USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Заради незаконного МАФу сина луцького депутата зрізали дерева

26 Жовтня 2016 10:50
Для того, аби встановити кіоск Олександра Ткачука, сина депутата Луцької міської ради, та його бізнес-партнера Богдана Линника, зрізали дерева та перемістили комунікації. Під МАФ, на який міська рада таки дала дозвіл, вже залили фундамент, однак сама конструкція МАФу, згідно з законом, фундаменту не передбачає.

Зауважимо, виконком Луцької міської ради своїм рішенням від 18 травня погодив підприємцю Ткачуку Олександру Євгенійовичу (сину депутата Ткачука) розміщення тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності по проспекту Відродження біля житлового будинку №2 терміном на 3 роки. Аналогічне рішення прийняли і по товаришу Олександра Ткачука, підприємцю Линнику Богдану Миколайовичу.

Раніше, нагадаємо, там знаходився МАФ підприємства «Волиньтабак», в якого закінчився термін оренди земельної ділянки під об’єкт. «Волиньтабак» захотів продовжити термін оренди, проте йому відмовили.

«На цьому місці розіграли схему, яку поширюють багато років по місту, в якій часто фігурує депутат Євгеній Ткачук. Зносяться МАФи підприємців під різними приводами, а на їх місті зводять об’єкти Ткачука і Линника», - переконаний луцький краєзнавець Ігор Левчук.

До слова, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що члени робочої групи та члени виконкому дозволили встановити замість знесеного кіоску «Луцькпреси» торговельний павільйон, де торгуватимуть кондитерськими виробами на вулиці Винниченка, синові депутата Луцької міськради Євгенія Ткачука.

Зі слів Левчука, проходять ці об’єкти по схемі встановлення МАФів. Відповідно до Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, це має бути одноповерхова споруда, що виготовляється з полегшених конструкцій і встановлюється тимчасово, без улаштування фундаменту.

«Об’єкти підприємців Линник та Ткачук – це стаціонарні будівлі, адже мають фундаменти. Вони виділяються без земельної ділянки, що є порушенням законодавства. На це закривають очі, бо ця схема діє під прикриттям посадових осіб Луцької міської ради», - каже Левчук.

ЧИТАТИ ЩЕ: СИНУ ЛУЦЬКОГО ДЕПУТАТА ДОЗВОЛИЛИ ВСТАНОВИТИ ТОРГОВИЙ ПАВІЛЬЙОН У ЦЕНТРІ МІСТА

Заради «ларька» змінили комунікації та вирізали дерева

Об’єкт Линника і Ткачука по проспекту Відродження, 2 коштував місту і лучанам особливо дорого. На цій ділянці проходила теплотраса. Аби розмістити МАФ, довелось частково перенести в сторону трубопровід.

«Жодних дозволів та погоджень на це не було. Під час робіт знищили зелені насадження. Звичайно, теж без дозволів і погоджень, це зафіксувала екоінспекція», - каже Ігор Левчук.

ЧИТАТИ ЩЕ: ДЛЯ ЧОГО ВИРУБУЮТЬ ДЕРЕВА НА ВІДРОДЖЕННЯ?

За фактом самоправства подали заяву в поліцію. Адже, фактично, фінансували схему встановлення «ларька» коштом міського бюджету. Домогтись внесення до Єдиного реєстру повідомлення про злочин довелось через суд. Але й після цього поліція не відкрила провадження.
Звернення громадян в поліцію from volynnews
Зрушити справу з місця допомогло лише втручання обласної прокуратури. А поки триває досудове слідство, ділки й далі продовжують встановлювати МАФ.

Тим часом мешканці понад 200 квартир підписались під зверненням про те, що вони категорично проти такого будівництва, й вимагають розслідування інциденту. Міську раду просили створити на місці зрізаних дерев зелену зону, проте звідти лише надійшла відписка.
Звернення громадян до Романюка from volynnews

Ігор Левчук наголошує, що попередній власник МАФу «Волиньтабак» мав у своєму розпорядженні земельну ділянку. Нинішньому, своєю чергою, ділянку ніхто не надавав.

«Фактично, це корупційна дія – надання незаконних переваг підприємцю, який є сином депутата Євгенія Ткачука. Ніхто на ці речі не реагує, а архітектурно-будівельний контроль, який повинен був на ці речі звернути увагу, виконує прямі вказівки керівництва міста і не зважає на грубі порушення законодавства», – підсумував Левчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
СУСІД Показати IP 26 Жовтня 2016 11:11
Та там Малютіна в с "схемі" за кошти міського бюджету преносить ті кумунікації(теплотрасу) уже 6 місяць підряд. Це все ж оплачується...техніка люди і так далі...Тепер стає зрозуміло, чому на конкурсах на керівників підприємств перемагають такі люди як Малютіна...
43 до СУСІД Показати IP 27 Жовтня 2016 07:05
І коли Женік з Богданом вже наідяться?
укр Показати IP 26 Жовтня 2016 11:21
собаки гавкають а караван іде.Така ваша доля.
ківероро до укр Показати IP 26 Жовтня 2016 21:09
ви ж лучани за псевдопатріотів як женік козюра романюк голосуєте а потім скиглите.. а це ж тільки початок.. скоро внуки підуть..........
лучанин Показати IP 26 Жовтня 2016 11:30
а де пані сиротинська зі своїми "опричниками" чи кишка тонка.
олег до лучанин Показати IP 26 Жовтня 2016 13:19
вона в долі!
Луцьк Показати IP 26 Жовтня 2016 11:33
А чому там немає муніципальної поліції ніхто не скаже?
правда до Луцьк Показати IP 26 Жовтня 2016 11:48
бо всым ка.ти на Вас люди з високоъ гори !!закон для простолюдин ...
Иван до Луцьк Показати IP 26 Жовтня 2016 11:49
Команды " фас " не было, посему в буде отдыхают
Любі свині до Луцьк Показати IP 26 Жовтня 2016 11:56
Бо грошима не пахне тому і сиротинської не має.
ПАЦАНЧІК до Луцьк Показати IP 26 Жовтня 2016 22:55
А вони бабульок напроти ганають біля базарчику, часу немають на таке, шо не ПАНЯТНО?
суд Показати IP 26 Жовтня 2016 12:34
коментар було видалено
Green Показати IP 26 Жовтня 2016 19:30
Нічого було вибирати бізнесменів в депутати
Red до Green Показати IP 26 Жовтня 2016 20:01
Деньги выбирают а не люди
Бог все бачить Показати IP 26 Жовтня 2016 19:39
Ж Е Н І К ! В Г О М О Н И С Ь !
знаю Показати IP 26 Жовтня 2016 21:30
пора би вже ткачуків-линників потроху на нари
Укроп Показати IP 26 Жовтня 2016 22:46
Дограється що спалять все що є і з торбами підуть.
ТТ Показати IP 26 Жовтня 2016 23:50
треба якось землі з кладовища під той фундамент підсипати, нехай бізнес проект розвивається. ВЄЧНАЯ буде йому память !!!
User до ТТ Показати IP 27 Жовтня 2016 01:39
Не допоможе. То ж упирі, їм та земля рідною буде
кузя до User Показати IP 24 Листопада 2016 14:46
коментар було видалено
Анонім до ТТ Показати IP 27 Жовтня 2016 04:23
Вони Вам ще й подякують,це ж не люди.
маузер до ТТ Показати IP 27 Жовтня 2016 08:04
Так вони попів з москальскої секти запросять, поспівають кільце ковбаси на шию в нагороду повісять і все буде тіптоп
Анонім Показати IP 27 Жовтня 2016 08:17
І як не соромно, скільки ж то людині треба?! Вже , напевно, на правнуків забезпечив....Бізнесмени......................
віктор Показати IP 27 Жовтня 2016 09:05
а на варшавці бачили що було.жінка торгує свєю продукцією-а її в ніс -муніципали.тут розберіця-з кащейом (женік).то не бо депутат-майдан не загорами.дістала наволоч ненажерлива.таким як трасковські (жінка з ринку) їм треба допомогати а невідбирати саша в манькові 100 людей дав роботу а його ще обкрадає ПОСТМАЙДАНУТА ВЛАДА.скоро на заборах напишуть-ВІТЯ ВИБАЧ.(яник)
та знаю я Показати IP 27 Жовтня 2016 10:38
а потім Женік буде через свої мафи Петькі депутата лєву вадяру продавати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus