USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Закон Савченко», атестація та війна: чому в Луцьку побільшало злочинів

26 Серпня 2016 10:49
Підвищення рівня злочинності в Луцьку фіксують правоохоронці міста цього року. Порівняно з 2015-им, в обласному центрі побільшало крадіжок, грабежів, розбоїв.

Причини такого збільшення рівня злочинності пояснив очільник Луцького відділу поліції ГУНП у Волинській області Олег Кічук під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження сьогодні, 26 серпня.

Нагадаємо, за півроку в Луцьку трапилося більше 27 тисяч подій з ознаками злочину, що на 9 тисяч більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Причин такого росту злочинності, каже Олег Кічук, чимало. Зокрема, це – військові дії на сході країни, наявність незаконної зброї на руках у громадян. Свій відбиток наклала атестація: нині в міськвідділі штат набраний наполовину.

Крім того, стимулював ріс злочинності і «закон Савченко», за яким вийшли люди, які неодноразово скоювали злочини на території Волині. Уже є випадки розбійних нападів, крадіжок, пограбувань, вчинених такими людьми, розповів Олег Кічук.

Як відомо, Верховна Рада 26 листопада 2015 року ухвалила законопроект, згідно з яким 1 день, проведений у СІЗО, в разі винесення звинувачувального вироку, буде рахуватися як 2 дні ув’язнення. У грудні президент підписав цей закон.

До кінця цього року достроково на волю вийде більше 100 засуджених, які перебували у СІЗО до рішення суду. Цььго року волинянин, якого звільнили за «законом Савченко», намагався вчинити крадіжку цінних речей одразу з двох квартир.

А зі слів заступника міністра юстиції Наталії Севостьянової, через цей званий закон на волю виходять серйозні злочинці, і це становить великий ризик. Всього так на волю вийшло в Україні шість тисяч особливо небезпечних злочинців, що не на жарт налякали європейців. І, зі слів експертів, введення безвізового режиму для українців в черговий раз опинилося під загрозою. Сама ж авторка закону вважає його правильним і справедливим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
сс Показати IP 26 Серпня 2016 10:59
Злочинів по більшало не тільки у Луцьку
Русам Показати IP 26 Серпня 2016 11:12
Ви задовбали, на волю вийшли близько 100 людей, які вийшли би і так, тільки трохи пізніше. Ви ж не пижиків випустили. Це не вони проблему створюють, а те що в людей катастрофічно не має грошей за що жити. Влада дирява. Я от вийшов теж по закону Савченко, на пів року раніше. І що? Щоб жити далі нормально, я поїхав в Польщу на пана працювати. Держава, яка бере роль на себе перевиховання злочинців, ні чим цим не займається. Після звільнення роботу знайти, це всеодно що лотерею виграти. І не починайте говорити що хто шукає той знайде. В Україні безробіття росте з кожним роком, а вони блін про те що злочинність росте ізза закона Савченко. Так і хочеться наплювати їм в лице. Таке відчуття, що злочинці мають померти в тюрмах. Так прийняли би закон, за любий злочин, розстріл, тоді би всю Верховну раду,можна було би покарати. Рівень громади видно в тому , як вона ставиться до людей які оступилися, а ви, ці хто пишуть такі заказні статті, показуєте що ми на дуже низькому рівні. Тому що мало того що ви не допомагаєте, так ще і мішаєте. Настрою єте проти. Ми то прорвемося, життя навчило, а от основна масса людей виживає.
Вася Показати IP 26 Серпня 2016 11:22
а ще відсутня мотивація, тобто зарплата 3700-4000 грн не дуже стимулює до роботи..... коли поряд шоумени селфокопи отримують нові авто, заправку та 8-15 тис грн без стажу(((
лучани Показати IP 26 Серпня 2016 11:45
Мусарня за 2500 робити не хоче, а брати хабарі тепер боїться, от і сидять нічого не роблять, тільки реформи бакланять.
555 Показати IP 26 Серпня 2016 13:30
така одна бідота в Луцьку, всі ночні клуби забиті. За що вони та швендяють ночами?
Знай більше Показати IP 26 Серпня 2016 13:55
Поки Шпиха зароблятиме на бурштині поліція не працюватиме...
До дятла який назвав Показати IP 26 Серпня 2016 14:53
Піди ти, попробуй за 2500 лоб підстав, після того будеш ( якщо зможеш) тявкати, а швидше всього тільки тявкати ти і умієш!
михайло Показати IP 16 Березня 2017 05:06
шановний о.кічук не кажіть що в зростанні злочинності винен закон савченко. я якщо брати старий кпк є рицидівіст. звільнився минулого року асаме за вищє вказаним законом. суд мене звільнив з надзором на 1рік. за рік мене перивірили біля 10ти разів.шановний читач щоб було тобі зрозуміло. надзор це я маю бути в 10ть вечора вжє знаходитись в дома до 6ї ранку. тому твердо переконливо пишу. поліция сидить у відділку та протирає штани. звиртаюсь до вас о.кічун. на ваш погляд мене рицидівіста скількиб малиб разів перевірити. шановні читачі надіюсь ви зрозуміли що не закон винен в зростанні злочинності.а сам начальник поліції томущо допустив напосади неосвідченних працівників. да е злочини шановний о.кічун адеж ваші показники про розкриття і що ви там у відділку робите мабуть пьете чай ловите бомжів і на їх вішаєте злочини.алеж біда втому що мало таких хтоб взявби чужий злочин на себе. вродіби все сказав моя мама дуже зраділа моему звільнені. довашого відома шановний о.кічун. камерне увязнення в далекіх за 90 рокі камерне увязнення рахували 1день за 2. тому непотрібно шукати причини що викликало зростання злочинності. а відверто визнати що нема досвіду вцьому напрямку. є злочинець чи злочинці які крадуть грабують і так далі. моя думка що останні кращі чим поліція. але цьому я нерадію.лише дивуюсь .начальник луцької поліції шукає причину в склавшійся обставині. цікаво хтож я такий спитай відповім. шановний читач.ще декілька слів.коли закінчувався мії нагляд то працівникі як зпута зірвались.писали намене порушення ніби приходили перивіряли але я незнаходився вдома.шановний о.кічун .це ніби порушення розглядав пан суддя о.с.ющук. вище вказаний суддя пояснив що я маю право на відпочинок а поліція до 00\00 ночі мене перивірити.після вказоного часу немаправа у вас хібащо о 6ї ранку. тому шановний пан о.с.ющук написані пояснення не визнав. можливо виявся не вашим суддя і я радію що в луцькому міськ р-н суді е такі які вивчать справу та винесуть справедливу постанову ане прикриваючи ваші несправедливі дії. всім хто прочитав мій коментар дякую за увагу. написавби більше але небуду. прошу недумати щоя поліцію звинувачую в бездіяльності там є такі хто виконує свою службу в п......ції сумліно відповідально та справидливо але такіх важаю мало. злочинці були є і будуть іті хто їх ловить в останні рокі неможуть точніше незможуть намою думку бути кращими .значить нема в поліції джерел інформації. усім миру здоровья бажаю та сімейного затишку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus