USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Автопарк волинських міліціонерів поповнять 38 позашляховиків

25 Листопада 2014 07:00
Волинські правоохоронці у рамках реалізації спільного проекту взяли участь у навчальному семінарі в Польщі.

Візит у Замость відбувся за проектом «Разом заради безпеки Люблінського воєводства і Волинської області», що реалізовується Воєводською комендатурою поліції в Любліні та управління Міністерства внутрішніх справ України у Волинській області в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 року. Про це повідомили у прес-службі волинської міліції.

Спільний проект був відібраний для фінансування з фондів Євросоюзу 30 липня 2012 року в місті Варшава комісією Спільного моніторингового комітету Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна.

«У результаті запланували закупити 38 автомобілів підвищеної прохідності з необхідним спорядженням для волинської міліції та 42 – для люблінської поліції. Загальний кошторис проекту – чотири мільйони 234 тисячі євро», – розповів начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига. «Основною метою проекту є підвищення безпеки на польсько-українському кордоні та в прикордонній зоні. Зокрема заплановано проведення навчальних семінарів, закупівля спеціалізованих автомобілів, розробка та публікація брошур щодо транскордонної злочинності та відповідних процесуальних дій у рамках тих чи інших кримінальних провадженнях.»

Під час семінару учасники прослухали курс лекцій про налагодження взаємодії польської поліції та української міліції щодо попередження та боротьби з організованою злочинністю та контрабандою, незаконним обігом наркотичних засобів, розшуку злочинців, торгівлі людьми, виявлення правопорушень, пов’язаних із підакцизними товарами тощо.

«У нас не один рік триває плідна співпраця, зокрема й у боротьбі з транскордонною злочинністю», – відзначив комендант Воєводської комендатури поліції в Любліні Даріуш Дзяло. «Уже є й позитивні результати щодо реалізації спільного проекту, за яким ми отримали надсучасні авто, обладнані всім необхідним для виїзду на місце дорожньо-транспортної пригоди. Тож, сподіваюся, ми й надалі розвиватимемо діяльність, спрямовану на покращення боротьби зі злочинністю у прикордонних районах.»

Таким чином після завершення проекту автопарк волинських міліціонерів поповнять 38 позашляховиків, які використовуватимуться насамперед працівниками оперативних підрозділів.

«Так ми станемо більш мобільними і оперативно виїжджатимемо у місця вчинення правопорушень. Автомобілі будуть використовуватись для патрулювання, здійснення оперативних заходів, переслідувань, конвоювання. В салоні автомобілів співробітники поліції будуть перевіряти документи осіб та їх транспортних засобів, здійснювати пошук осіб і транспортних засобів за базами даних», – підсумував Петро Шпига.

У рамках візиту волинські міліціонери побували на екскурсії у старій частині Замостя та місцевому музеї.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
патріота Показати IP 25 Листопада 2014 22:39
Буде Шпига новим джипом їздити з Павліком пивасик на природі пити:-)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus