчі права. Не обіжені! Процесуальні права ширші… Не обіжені!»

У свою чергу, Володимир Пархонюк резонно запитує: «Чому мають бути ширші права для однієї із сторін судового процесу? Складається таке враження, що суддя чимось зобов’язана представнику відповідача пану Хохлову, і пересвідчується, чи в належному напрямку веде судовий процес». Директор товариства обурюється ще однією реплікою Єлизавети Агеєвої, яка теж прозвучала на суді. Мовляв, в порушення вимог Цивільного процесуального кодексу, головуюча самовільно відступила від предмету позовних вимог та доказів, наявних у справі, з невідомих причин почала інформувати учасників судового процесу про проведення трудовим колективом ТОВ «ВКП «Каскад» мітингу, допускала іронічні та глузливі висловлювання.

«Там завтра мітинг проводиться. Да? О 10-ій годині ранку. Да? В газеті оголошення було. Вірно це? Це правду читала? Адвокат Хохлов, приходьте завтра на мітинг! В місцевій пресі було оголошення, що завтра, 27-го числа, в 10-ій годині «Каскад» проводить. Де? За якою адресою? З приводу не реакції органів влади? Орган влади знайомий з публікацією, яка мала місце? Завтра приходьте на мітинг. Рекомендую. З якою символікою, з’ясуйте в «Каскаді», – казала Єлизавета Агеєва.

Як твердить Володимир Пархонюк, оголошуючи про мітинг працівників його товариства, суддя своїми висловлюваннями підвела представника відповідача до прямих звинувачень ТОВ «ВКП «Каскад» в тиску на суд, що той і зробив, звинувативши позивача. Хоч повідомлення про дату проведення мітингу було зроблено до моменту призначення суддею дати розгляду справи.

«Груба та зухвала поведінка Єлизавети Агеєвої на судових засіданнях, на нашу думку, є несумісною з діями головуючої у справі. А присутність таких явних помилок в ході судового процесу, як, наприклад, безпідставна відмова про призначення будівельно-технічної експертизи, викликає питання про безсторонність, справедливість, неупередженність та добропристойніть судді. Ми ставимо під сумнів професійність та належну суддівську кваліфікацію пані Агеєвої, яка здійснює правосуддя від імені суду та повинна бути зразком законослухняності та поваги до права, в тому числі міжнародного. Просимо притягнути її до дисциплінарної відповідальності», – зазначає Володимир Пархонюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
Лучанин Показати IP 18 Квітня 2014 19:50
ой було таке діло, ой було. Слухаєм уважно https://www.youtube.com/watch?v=4dkzxW6deQI
Лучанин Показати IP 18 Квітня 2014 19:51
Редакція ВН добавте то статті https://www.youtube.com/watch?v=4dkzxW6deQI
Анонім до Лучанин Показати IP 18 Квітня 2014 19:55
"цей грімучий коктель" Сильно сказано! Це ж не про "коктель Молотова" говорить суддя?!
НОНА Показати IP 18 Квітня 2014 21:52
Пархонюк постійно з кимось свариться і судиться, а Агєєва вїдлива суддя і завжди в ході судового процесу досить прискіпливо і принципово виконує свою роботу. Як, що такі як Пархонюк будуть давати оцінку суддям то в суді буде постійна сварка як в "Каскаді" Пархонюка.
Лучанин до НОНА Показати IP 18 Квітня 2014 22:27
шпновна, Конвенцію з прав людини, називати злополучною - це ГАНЕБА ДЛЯ СУДДІ та як мінімум догана до неї має буди застосована, якою б ця суддя була прискіпливою . Це те саме що сказати, що права люди (в тому числі і твої) є злополучними і про це тобі скаже суддя.
Слава до НОНА Показати IP 18 Квітня 2014 22:31
ты милая послушай запись, и там все ясно. А то пишешь здесь "злополучно". А может человек просто ищет справедливости в нашей гнилой судебной системе. Сейчас честных судьей можно пересчитать на пальцах одной руки.
Ковельська правда Показати IP 18 Квітня 2014 22:49
25.3.10 "Суддя Агеєва живе за одну зарплату?" http://kovel-pravda.com.ua/uk/articles/607/ Дискусія триває вже чотири роки!
НЕЛУЧАНИН Показати IP 18 Квітня 2014 23:58
ТА ТИХ СУДДІВ ТРЕБА ПЕРЕСАДИТИ ПОЛОВИНУ
Юрист Показати IP 19 Квітня 2014 00:23
Питання до автора звернення. Перше - до чого Міністерство юстиції України до суддів? Єдині два органи, які перевіряють поведінку суддів - Вища рада юстиції та Вища кваліфікаційна комісія суддів. Саме таку відписку вам дадуть в Мінюсті. Друге - дисциплінарні скарги на поведінку судді, як правило, під час провадження у справі не розглядаються, щоб уникнути позапроцесуального тиску. Подаючи скарги на суддю під час процесу Ви чините невиправданий тиск, який все одно не призведе до ухвалення потрібного вам рішення. Ну а по суті поведінки скажу так - вона безумовно порушує кодекс суддівської етики і при об'єктивному підході з боку ВККС може бути причиною догани. Але, тут ще потрібно з'ясувати чи не були провокацій з боку сторін.
НЕЛУЧАНИН, також юри до Юрист Показати IP 19 Квітня 2014 10:46
не має значення, чи були провокації з боку сторін. із свого досвіду знаю, що судді часто поводять себе зверхньо і зухвало. а звертатись до ВККС - марна трата часу. це лише інструмент боротьби з "дуже розумними" суддями, які приймають рішення, що не влаштовують владу. СУДДІ - ЦЕ В ОСНОВНОМУ ПРОСТИТУТКИ НА СЛУЖБІ У ВЛАДИ
адвокат Показати IP 19 Квітня 2014 12:40
Як вела себе суддя є звукозапис судових засіданнь .
адвокат до адвокат Показати IP 19 Квітня 2014 14:05
колега, вас підтримую. А той юрист, явно студент, оскільки багато тексту, а висновків ніяких.
ковельчанин Показати IP 19 Квітня 2014 13:23
АГЕЄВА ПЕРЕЙШЛА ДОРОГУ СТАВЛЕНИКУ ФІЛЮКА ЛЕСИКУ ОСЬ ТРАВЛЯТЬ ЛЮДИНУ ЧОТИРИ РОКИ . ЦЕ ОДИН ІЗ СПОСОБІВ ВИЖИВАТИ НЕСЛУХНЯІНИХ СУДДІВ . В КОВЕЛЬСЬКОМУ СУДІ ЛИШЕ ВОНА МАЄ ВЛАСНУ ДУМКУ .
адвокат до ковельчанин Показати IP 19 Квітня 2014 14:19
Яка власна думка? У неї думка одна, всі права та свободи людини - Є ЗЛОПОЛУЧНИМИ. Напевно такі судді вважають, що вони "пуп землі", а звичайні люди, є бидлом та рабами, а тому застосовувати конвенцію то цих "рабів" не можна. Такі судді застосовують її лиши до своїх знайомих та і до тих хто носить "валютні подарунки" та посівають. Аналогічні судді, за елементарну хуліганку, застосовували запобіжні заходи відносно мітингуючих у Києві, у вигляді взяті під варту. Позбавляли, без будь-яких доказів, лише на підставі рапорту працівника ДАІ, водіїв на 6-ть місяців право керування транспортними засобами і т.п.
Центральний сектор Показати IP 19 Квітня 2014 15:27
Я проти радикальних дій, однак нічого не змінюється взагалі...Тому, якщо це правда, то про яку догану може йти мова? Таку суддю треба негайно гнати, можливо тоді всі інші зроблять висновки.
Анонім до Центральний сектор Показати IP 19 Квітня 2014 16:58
Цілком згідний. Всі судді мають пройти люстрацію, а таким як Агєєва в суді взагалі не місце. На пенсію її, якщо не в тюрму.
Лучанин до Центральний сектор Показати IP 19 Квітня 2014 18:10
Повір, ...ЦЕ ПРАВДА,Аудіозапис, який редакцією ВН оприлюднено, є частиною запису судового засідання. оригінал якого знаходиться в матеріалах справи.
правозахисник Показати IP 21 Квітня 2014 20:26
коментар було видалено
поліщук Показати IP 21 Квітня 2014 20:38
В Ковелі всім відомо хто такий Парфенюк , Оббігав всі політичні сили зараз намається морально знищити суддю яка посміла постановити рішення всупереч його бажання . Напевно хоче посадити на це місце свого сина .
Анонім Показати IP 22 Квітня 2014 13:33
....
Володимир Пархонюк Показати IP 22 Квітня 2014 13:36
Агеєва своєю поведінкою морально нищить себе більше, ніж будь-хто інший. А свої права та гіднісь я захищав та буду захищати, незважаючи на "коментарі з лісу", і іншим раджу робити так само.
Анонім до Володимир Пархонюк Показати IP 23 Квітня 2014 08:32
Підтримую! Люстрацію суддям!
Ковельський суд Показати IP 8 Жовтня 2014 23:39
Поведінку даноЇ судді вже обговорювали на шпальтах інтернет видання Вісті Ковельщини,там було багато чого цікавого написано.Зараз на Вісті Ковельщини зайти не можливо! В освідчених колах Ковеля подейкують що це ЇЇ рук діло,крепко Їй заважали Вісті Ковельщини.Вище написана стаття може теж вплинути що інтернет видання Волинські Новини теж зникнуть з інтернету!З ціею особи краще не глузувати.
Ковельський суд Показати IP 15 Жовтня 2014 14:57
На електронну скриньку "Ковельської Правди" надійшов черговий лист. На цей раз він підписаний мешканцями будинку №2 на вулиці 1-го Грудня у Ковелі. Подаємо дослівно: " Виконуюча обов’язки голови Ковельського міськрайонного суду Агеєва Єлизавета Олександрівна з простої сільської родини однак з царськими повадками Катерини II лише на заробітну плату придбала: • трьохкімнатну квартиру в місті Ковелі в якій проживає одна; • двокімнатну квартиру в місті Луцьку; • авто в автосалоні; • навчає сина на платному факультеті Національного університету; • має немалу земельну ділянку в межах Ковельщини; • для відпочинку віддає перевагу Кіпру, Франції, Італії, Туреччині, Єгипту; • має значні рахунки в банківських установах; • є співвласником одного з місцевих ресторанів; • надає перевагу діамантам та перлам; • щодо одягу то «біла тигриця з серцем» за нею не встигає; • фанатично рветься «по головам» до беззаперечного головування, однак грошей може не вистачити; Бажаю і Вам всім так жити і так мріяти і все це мати за одну лише заробітну плату!!! Р.S. Отже Ковельчани дивімось на невгамовне владожерство в основі чесної «судової влади». Жителі міста Ковеля та Ковельського району сподіваються на недопущення до судової влади нових і нових «Зваричів». Мешканці буд. № 2 вул. 1-го Грудня м. Ковель"
Ковельчанин Показати IP 18 Липня 2015 01:01
Чупакабру відправили на пенсію!Тема закрита.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus