USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Злодієві, який обікрав сина луцького мера, змінили вид покарання

23 Квітня 2015 20:31
Володимир Півень, який восени минулого року проник на територію будівництва будинку та лазні, яка належить сину Луцького міського голови Миколи Романюка Володимиру, призначили іспитовий термін відбування покарання, - інформує «Під прицілом».

Згідно з інформацією видання, йдеться про будівництво на ділянці, що знаходиться у селі Зміїнець Луцького району. Саме це село в обласному центрі охрестили «царським». Отримати там шмат землі, а тим паче звести нерухомість, може дозволити собі далеко не кожен лучанин.

Також, мовляв, на цій території облаштований цілий мікрорайон із елітних будиночків з власною інфраструктурою. У цьому селі, відомо, облаштувався і тато постраждалого – Луцький міський голова Микола Романюк.

Отже, будівельник Володимир Півень однієї ночі проник на територію недобудованого будинку та лазні Володимира Романюка, звідки виніс арматури та металевих труб на загальну суму майже 5 тисяч гривень.

Уже наступного дня власник будівлі заявив до правоохоронних органів про те, що його обікрали і міліціянти взялися шукати злодія.

Того ж дня Володимира Півня затримали. Чоловік одразу у всьому зізнався і пояснив, що йому якраз потрібно було сплатити за кредит, а грошей у нього не було, і що, мовляв, у такий спосіб він хотів заробити трохи грошей.

Буквально за кілька годин, розповідав на суді обвинувачений, він разом з працівниками міліції поїхав до свого товариша, якому уже встиг продати металеві труби та арматуру, і забрав в останнього усе, що викрав.

Та все ж кримінальне провадження проти Володимира Півня відкрили і уже в січні цього року справа дійшла до суду.

До слова, сам постраждалий Володимир Романюк до суду жодного разу не приходив.

І, зрештою, Луцький міськрайонний суд засудив Володимира Півня до одного року обмеження волі.

Втім, прокурор та захисник обвинуваченого оскаржили вирок.

Що саме вимагав прокурор, так і не відомо, оскільки перед судовим засіданням в Апеляційному суді Волинської області з'ясувалося, що прокурор відкликав свою апеляційну скаргу.

Натомість колегія суддів розглядала апеляцію засудженого, який просив змінити йому міру покарання - з обмеження волі на іспитовий термін.

Для довідки, обмеження волі – це такий вид покарання, який полягає в тому, що засудженого відправляють до виправних центрів без ізоляції від суспільства та з залученням обвинуваченого до праці. А відбування іспитового терміну передбачає лише позбавлення права виїжджати за межі населеного пункту, області чи країни без дозволу кримінально-виконавчої інспекції, а також періодично проходити реєстрацію в органах КВІ.

Свою апеляційну скаргу засуджений Володимир Півень мотивував тим, що він має трьох малолітніх дітей і дружину, яких потрібно утримувати. І вкотре на суді просив пробачення у постраждалого і щиро покаявся у скоєному.

А тому колегія суддів Апеляційного суду області задовольнила скаргу Володимира Півня і призначила йому покарання у вигляді двох років іспитового терміну.

Фото з власного архіву видання «Під Прицілом»
Микола Романюк у Фейсбук похвалився квітучою магнолією біля свого будинку
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
хвілолуг Показати IP 23 Квітня 2015 20:44
Не любима, пане голово, а улюблена.
Andrij до хвілолуг Показати IP 23 Квітня 2015 22:08
Nashi kolxoznue rykovoditeli mogyt tolko korovam pod xvost zagljaduvat a sebe dvorzu stroit.....za nashi krovnue,......slava ykraine
Анонім Показати IP 23 Квітня 2015 20:45
Админы "змінили", чи все таки "звільнили"?
Читаю і плачу Показати IP 23 Квітня 2015 21:15
Бідний Півень. Мав дружину і трьох дітей на утриманні, тож змушений був обікрасти чужу садибу. Новина - супер! А саме головне, чому заслуговує на пильну увагу Волинських новин, бо ж пограбували сина Романюка. Вчергове треба ж було згадати міського голову.
і квітка Показати IP 23 Квітня 2015 21:16
Меншому злодію - іспитовий термін покарання . Більшому злодію , та найбільшому злодюзі ...- терміни ...по заслузі .
Валя Показати IP 23 Квітня 2015 21:58
Цікаво, як так можна заробити гроші на такі будиночки і лазні?
до валя до Валя Показати IP 23 Квітня 2015 22:49
тому що більший злодій та крав не на 5 тисяч як півень
патріот до до валя Показати IP 24 Квітня 2015 08:33
по собі судите?
Баба Шура Показати IP 23 Квітня 2015 22:02
Та при великому бажанні можна заробити. Не заздріть. Романюк 14 років Приватбанк в області очолював от і заробив на будинок. А Волинським новинам й насправді нема вже про що писати. У судах щодня багато справ розглядають, але їх зацікавила лише ця, бо тут родичі мера згадуються. нездорова тенденція на цьому інтернет-виданні почалася
Хлоп Показати IP 23 Квітня 2015 22:20
Досягти поставленоi мети ВН може дуже просто: кожного дня ставьте фото будинку Романюка. I буде вам щастя!))
потерпілі діти захис Показати IP 23 Квітня 2015 23:24
За Романюків їх Кравчуків та Соколовську .., цю падаль які грабили людей та їх дітей і інвалідів ще 23 роки при утворені Держави до посад суспільних не допускати...,і не тільки люструвати а і каструвати .., хай там з "МАТНЬОЮ" під Ратнівськими Хабарищами ..., людей дурить.., чи грабить чи обкрадає..., і раком лізе на ГОВЕРЛУ та дитячи "гроші Ковальчук\Дяк" шукає...??? З КДБістами!
АС7777АР Показати IP 24 Квітня 2015 01:51
Коли вже з луцька виженуть романюка, козюру і чеченів з неграми?
Вова до АС7777АР Показати IP 24 Квітня 2015 08:24
Щось расовою нетерпимістю попахує. А виженуть їх всіх після вас
Володимир Показати IP 24 Квітня 2015 08:21
Оце вже новина - без Романюка не обійдеться жодна інформація! вже бридко читати! дайте спокій! скоро Вол. новини перетворятся на видання про міського голову! перебор, як на мене!
Хворих в психлікарню Показати IP 24 Квітня 2015 08:25
До чого тут Романюк до дитячих грошей? Думаєте, що пишете? Вже всіх собак на нього повішайте.
Софочка Показати IP 24 Квітня 2015 08:26
Зараз Осіпов і Поліщук ініціюватиме проект рішення про громадське обговорення керівника і працівників Волинських новин.бо вони перетворюються у прес-службу Романюка))))
А Показати IP 24 Квітня 2015 08:27
А тому це "царське" село і називать Зміїнець, бо там люди не живуть, а змії. Зміїне прокляте кубло.
мішка Показати IP 24 Квітня 2015 08:50
ВН традиційно підливає гіменця на голову мера, торуючи шлях своїм покровителям
Жанна Показати IP 24 Квітня 2015 09:52
Я розумію,що завдання було - обі*** рати Романюка вкотре. Але навіщо так зухвало брехати? Цю статтю читають і люди,які проживають в с. Зміїнець і можуть заперечети все написане. Питання про інфраструктуру: ЯКА там інфраструктура????? Ви дорогу бачили від поворота з Ковельської і до лікарні ( я вже Тарасове навіть захватила)???? Без сліз і матів не проїдеш. І на цьому так звана інфраструктура закінчилася. На рахунок шматків землі. Якщо би ви (ВН) провели аналіз перед статтею,то побачили,що на тому самому Липинському масиві на даний час (!) сотка землі дорожча,ніж на Зміїнці. І якщо говорити власне про Романюка, цей будинок був у нього ще за часів Привата. Я не прихильник ні його,ні будь кого іншого. Мені все рівно, але вже дістали ці дурні статті, в яких як змагання - в кого більше лайна вийде!!
.. до Жанна Показати IP 24 Квітня 2015 10:17
новина не вн, а під прицілом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus