USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Злив нечистот у Луцьку: про договір з міською владою і його порушення

15 Вересня 2016 19:12
Підприємства “Забіяка” та “Дмитрук”, автомобілі яких спіймали під час зливу нечистот у міську каналізацію, – лише невелика частина загальної картини того, що відбувається у Луцьку.

Про це йшлося під час наради, організованої з цього приводу в мерії сьогодні, 15 вересня, - інформують у відділі інформаційної роботи міської ради.

Керівники цих підприємств визнали, що частково порушили договір з КП “Луцькводоканал” на приймання стічних вод у міську каналізацію.

Так, злив каналізаційних нечистот дозволений у місті в двох місцях - на вулиці Мамсурова та вулиці Конякіна (на розі вулиці Карбишева). Час зливу - з 8 до 18 години. Натомість вантажівки з нечистотами виявили вночі. Щодо якості відходів, то, зі слів директора ТМ “Дмитрук”, стічні води, які вони зливають у міську каналізацію, відповідають усім нормам, згідно з договором.

Участь у засіданні, окрім міського голови Миколи Романюка, взяли перший заступник міського голови Тарас Яковлев, заступник міського голови Юрій Моклиця, директор департаменту муніципальної поліції Юлія Сиротинська, начальник управління розвитку підприємництва та реклами Олександр Козлюк та його заступник Наталія Рибай, директор КП “Луцькводоканал” Іван Корчук, заступник начальника Патрульної поліції міста Луцька Дмитро Хмарук, виконувач обов'язків начальника Луцького міськрайонного відділу ДУ “Волинський обласний лабораторний центр МОЗУ” Марія Білоножко, директор ТзОВ “Забіяка” Олександр Хвищук та керівник ТМ “Дмитрук” Олег Дмитрук.

Під час наради йшлося про те, що останніми місяцями від лучан надходять скарги на неприємний запах у місті, який з'являється у ранкові години. Однією з причин його виникнення може бути несанкціонований злив відходів у каналізаційну мережу у різних частинах Луцька. Тому департаменту муніципальної поліції доручили провести рейд щодо виявлення фактів зливу нечистот приватним автомобільним транспортом у каналізацію.

Зі слів міського голови Миколи Романюка, нині є багато приватних підприємців, які надають послуги з відкачування каналізаційних стоків як у приватних житлових будинках, так і на підприємствах. Нагадаємо, серед порушників виявили автомобілі знаних підприємств “Забіяка” та “Дмитрук”.

Директор департаменту муніципальної поліції Юлія Сиротинська поінформувала про рейд. З її слів, злив каналізаційних нечистот дозволений у місті Луцьку у двох місцях - на вулиці Мамсурова та вулиці Конякіна (на розі вулиці Карбишева). Час зливу - з 8 до 18 години. Вона наголосила, що о 19.30 год. на вулиці Мамсурова було виявлено автомобілі ТМ “Дмитрук”, які проводили скид нечистот у міську каналізацію. З її слів, це є порушенням.

Крім того, Юлія Сиротинська додала, що після опівночі працівникам поліції довелося переслідувати та примусово зупиняти автомобілі ТзОВ “Забіяка”. Юлія Сиротинська зауважила, що, зі слів водіїв, злив відбувається цілу ніч.

Також виявили злив нечистот транспортом підприємства ТзОВ “Забіяка” на території приватного підприємства на вулиці Тарасова.

Директор муніципальної поліції розповіла, що громадяни надають інформацію про злив нечистот у каналізацію у різних частинах міста. З її слів, нині ця інформація перевіряється та розшукують порушників.

Директор ТзОВ “Забіяка” Олександр Хвищук зауважив, що є договір з КП “Луцькводоканал” на приймання стічних вод у міську каналізацію. Він визнав, що вони порушили правила скиду нечистот у міську мережу. З його слів, це зумовлено технологічними процесами на підприємстві, адже найбільше відходів у їхніх відстійниках збирається саме у нічний час. Він зауважив, що нині розробляється документація на будівництво каналізаційної мережі, яка з'єднає їхнє підприємство з міською каналізацією.

Керівник ТМ “Дмитрук” Олег Дмитрук також визнав порушення щодо зливу нечистот у міську каналізацію. Однак, з його слів, стічні води, які вони зливають у міську каналізацію, відповідають усім нормам.

Міський голова Микола Романюк зауважив, що виявлені порушення представниками підприємств “Забіяка” та “Дмитрук” становлять лише невелику частину загальної картини, адже на сьогоднішній день багато приватних підприємців зливають нечистоти у різних частинах міста у недозволених місцях. З його слів, представників “Забіяка” та “Дмитрук” запросили нараду, бо вони “попалися” першими на порушенні.

Також міський голова висловив сподівання, що учасники розмови зроблять висновки. Він зауважив, що необхідно вивчити питання перегляду годин зливу стічних вод у каналізацію і якщо це можливо, то це буде зроблено. Також він наголосив, що триватиме робота з виявлення порушників, які зливають нечистоти у міські мережі. Він попросив сприяння у цьому питанні співробітників патрульної поліції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 55
dj Показати IP 15 Вересня 2016 19:32
19.30 вул.Новочерчицька - неможливо вийти на подвір'я - такий сморід. Коли вже цьому кінець прийде. Ловлять по дві машини, а, можливо, причина більш кардинальна.
Вася до dj Показати IP 16 Вересня 2016 11:44
Саша "Шльом" Хвищук , директор Забіяки?) Зі школи взагалі не змінився, навіть борода не виросла...
SS Показати IP 15 Вересня 2016 19:36
Комуняка Романюк в його голові від алкоголя утворились нечистоти, допився що бред несе замість того щоб цим ковбасникам голову відкрутити він їх оправдує жах але неадекват
Саня Показати IP 15 Вересня 2016 19:44
Скидається на те що розтрубили конференцію, а по суті нічого не вирішили. Щось типу: "Змушені зібратись бо тут люди вами незадоволені, так що будьте обережнішими"
анонім Показати IP 15 Вересня 2016 19:52
в одній статті волинські новини пишуть що машина дмитрука вияалено о сьомій вечора, в цій_ в ночі. Аууу!!!! дуріть людей квалвфікованоу
Greta до анонім Показати IP 16 Вересня 2016 09:03
Дмитрука зловили о 7 ранку, а Забіяку о 2 ночі. Ось і все.
анонім до Greta Показати IP 16 Вересня 2016 09:38
Машина Дмитрука бала виявлена о сомійзловили в сьомій вечора, ось ссилка на статтю http://www.volynnews.com/news/society/u-lutsku-piymaly-tykh-khto-zlyvav-smerdiuchi-nechystoty/
він Показати IP 15 Вересня 2016 19:57
Говорили балакали сіли заплакали. Тобто ви Забіяка та Дмитрук поняли як зливати. Тихенько зливайте де хочете тільки від 08- до 18години.Ми вам зробили офіційну кришу . А якби наші всі Волиняки просто тупо не купували на протязі 2 місяців продукцію цих Дмитруків та Забіяк от би засмерділо біля їхніх обійсть. Просто давайте не купувати їх продукцію. І побачимо я наш комсомолець з ними буде торгувати. Можливо тоді ці горе підприємці почнуть трохи думати що вони без нас простого народу ніхто і їхній шмурдяк нікому непотрібен.
вона до він Показати IP 16 Вересня 2016 09:42
які люди наївні. Давайте вирішимо питання куди їм зливати нечистоти. Все виробництво в світі має відходи. Їх утилізація питання не тільки бізнесу, але й влади. А в нас влади немає - от і перекладають з хворої голови на здорову. Питання смороду виникло протягом останніх 2 тижнів, а відходи зливаються роками, і не смерділо, бо влада гроші отримувала, бюджет поповнювала. А зараз як не справляється колектор - так разу винних намалювали. Можете ковбасу взагалі не їсти, але дмаю від цього мало що зміниться і в нас в державі і в людей в голові
Плей до вона Показати IP 16 Вересня 2016 11:08
Люди наївні- нехай терплять?Видно для виробників- люди ніщо. Так дійсно все виробництво у світі має відходи, але у цивілізованих країнах підприємства основну фільтрацію здійснюють на своїх потужностях або платять за це спеціалізованим підприємствам. А в нас що: обладнання купувати не хочуть бо воно дороге а це витрати, заключили договір який не відповідає дійсності: ніякої перевірки того що вони зливають немає, зливають безконтрольно скільки хочуть, де хочуть і коли захочуть. В бюджет платять смішний мінімум тому й в вивозять вночі щоб не світити об'єми.Не треба передьоргувати.
вона до Плей Показати IP 16 Вересня 2016 11:30
і перевірки є, і дослідження роблять, але кому це тепер цікаво??? Інформаційна бомба вибухнула, шуму наробила, навіть до Вас хвиля дійшла. Для того, що б кваліфіковано розібратись в ситуації пари статей на сайті недостатньо. Причому, зверніть увагу, що постять ці нечистоти про ковбасників тільки Волинські новини. Не цікавить чому? Оце і є справжнє передьоргування
Плей до вона Показати IP 16 Вересня 2016 11:43
Так опублікуйте результати, спростуйте неправдиву іншу, зробіть день відкритих дверей, запрос ять спеціалістів.Увагу звертаю. Помиляєтеся не тільки В Н. Також припускаю чому інші ЗМі не хочуть публікувати актуальну для міста тему.Але це не є причиною не звертати уваги на проблему і перспективу її вирішення.
Лучанин до він Показати IP 16 Вересня 2016 11:53
Давайте в них не будемо купляти, а будемо купляти в Хорошенка Який обікрав таксиста!!!
Мешканець Показати IP 15 Вересня 2016 20:19
Після такої наради більше запитань ніж відповідей. 1. Чому біологічні відходи мясопереробки називають стічними водами , а це кардинально міняє ситуацію. 2. Чому присутній представник санслужби, тобто контролюючих органу мовчить а замість нього про відповідність нормам дає відповідь виробник. 3 .Чому на комфорті жителів міста відбивається економія на технологічних процесах виробника. Вже й каналізацію буде робити замість встановлення очисного обладнання, створюючи навантаження на і так старі системи.Як тоді взагалі контролювати що він буде збивати. Очистка його відходів за кошти бюджету.
оон Показати IP 15 Вересня 2016 20:24
Выразили очередную озабоченность.
Остап Показати IP 15 Вересня 2016 20:30
Що в договорі? Як, коли і де здійснюється перевірка на відповідність?Хто підписує документи?Який обєм дозволено? Скільки бюджет міста отримав від цих виробників?....????????????????????????????
Знавець! Показати IP 15 Вересня 2016 20:32
То вони линнику підливали? на мамсурова:)))))
Ковбасник до Знавець! Показати IP 15 Вересня 2016 20:47
Линник заморочується на боротьбі з дрібними реалізаторами ковбас, йому це ні до чого.
знаюча до Ковбасник Показати IP 16 Вересня 2016 09:45
Линник вааще в Стир зливає, без будь-якої очистки і договорів А налетіли на виробників які роками сплачували за цю послугу місту, але чомусь виявились крайніми
Нема на то ради Показати IP 15 Вересня 2016 20:33
То сама натуральна корупційна оборудка ! Підніміть проектну документацію, подивіться технічні умови, висновок СЕС, дозвіл на будівництво, декларацію про прийомку. Хто дозволив збудувати цех з грубим порушенням будівельних, санітарних норм? Надіюсь, що є прокурор, який в ланцюжку причетних виявить ковбасозалежних. А той договір з водоканалом скрутіть в тоненьку трубочку і ... знаєте що. Правду про українців кажуть, що продадуться за палку навіть не московської, а ліверної ковбаси. А наслідки будуть такі сам,і як і у Львові із сміттям.
Оце дивлюсь Показати IP 15 Вересня 2016 20:50
Дешева вистава.
інженегр Показати IP 15 Вересня 2016 20:55
1. Нечистоти згідно угоди повинні зливатись контрагентами-гівнярами на визначеній, огородженій і охороняємій цілодобово території КП "Луцькводоканал". Ведеться облік кожної гімновозки з записом номера автомобіля, кількості нечистот етс. В інших місцях злив нечистот забороняється. 2. Нечистоти з автоцистерн повинні зливатись в міську каналізаційну мережу після експрес-аналізу КОЖНОГО гімновоза на відповідність ГДК шкідливих речовин лабораторією СЕС (або іншою атестованою лабораторією).
??? до інженегр Показати IP 16 Вересня 2016 09:46
аналіз води займає 2 дні!!!!!!!!!!!!!!!!! Яким чином можна налагодити технологічний процес якщо кожну машину перевіряти 2 дні!!! Інженер конєшно ти сильний
Право до ??? Показати IP 16 Вересня 2016 10:21
Так напевно в договорі й написано " а оскільки аналіз займає два дні то його можна й не робити". Мова йде не про воду а про відходи і існує експрес- аналіз по основних критеріях які визначають відповідність нормам безпеки.
???? до Право Показати IP 16 Вересня 2016 11:32
В Луцькводоканалі існує типовий договір для всіх споживачів. Пропоную самому справедливому коментатору ПРАВО та редакції газети ВН звернутись в Комунальне підприємство, нехай нададуть текст в студію. Ось тоді можна щось коментувати, а не авторитетно підписуватись і вдавати розумника
Інженегр до ??? Показати IP 16 Вересня 2016 12:56
Так, я на відміну від тебе інженер. Мене не *бе скільки займає аналіз г*вна, яке продукують гівн*рі-ковбасники. - Не можуть забезпечити скидання в міську мережу стоків, які відповідають вимогам - нехай будують свої очисні, свою каналізацію або закривають нах*й свої гівн*рні-ковбасні.
Вересневе Показати IP 15 Вересня 2016 21:43
Чому сьогодні ввечері все одно смердить? Чи все таки це що обговорювалося на нараді повна брехня! Ну не може дві ковбасні так засмердіти місто і навколишні села Вішають нам спагеьті на вуха.
Лучанка Показати IP 15 Вересня 2016 22:04
Люди,ви справді думаєте,що сморід у Луцьку від нечистот,які зливають Дмитрук і Забіяка?Підприємства працюють вже не один рік і раніше до них жодних притензій небуло! Вони ж всі дозвола на злив мають,просто порушили час відведений на злив нечистот.А нашим людям тільки скажи "Фас" і вже самі почали гімном поливати всіх і все!!
Луцьк Показати IP 15 Вересня 2016 22:08
Не в ковбасниках справа - вони зливають в КАНАЛІЗАЦІЮ - смердить ПАЛЕНИМ - дайте накінець по шапці паліям картоплиння і іншої сухої х...ні в Рованцях і т.д. - ввечері там "туман яром, туман долиною"....
ЛУЧАНИН Показати IP 15 Вересня 2016 22:11
поговоримо Микола Ярославович як в комсомольські часи і забудемо - а ковбаска завернунута в папірці для родини дармова ,а яка лишня через КАРАБАС відмиється
Наталка до ЛУЧАНИН Показати IP 15 Вересня 2016 22:21
А Ви були присутні коли ковбаску в папірці загорнуту давали?Навіщо писати те,що самі придумали??!!
ЛУЧАНИН до Наталка Показати IP 15 Вересня 2016 22:38
Наталка,чому Ви так хвилюєтесь як можна розцінювати дії міської влади коли за яуесь ковбасу перетворюють місто на свинюшник, а сам зі своїми живе за містом
Я Показати IP 15 Вересня 2016 22:15
Говорили -балакали. Вечір ,район Набережної - смердить в радіусі 1 км,до речі також не перший раз.Вранці була нарада, а ми робим свою справу дальше,і маєм всіх десь.Не можу зрозуміти з тим Збіякою(підприємство ж в Заборолі)?
до Я до Я Показати IP 15 Вересня 2016 22:31
Прочитайте уважно статтю!!
159 до Я Показати IP 16 Вересня 2016 08:15
Смердить кожного ранку в районі Набережної, не можливо зранку відкрити вікно
Лучанин Показати IP 15 Вересня 2016 22:30
"необхідно вивчити питання перегляду годин зливу стічних вод у каналізацію і якщо це можливо, то це буде зроблено" - це замість сплатити штраф він їм ще й умови кращі зробить щоб людей і природу труїли в зручні для них години? Якби це було сказано в США чи Європі, або будь-якій іншій країні де б зараз знаходився міський голова? Отож! Так хто ще хоче до Євросоюзу порапити, Луцьк - європейське місто?
до Лучанин до Лучанин Показати IP 15 Вересня 2016 22:35
Якщо Ви компетентний в питанні куди дівати нечистоти підприємств,то підкажіть будь ласка!Бо всі в нас герої писати і брудом поливати!!
Санлікар до до Лучанин Показати IP 16 Вересня 2016 09:14
А очисну станцію поставити важко? Чи краще чергового джипа купити....
Полный фарш Показати IP 15 Вересня 2016 22:35
Фаршировщик мозгов- есть такая профессия.
спостережливиий Показати IP 15 Вересня 2016 23:08
Все що вище написано трохи не так.Суть в тому що на очи них спор удах Була зроблена естакада для зливу з АСмашин.,вже років 5-6 іі немає ,туди відстань 8 км. нащо аж туди везти краще злити в місті і дещо відщипнути людям водоканалу.А в принципі-це екологічний злочин і треба жорстко карати а не займатись піз---жом До речі таких машин е більше двох десятків навколо Луцька,
добряк Показати IP 15 Вересня 2016 23:22
На вишкові сморід через день,з торчіна возять помаранчевими камазами нечістоти і виливають просто неба,на території очісних зразу за забором,шофер каже що з директором все домовлено.відповідальний за сморід в луцьку директор луцьк- водоканалу ванька Корчук головний гі**юк нашого міста а також наш п'яничка мер який або продавця весь,або робити нічого не хоче,обох гнати с*аною мітлою і хай рука відсохне якщо я за нього ще раз проголосую
Лікарська Показати IP 15 Вересня 2016 23:24
На лицях ковбасників нерозуміння і роздратування." Навіщо щось змінювати, понавидумували тут реформ. Нам і так добре".
сеня Показати IP 15 Вересня 2016 23:37
Мер му**ло явно в долі,замість покарати неґідників він хвостом перед ними крутить,ганьба а не мер,запам'ятаєм його як такого,що довів місто до нестерпного смороду.романюк-см*рдюк
Реаліст Показати IP 16 Вересня 2016 09:10
Доброго дня. Проживаю дуже недалеко від виробництва Забіяки. Цілу ніч чути як качають помпи. Бочки їздять кожну годину. Сморід страшний. Хто дозволяє зливати і хто дозволяє будувати такі виробництва в житловому масиві ???
Соромно за владу Показати IP 16 Вересня 2016 09:16
Всім, шо ковбасникам, шо владі - їм хоч кілки на голові теши. Об'єкт зданий з порушенням норм, експлуатується з порушенням санітарних, екологічних вимог легко компенсуєтьсся взятками, оскільки то є дешевше, ніж довести об'єкт до проетних, технологічних вимог. Доки у владі є захланні хабарники, які люблять ковбасу і долари, підприємці будуть так робити завжди, бо то є їм економічно вигідніше. А зеленоокій команді з міськради - їм хоч в очі сци скажуть, що то роса божа. У них хватальний рефлекс сильніший від совісті і закону. А де ж ви прокурори ?
Правда Показати IP 16 Вересня 2016 10:26
Поліцаї і муніципали взагалі - одне спільне непорозуміння. крім алкашню ганяти нічого більше не вміють. Ловіть краще зека,який сьогодні із заручниками втік, і по міській лікарні з гранатою гуляв. змі переливають з пустого в порожнє замість писати про справжні проблеми та чп.
тю Показати IP 16 Вересня 2016 11:48
та який хвищук директор забіяки? він такий директор як я балєрина.... протирає штани і надуває щоки
47 до тю Показати IP 17 Вересня 2016 10:50
Кому ж як не тобі знати;)хоча я впевнений,що ти його особисто навіть незнаєш!
Лех Показати IP 16 Вересня 2016 12:16
Міська влада з дупутатством вошивим заср*лася так вже що сморід очі виїдає.
Ростислав Показати IP 16 Вересня 2016 12:21
І це в той час як свиняча чума крокує областю. Нас просто хочуть знищити, вижити з рідної землі.
Скільки можна??? Показати IP 16 Вересня 2016 12:35
Можна подумати зміна графіку щось вирішить в глобальному плані! ГЕНІАЛЬНЕ рішення, браво! Є скарги на запах - перевіряйте каналізацію зверху донизу, ремонтуйте, покращуйте, очисні спороди оновлюйте! Штраф двом виробникам з 200 обовязково врятує ситацію, правда решта виробництв так і будуть скидати сміття аби куди, а особливо зажерливі прямо Стир. Люди жаліються на сморід в різних районах кожен день! Кожен день! І всім начхати. Разочок рейд зробили, двох винуватих знайшли, відчитали, все, діло зроблене. А в місті як смерділо так і смердить! Вирішуйте причину, а не наслідки!
Іван Показати IP 16 Вересня 2016 12:47
Міськраду, муніципалів, екологів та ін. контролюючі органи на цілодобову посилену службу поки не закриють питання зі своїм гівно. В іншому разі нафіг вони всі потрібні? Хабарі і відкати вимагати у лучан?
Співчутлива Показати IP 16 Вересня 2016 17:27
Та купа виробників загаджують Луцьк, але якщо їх всіх прикрити, то в Луцьку всі прилавки просто пусті будуть. Треба глобальніше рішення шукати і знайти безпечний спосіб викинення тих відходів без шкоди для людей і без смороду в місті.
Да уж Показати IP 16 Вересня 2016 19:04
Давно ту ковбасню в заборолі треба прикрити. Завдяки людей мають за ніщо. На нари всіх їх
ЯЯЯ Показати IP 21 Вересня 2016 10:13
на каналі НТН мер Романюк каже смердіти в Луцьку більше не буде а 20 вересня 0 21.00 смердить, як ніколи ще не смерділо можна сказати першокласссно смердить и причому трібухою .як і завжди!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus