USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Для боротьби з ДТП у Луцьку створять комплексну схему дорожнього руху

28 Листопада 2016 13:29
Для того, щоб зменшити кількість ДТП на вулицях міста, впорядкувати дорожні знаки, розмітку та зупинки громадського транспорту, пропонують розробити комплексну схему дорожнього руху.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 28 листопада.

Член фракції «УКРОП» у міській раді Сергій Шкода повідомив, що комплексна схема організації дорожнього руху повинна стати основним документом, де буде вказано, на яких вулицях є односторонній рух, де розташовуються зупинки, світлофори тощо. Наразі, зі слів депутата, у місті хаотично вирішують встановлення світлофорів та зупинок. Причиною розробки такої схеми стало те, що Луцьк посідає 17 місце серед обласних центрів за кількістю ДТП, що не є добрим показником.

Основними причинами, що впливають на стан аварійності, називають, зокрема, значне збільшення транспортних засобів та інтенсивності руху на вулицях міста, невідповідність їх параметрів вимогам норм, правил та стандартів щодо забезпечення безпеки дорожнього руху; незадовільний стан дорожнього покриття проїжджої частини, незадовільний стан або відсутність тротуарів вздовж проїжджої частини вулиць міста та відсутність комплексної схеми організації дорожнього руху у місті. Серед інших причин - часткова відсутність турнікетного, транспортного та пішохідного огородження, дорожньої розмітки, та недостатня кількість дорожніх та інформаційних знаків; застарілість та зношеність об'єктів світлофорного господарства, а саме, використання у світлофорах ламп розжарювання тощо.

Депутат розповів, що аналогічну схему розробляють у Рівному, де оголосили тендер на суму 770 тисяч гривень. Планують, що розробка схеми організації дорожнього руху допоможе запровадити заходи щодо попередження виникнення місць концентрації ДТП; організувати забезпечення власників транспортних засобів платними стоянками; впорядкувати розміщення знаків дорожнього руху та дорожньої розмітки, та погодити маршрути перевезення небезпечних, надгабаритних і великовагових вантажів.

Члени комісії рекомендували підтримати проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Клаус Показати IP 28 Листопада 2016 17:46
Дорогі поробіть, а не схеми - балаболи міськрадівські.
Андрій Показати IP 29 Листопада 2016 22:55
В місті скоро на тірах таксувати будуть! то припиниться коли чи ні?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus