USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Луцькі депутати отримали звіт щодо майбутнього авторинку

27 Квітня 2015 17:55
Керівництву існуючого авторинку хочуть дати декілька місяців для виконання умов робочої групи, або ж авторинок перенесуть на вулицю Боженка.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 27 квітня.

Про звіт робочої групи розповів секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко. З його слів, питання авторинку постійно піднімають під час засідання сесій, адже те, що там відбувається, – «бардак, хаос та антисанітарія». Відтак, торік 22 грудня відбулися громадські слухання щодо функціонування авторинку у Луцьку.

За результатами слухань ухвалили резолюцію, відповідно до якої роботу існуючого стихійного авторинку на вулиці Єршова визнали незадовільною, такою, що призводить до незручності мешканців міста та суб’єктів господарювання та може призвести до техногенної катастрофи. Вирішили створити робочу групу з представників влади та підприємців для визначення подальшої роботи авторинку. До створеної 30 грудня робочої групи увійшли секретар міської ради, заступник міського голови Тарас Яковлев, депутат Тарас Бас, представники УДАІ та ДСНС та четверо підприємців, які торгують на ринку.

Група працювала протягом січня-березня, виїжджаючи на чотири ділянки. Спочатку оглянули нинішній авторинок та визначили, що він може існувати, але лише у разі дотримання низки умов. Наприклад, унеможливлення паркування на кільці Єршова-Карбишева через підняття бордюрів та встановлення парапету.

Також проблема існує із функціонуванням громадських туалетів на території ринку, яких є лише два.

Окрім цього, наявна в авторинку територія не вміщає в себе усі автомобілі (яких збирається загалом 2,5-3 тисячі під час торгівлі у четвер та неділю): лише половина з них стоїть на території авторинку, а решта створює затори на вулицях. Таким чином, авторинок потребує принаймні 2 гектари землі додатково (ділянку може виділити Прилуцька сільська рада).

Також робоча група рекомендувала заасфальтувати територію авторинку, де наразі є лише щебеневе покриття. Найголовніша проблема існуючого авторинку – відсутність альтернативної дороги: весь транспорт заїздить вулицею Єршова, створюючи хаос.

Як з’ясували під час навчань працівники ДСНС, у разі надзвичайної ситуації, пожежна машина не зможе проїхати вулицею під час роботи авторинку. Тому однією з головних умов функціонування авторинку є облаштування додаткової дороги. Є два варіанти її прокладання: виїзд з існуючого авторинку до Липин або на трасу Ківерці-Луцьк (протяжність цього шляху буде дещо довшою та становитиме приблизно кілометр).

Розглянули також альтернативні ділянки для перспективного розташування авторинку. Так, на вулиці Боженка, 1а, на території ТзОВ «Дельта-7» на ділянці площею 6,8 гектара (ще 2 гектари суміжних земель можуть додатково долучити). Переваги ділянки полягають в тому, що там повністю облаштована інфраструктура, є асфальтове покриття, є відповідність всім пожежним нормам, наявні туалети, на ділянці можна розмістити 3 тисячі автомобілів. У разі використання цієї ділянки розвантажаться вулиця Рівненська та проспект Відродження, але частково завантажиться транспортом Дубнівська.

Третій альтернативний майданчик на вулиці Рівненській, 76а (недобудовані цехи колишнього заводу у власності підприємства «Рівнемістобуд») не підходить для облаштування авторинку, адже автівки зможуть заїжджати лише з боку Рівненської.

Наступна альтернативна ділянка має найкраще географічне розташування (йдеться про ділянку ТОВ «Яровиця» на землях Прилуцької сільради поблизу траси Луцьк-Ківерці). Адже авторинок можна було б винести за межі міста. Водночас, там наразі відсутня інфраструктура, є лише «гола земля». Для облаштування інфраструктури там потрібно мінімум рік та кошти у сумі 30 мільйонів гривень.

Таким чином, у «півфінал» потрапили чинний авторинок та ділянка на вулиці Боженка (саме на цю ділянку робоча група рекомендувала перенести авторинок). На думку Сергія Григоренка, потрібно надати перевагу існуючому авторинку, виставивши перед ним вищевказані умови. Якщо ж авторинок протягом 3-4 місяців не виконає умов, авторинок, мовляв, варто перенести.

Депутат Сергій Сівак зазначив, що в такому вигляді, як нині, авторинок існувати не має права, тож він заборонив би його, зважаючи на техногенну конфліктність. Він також звернув увагу на те, що може виникнути питання переносу Центрального ринку на ділянку на вулиці Боженка, що спричинить проблеми. Адже там навряд чи вмістяться одночасно авторинок та міський центральний ринок. На його думу, найцікавіший варіант – винесення авторинку за межі міста.

Члени комісії прийняли до відома звіт робочої групи. Питання розглядатимуть під час найближчої сесії міської ради. У розгляді візьмуть участь як представники керівництва чинного авторинку, так і підприємці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Степан Бандера Показати IP 27 Квітня 2015 17:59
Депутати мера Романюка вже вкалли гроші в ринок на Боженка, тому ринок все одно перенесуть туди. Ще до виборів
Андрій Показати IP 27 Квітня 2015 18:38
А дорогу по-любому потрібно робити з Єршова до об їздної, незалежно буде там авторинок чи не буде. Так може зробити щоб і вовки були ситі і вівці цілі?
777 Показати IP 27 Квітня 2015 18:40
в минулу пятницю студенти прибирали територію навколо авторинку,сьогодні там знову ср*ч,таке враження,що всі перекупи -б*дло,прибирати за собою не вміють.
Прилуцьк Показати IP 27 Квітня 2015 19:36
Нормально!!! На думку Сергія Григоренка (з партії "Батьківщина"), потрібно надати перевагу на землях Прилуцької сільради поблизу траси Луцьк-Ківерці. Адже авторинок можна було б винести за межі міста. Саме там "прихватив" 2 га ексголова партії Грицюк А.П. будучи керманичем "Батьківщини".
Патріот до Прилуцьк Показати IP 27 Квітня 2015 21:21
Це земля не Грицюкаа Хорошенка.(власника Хороший Смак-ковбаси).Ще в Клімчука хотіли вибити на цій земельній ділянці оптовий ринок сільгосппродукції(за умови побудови там за державні гроші інструктури).Хоча там проходять магістральні нафто та газопроводи(над якими будівництво заборонено).
Патріот Показати IP 27 Квітня 2015 21:33
БАБЛО ВИРІШИЄ ВСЕ, Яковлев починає будувати власні бізнеспроекти.Ринок буде на Боженка,хто незнає,запитайте бізнеспартнерів Яковлева))))Там вже місяць надактивно ведеться будівництво.А розповіді про готову інфраструктуру повна фігня.Там заасвальтованими були лише 70 соток,які знаходилися під автостоянкою,яка вже 2 роки продавалась.Підключення до Шуберта неможливе(там же німці),зі сторони продуктового ринку з електрикою вже давно біда.Та ще один бізесмен хотів підключити 6 приватних будинків,і то світло вирубало.Про воду каналізацію туалети я вже взагалі мовчу))))Про загрузку Дубнівської говорять.!!??)))А Боженка,яка є разом вулицею міста і обїзною дорогою ніхто незагрузить!!??)))Та там проїхати неможливо буде.Окрім того майже вся земля під майбутній авторинок в оренді.Міська рада заробляти гроші вміє лише на відкатах і дольовій участі в бізнесі.А давати прибутки місту це ж щось зайве.
Анонім Показати IP 28 Квітня 2015 06:19
А ділянка колишнього аеропорту в Крупі, чого ж ніхто не говорить про неі?!
Патріот до Анонім Показати IP 28 Квітня 2015 08:02
Тому що говорять лише про проплачені ділянки.Якщо з такої перспективи дивитись,то багато є цікавих земельних ділянок,але вибиратимуть найбільш грошову.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus