USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Авто волинян із «Чорного тюльпану» знову «на ходу»

19 Травня 2015 17:48
Волиняни, які входять до числа гуманітарної місії «Чорний тюльпан», звернулися за допомогою до Благодійного фонду «Волинь-2014» з проханням відремонтувати автомобіль, який вони використовують під час експедиції в зоні проведення антитерористичної операції.

Благодійники пішли назустріч пошуковцям та виділили 10 тисяч гривень, щоб полагодити транспортний засіб, - повідомили у прес-службі Фонду.

Гуманітарна місія «Чорний тюльпан» - гуманітарна експедиція, метою якої є пошук та ексгумація тіл українських військовослужбовців ЗСУ та представників інших військових формувань, загиблих в зоні АТО, на території, що тимчасово не контролюється Збройними Силами України.

До пошукової роботи залучені ВГО «Союз «Народна Пам’ять», що має великий досвід у подібних місіях і займалась пошуком останків солдатів, які полягли на полі бою у часи Першої та Другої світових війн.

Пошуковці-волонтери виконують важку моральну і фізичну роботу в непростих умовах - часто під обстрілами і у зоні бойових дій.

Нагадаємо, Микола Собуцький, Андрій Трофімук, Юрій Сковорода таОлександр Златогорський – це волиняни-добровольці, які, перебуваючи під прицілом автомату, шукають тіла загиблих українських захисників, та повертають їх додому, аби рідні полеглих Героїв, врешті-решт, могли гідно їх поховати.
«Завдяки допомозі Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» місія «Чорний тюльпан» отримала автомобіль-рефрижератор, що досить вчасно замінив наші «втомлені» машинки. За що дуже дякуємо меценатам», - йдеться у повідомленні.

Волинських волонтерів чекають нові виїзди. Адже війна, нажаль, триває.

До слова, Міноброни нагородило грамотами трьох волинян, які в рамках місії «Чорний тюльпан» займалися пошуком тіл загиблих бійців на сході.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus