USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Знайшли зброю, з якої розстрілювали «Небесну Сотню»

7 Лютого 2016 09:29
СБУ виявила фрагменти 23 одиниць зброї, з якої стріляли по активістах у лютому 2014 року під час подій на Майдані, з них ідентифіковано - 12 одиниць.

Про це 6 лютого повідомив представник СБУ Григорій Остафійчук під час прес-конференції, присвяченій переданню до ГПУ речових доказів у кримінальному провадженні з розслідування подій на Майдані у 2014 році, - повідомляє «Українська Правда»

З його слів, схованку зі зброєю, з якої стріляли на Майдані, виявили у Голосіївському районі Києва влітку 2015 року.

Як нагадав начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк, до розстрілів 48 мітингувальників та завдання вогнепальних поранень 80 особам 20 лютого на вулиці Інститутській встановлено причетність спецроти київського "Беркуту". Встановлено також, що зброю закріпили за співробітниками цієї спецроти.

"З полку "Беркуту" зникло 24 одиниць зброї - автоматів Калашникова АКМС калібром 7,62 мм, одна снайперська гвинтівка Драгунова та 3 помпові рушниці. Останні- не знайдено. Знайдено 23 елементи, з яких можна скласти 23 автомати Калашникова, елементи гвинтівки Драгунова та ствол гладкоствольної гвинтівки марки ІЖ", - зазначив Остафійчук.

З його слів, з виявлених фрагментів було механічним шляхом видалено ідентифікаційні номери - їх спилено та зачищено. Також Остафійчук повідомив, що зараз, з урахуванням матеріалів справи, які є у ГПУ, буде проведена низка експертних досліджень по цих зразках та залишках стволів.

"Не виключаю, що будуть більш детальні дані (щодо використання зброї під час подій на Майдані)", - зазначив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
малюк Показати IP 7 Лютого 2016 10:00
гарна постановка, представник СБУ заслуговує Оскар. Тільки одна маленька деталь, гільзи вилучені на майдані, та з древ де на Інституцькій розстрілювали людей, не з калашникова, а з іноземної зброї. Ну і на озброєні у міліції немає гладкоствольної зброї. Ну а так казочка нічого, коли росте долар і євро, якраз для української аудиторії непогана відволікаюча інформація.
А Показати IP 7 Лютого 2016 10:05
А це така сама байда, як літак в Маневичах. Тримали два роки після Майдану, а тепер вирішили роботу показати, і "рєзко" знайшли.
україні Показати IP 7 Лютого 2016 10:05
просто чистий піар, зброя давно знайдена, це повідомлення в засобах масової інформації для того щоб відволікти людей від насущних проблем - зубожіння народу!!!
Анонім Показати IP 7 Лютого 2016 10:39
інші стволи бандюкович забрав з собою в парашію
Екскурсовод Показати IP 7 Лютого 2016 12:14
Ще й самі сбушники номер поспилювали, бо спил свіжий, без ржавчини яка обовязково має бути коли зброя була закопана.
Бульба Показати IP 7 Лютого 2016 13:36
Сволочі довели країну доручки кроля гузя наколіна

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus