USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Бензин в Україні знову може подорожчати

2 Серпня 2015 08:00
Через зупинку поставок нафти на Кременчуцький нафтопереробний завод це підприємство може зупинитися. Про таку небезпеку заявив заступник голови ПАТ "Укртатнафта" Сергій Кошелюк. З його слів, це матиме наслідком зростання ціни на бензин. Адже вітчизняного палива не вироблятиметься, а ринок наситять винятково дорожчим імпортним замінником. Про це повідомляє ТСН.

"Може ми комусь на ринку заважаємо. Тому що сьогодні гасло: "Дешеве, не може бути якісним". Це гасло тих, хто привозить імпортні нафтопродукти. Йде боротьба, щоб нас зупинити і перейти на повний імпорт. Тоді продукція на АЗС буде більше 35 гривень/літр палива", - розповів Кошелюк.

Через небезпеку зупинки підприємства його працівники в суботу пікетували філію підприємства "Укртранснафта", котре постачає сировину на Кременчуцький НПЗ. Люди вимагали відновлення поставок нафти на завод, ставили під сумнів офіційну версію про аварію на нафтогоні, внаслідок якої начебто зупинено транспортування сировини в Кременчук, та прагнули притягнути до відповідальності за спробу знищення підприємства керівника НАК "Нафтогаз Україна" Андрія Пасішника. Акція пройшла мирно.

Голова профспілкового комітету "Укртатнафти" Василь Хоменко наголосив, що на завод перестала надходити нафта ще 31 липня. Якщо ситуацію не виправити, то підприємство може зупинитися.

"На вулиці опиняться близько п'яти тисяч працівників. Ми вимагаємо відновлення постачань нафти. Сьогодні у нас абсолютно мирна акція, ми не захоплюємо ніяких будівель, ми вимагаємо відновлення постачань нафти", - заявив він.

Минулого року проблеми були на іншому нафтопереробному підприємстві. У підсумку Одеський НПЗ взяли під охорону, щоб Курченко не вивіз нафту. У прокуратурі Одеської області пояснили, що "захоплення" території заводу відбулося в рамках кримінального провадження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
читач Показати IP 2 Серпня 2015 09:09
Вже все працює у штатному режимі!!!
Алла Показати IP 2 Серпня 2015 10:51
До речі, заступник голови ПАТ "Укртатнафта" Сергій Кошелюк є нашим земляком, народився в селі Бірки, Любешівського району. Надзвичайно порядна і добра людина, незважаючи на свою високу посаду.
ГАНЬБА вор.владі!!! Показати IP 2 Серпня 2015 23:14
відколи ця індексаційно-воровська Яйценючя мерзота з вором парашенком при владі, ціни повзуть і повзтимуть вгору поки не отримають по кулівлоба як каддафі від пограбованного народу!!!
лучанин Показати IP 3 Серпня 2015 09:23
Сергія Кошелюка потрібно за яйки повісити за дестабілізацію ринку.. а ще краще дати пару років.. за дезінформацію. Тільки завдяки таким вилупкам інші грають на біржах.. шатаючи ціни туди сюди.. Це стосується не тільки нафти..а й нац.валюти..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus