USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

За кошти волинських платників податків у Луцьку буде хостел

11 Лютого 2016 16:24
Волинські депутати затвердили цільову соціальну програму «Молодь Волині» на 2016 - 2020 роки, загальний обсяг фінансування якої – 7 мільйонів гривень. 4,22 мільйона гривень за 5 років планують спрямувати на створення та утримання Молодіжного центру, з-поміж вимог до якого є організація хостелу.

Про це стало відомо під час другого пленарного засідання другої сесії обласної ради 10 лютого.

Молодіжний центр і хостел планують організувати в приміщенні КП «Волиньенергософт» в центрі Луцька, за адресою вулиця Винниченка, 67.

Депутат від фракції «УКРОП» Надія Хвищун під час обговорення зауважила, що програма, яка орієнтована на молодь, не має серед виконавців громадські організації, і порадила розробникам тісніше працювати з молодіжними об'єднаннями. На це начальник обласного управління освіти Людмила Плахотна повідомила, що реалізацією програми будуть займатися лише громадські організації, а управління освіти - розпорядники коштів.

Найбільше запитань в депутатів виникло щодо найвагомішої статті видатків: створення Молодіжного центру. Так, на 5 років з обласного бюджету на це планується витратити 4,22 мільйона гривень.

Причому, Молодіжний центр, як додав голова фракції «УКРОП» В’ячеслав Рубльов, буде розташований в приміщенні КП «Волиньенергософт», на яке щороку з обласного бюджету також витрачатимуться кошти, зокрема, в 2016 року пропонується закласти суму в розмірі 700 тисяч гривень.

Людмила Плахотна пояснила: Молодіжний центр має відповідати вимогами Міністерства молоді та спорту: мати власне приміщення з визначеними квадратними метрами, а ще – хостел. У облдержадміністрації сподіваються на підтримку з держбюджету, якщо вдасться облаштувати центр, згідно з вимогами. Поки що Молодіжний центр розташовується у приміщенні, яке розташоване на території Свято-Троїцького собору.

Згодом депутат уточнив: програма передбачає заходи з енергозбереження, які дублюються в програмі щодо енергоефективності. А ремонт приміщення «Волиньенергософту», де пропонується створити Молодіжний центр, можна передбачити в програмі підтримки комунальних підприємств, розгляд якої перенесли на наступну сесію.

Зрештою, під час обговорення, голова облради Ігор Палиця запропонував повернутися до програми за потреби на наступних сесіях і внести зміни. А саму програму депутати підтримали в цілому 57 голосами «за».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus