USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Закон про люстрацію - з третьої спроби

16 Вересня 2014 18:21
Верховна Рада ухвалила законопроект «Про очищення влади»

За відповідний законопроект 4359а у другому читанні за основу і в цілому проголосував 231 депутат, пише Еспресо.TV.

Депутати проголосували за прийняття цього законопроекту в цілому лише з третьої спроби. В перший і другий рази голосів не вистачило – 202 та 225 відповідно.

Зокрема, цей законпроект запроваджує в Україні обов’язкове проходження процедури перевірки при призначенні/обранні на посади у органах державної влади, а також осіб, які вже займають ці посади.

"Це дасть змогу сформувати апарат управління з осіб, які не скомпрометували себе співучастю у злочинах попередньої політичної системи, а також очистити апарат управління від осіб, які причетні до злочинів попередньої влади, зокрема, й влади, яка панувала до проголошення незалежності України", - йдеться в документі.

Також автори документу сподіваються, що цей закон дасть змогу, першою чергою, відновити довіру громадян до влади, а також звести до мінімуму випадки корупції в даних органах.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект №4359-а «Про очищення влади».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Анонім Показати IP 16 Вересня 2014 18:53
А хуле толку?
Валерій Показати IP 16 Вересня 2014 18:57
Як би ж то закони, що приймаються ще й виконувались...
Анонім Показати IP 16 Вересня 2014 18:59
С тридцать третьей. И то только потому, что стоял правый сектор. Теперь начнется веселье - до полного развала управления государством.
222 до Анонім Показати IP 16 Вересня 2014 19:01
Що боїшся ана*іст ?) І до тебе люстрація дійде!
Анонім до 222 Показати IP 16 Вересня 2014 19:56
Дограєтесь правосекі!!! Ви лише все гробите і ще навіть циглинку не виробили!!!
))) до Анонім Показати IP 16 Вересня 2014 23:10
все давно развалилось. это с одной стороны. ничего не поменяется. это с другой. меняется лишь поток заноса бабла.
123 Показати IP 16 Вересня 2014 18:59
Головне що початок є! Не все відразу, сьогодні багато хто з чиновників погано спати будуть!
Дончанин до 123 Показати IP 16 Вересня 2014 20:22
коментар було видалено
Хватить до Дончанин Показати IP 16 Вересня 2014 21:03
тут розумничати гівно донецьке.
патріот Показати IP 16 Вересня 2014 19:55
У такому випадку майже все керівництво ОДА і облради має піти геть і більше не повертатись! Це стосується і Гузя з Пирожиком, коли вони працювали на відповідних посадах у міськраді, редакціях газет які були "під" тією владою і ніяких апеляцій і т.д. і т.п. !!! От і подивимось...
Роман до патріот Показати IP 16 Вересня 2014 21:05
Найбільш кумедно, що Бондар знову рветься до влади)))) вже давно було і забули?
патріот Показати IP 16 Вересня 2014 20:05
За "закон" проголосувало 231 з 246 зареєєстрованих, а всього 450! Все поза законом і під загрозою "Правого сектора" - це Гондурас шановні і ніякої демократії і повністю хворе суспільство! Самі себе нищимо і не бачимо краю прірви... Жалюгидно на це все дивитись...
демократ Показати IP 16 Вересня 2014 20:21
Приїзжають з за кордону: ой як там гарно, як там чисто, порядно, культурно... Подивишся по ТБ то голосують демократично, чия більшість - той і перемагає, без надриву в голосі... Опозиція чекає своєї черги, пильнує, переконує суспільство і так до слідуючих виборів! А що у нас???!!! Вам не соромно? Багато хто з тих хто це все в Україні заварив і за кордоном дуже часто бували і все приклади наводили, а що ж ви у себе дома творите??? Слів немає яких підібрати у що ви свою землю претворили і далі знущаєтесь!!! А говорите як гарно... да ви вже говорити не вмієте, а лише лаєтесь один на одного і все у владу претесь негідники!!!
Андрій Показати IP 16 Вересня 2014 20:40
Цей закон - це просто окозамилювання для людей. Нічого нового там немає, те саме, що і спецперевірка при прийнятті на державну службу, тільки така перевірка буде проводитись і для існуючих держслужбовців. Нічого цей закон не дасть крім ще однієї корупційної схеми. Краще б прийняли закон, щоб ніодного теперішнього і колишнього депутата в новій ВР не було, тоді може більше буде толку.
Роман Показати IP 16 Вересня 2014 21:03
Популізмом займаються, по суті нічого не зміниться...
Юрист Показати IP 16 Вересня 2014 21:16
Читав проект, гарний, нічого не скажеш. Хто з юристів скаже, що цей найважливіший і визначальний для подальшої долі держави нормативний акт можна назвати Законом, який відповідає положенням Конституції України, принципу верховенства права, здоровому глузду, чи принаймні українському правопису, скажу: "Ви не те що диплом, а навіть шкільний атестат за сало купили". Боже мій, що ж тебе чекає тепер рідна Україно? Жах, жах та іще раз жах. "Свободі" окремо, я був іншої думки про це політичне об'єднання і не думав, що заради набрання "балів" перед виборами воно піде на те, щоб Україну увігнати у повний хаос. Якщо замість звільнених, таким чином, за цим законом чиновників наберуть таких же "професіоналів", як ті, що підготувала та прийняли вказаний закон, то горе і біда тобі буде народ України. Доколи ж політичний популізм у наших можновладців буде перемагати честь, совість та здоровий глузд, коли ж до влади прийдуть професіонали своєї справи, а не горлопани? Аби добратися до влади, а що потім? Чи після нас хоч потоп? Відразу ж згадується прислів'я: Чому дурні? Бо бідні. А чому бідні? Бо дурні! Не юристам та тим, хто не читав проекту закону, прочитайте принаймні висновок Головного науково-експертного управління ВР щодо нього http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc34?id=&pf3511=51795&pf35401=310948 Сподіваюся лише на те, що прийнято було проект не у такій редакції, а з істотними доробками. Інакше це кінець хоч якомусь державному управлінню, правоохоронній чи судовій діяльності держави. Коли вже законодавець зрозуміє, що кого б не було поставлено на існуючи державні посади, при існуючій нормативній базі не можливо бути здолати корупцію і ефективно керувати державою. Державою управляють по суті не люди, а чіткі, зрозумілі, прозорі майстерно виточені нормативно-правові акти, які утворюють ефективну систему стримувань і переваг, заохочень та відповідальності, що й придушує в демократичних країнах корупцію.
адвокат до Юрист Показати IP 16 Вересня 2014 21:36
Да про що тут говорити якщо Вітів лише другий рік як здобуває першу вищу освіту!:)
Дончанин Показати IP 16 Вересня 2014 22:46
Под действия закона могут попасть большинство депутатов Рады, голосовавших за его принятие и даже авторы документа. Сторонники Майдана уверены, что люстрация позволит отстранить от власти коррупционеров. Эксперты указывают, что закон может начисто лишить Украину профессиональных чиновников, что приведет к коллапсу органов власти.
Дончанин Показати IP 17 Вересня 2014 00:44
Условия, указанные в принятом во вторник Верховной радой Украины законе о люстрации, распространяются на второе правительство экс-премьера Юлии Тимошенко, куда также входил нынешний спикер Александр Турчинов. В частности, статья 4 законопроекта предусматривает, что не прошедшими проверку считаются лица, занимавшие должность с 25 февраля 2010 года по 22 февраля 2014 года. За начало отсчета авторы законопроекта приняли дату инаугурации Виктора Януковича, но второе правительство Юлии Тимошенко было отправлено в отставку уже после инаугурации - 3 марта 2010 года, уточняет «Эспресо ТВ». Таким образом, экс-премьер Украины Юлия Тимошенко и все министры ее правительства согласно новому закону считаются не прошедшими проверку и лишаются права занимать должности в органах государственной власти, в том числе не могут быть народными депутатами.
Дончанин Показати IP 17 Вересня 2014 07:34
Пардон, сразу забыл, что 23 марта 2012 года указом президента Виктора Януковича Порошенко назначен министром экономического развития и торговли Украины. Следовательно, ваш президент подлежит люстрации, согласно принятому закону о люстрации.
СЕРГІЙ Показати IP 17 Вересня 2014 11:45
КРАСУЛЯ ІДЕ У ВЕХОВНУ РАДУ ПО 20 МАЖОРИТАРНОМУ ОКРУГУ ШАНОВНІ ВОЛИНЯНИ ПІДТРИМАЙТЕ ЙОГО.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus