USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Лучан, які хочуть створити гаражний кооператив, штрафують муніципали

29 Вересня 2016 18:14
Мешканці міста просять не штрафувати їх за самовільно встановлені гаражі, а навпаки – допомогти узаконити розташування конструкцій.

Про це стало відомо під час пленарного засідання 13 сесії Луцької міської ради вчора, 28 вересня.

Нагадаємо, лучани нарікають на дії департаменту муніципальної поліції. Зокрема, коли вони після повідомлення про знесення їхніх гаражів звернулися до департаменту з проханням посприяти в створенні гаражного кооперативу, лучани отримали припис, виклик в суд та повідомлення про застосування до них штрафних санкцій.

У такій ситуації опинилися мешканці вулиць Польова та Корольова, а також Гірна та Рогова. Так, лучанка Світлана Жук звернулася до депутатів від імені мешканців будинків, які проживають за адресами: Польова, 1, Польова, 3, Корольова, 9 та Корольова, 11, з проханням дозволити легалізувати гаражі, які розміщені на прилеглій території.

Ділянка, де розташовані ці споруди, – пустир. Гаражі розмістили мешканці прилеглих будівель ще в радянські часи. Власники конструкцій, зі слів лучанки, розчистили пустир, навезли щебінь. Коли ж у Луцьку почали масово зносити гаражі, громада вирішила організувати гаражний кооператив, щоб у подальшому взяти земельну ділянку в оренду. Але, коли прийшли в департамент муніципальної поліції з цим повідомленням, то їм вручили протоколи про адмінштраф та повістки на адмінкомісію.

Аналогічна ситуація і на вулиці Гірна, де мали знести 83 гаражі. Цього місяця на цій території відбувся день депутата, під час якого лучанам порадили, як варто вирішити проблему. Крім того, їх попросили прийти в департамент муніципальної поліції з документами, аби з’ясувати, хто із власників мешкає в будинку.

Представник громади Сергій Мисковець повідомив: коли наступного дня люди прийшли, їм вручили протоколи про адмінпорушення. Зі слів мешканців, свого часу ці гаражі дозволило встановити керівництво військової частини. Тож власники – це здебільшого військові пенсіонери та вдови військових. Днями має відбутися засідання адмінкомісії з цього питання. Але лучани переконують, що також готові створювати кооператив і просять їх не штрафувати, бо готові брати в оренду земельну ділянку і платити до міської казни.

Урешті, Луцький міський голова Микола Романюк пообіцяв розібратися в питанні щодо звернення лучан з вулиць Польова та Корольова. А ось долю гаражів на Гірній уже днями вирішить адмінкомісія. Він запевнив, що демонтувати гаражі поки що не будуть. Натомість під час засідання адмінкомісії розглянуть усі наявні документи – кому давали дозвіл на встановлення гаража в 70-х роках, а кому – ні.

«Буде адмінкомісія, і в усіх, у кого є колишні дозволи, приходьте в міську раду. Якщо ці документи є - ніхто штрафувати не буде. Ідея гаражного кооперативу має право на життя, але тільки для тих людей, які проживають в цьому будинку. Це буде чесно. Бо серед тих гаражів, які стояли в дворах, менше 40% власників були місцеві мешканці. І я просив би не висловлюватися, що комусь приглянулась територія, і хтось хоче щось збудувати. Хоча, в принципі, ці 2 гектари - це самовільно зайнята територія і там можна будувати. Але позиція така: хто проживає в будинку, має автомобілі і документи - можуть створити гаражний кооператив», - запевняв він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Луцьк Показати IP 29 Вересня 2016 20:35
Знесемо муніципалів! Це є явне незаконне формування, яке смокче бабло з людей!
Ура Показати IP 29 Вересня 2016 21:23
Трущобам бути і розростатись !
Патріот Показати IP 29 Вересня 2016 21:24
Це самовільний захваті землі!!! Все треба знести!!! Є закон!!!
Михайло Показати IP 29 Вересня 2016 22:22
Насправді це небезпечний прецедент після якого кількість бажаючих встановити халупки"на законних умовах" в всіх куточках міста зросте в геометричній прогресії. Відмовити таким не зможуть-адже попередньо дозволено іншим. Місто на десятиріччя законсервується в 60-70 роках минулого століття.
два гуся Показати IP 30 Вересня 2016 08:13
михайло та патриот
Анонім Показати IP 30 Вересня 2016 09:44
заставимо все місто гаражами!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus