USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Маршрутних таксі» у Луцьку може не існувати?

28 Липня 2014 13:16
У Луцькраді запропонували скасувати категорію «маршрутні таксі» для громадського транспорту.

Про це розмовляли у Луцькраді під час засідання робочої групи з виконання законодавства щодо пільгових перевезень громадян сьогодні, 28 липня.

Так, зі слів адвоката та громадської активістки Юлії Спіріної, з моменту початку запровадження маршрутних таксі у Луцьку, її обурило, що автобуси, які зупиняються виключно на спеціально відведених зупинках громадського транспорту, називаються маршрутними таксі.
«Згідно якого ж це права? Це ж фактично й є звичайні автобуси. Таким чином, якщо ми переведемо ці транспортні засоби із категорії «маршрутні таксі» у категорію «автобуси», питання перевезення пільговиків зникне саме собою», - вважає вона.

Також жінка поцікавилась в учасників профільної робочої групи, які важелі впливу є в управління транспорту Луцької міської ради на закононеслухняних перевізників? Пані Юлія поцікавилась, чи будуть розривати договір на перевезення із ними та знімати транспортні засоби із маршруту.

Таким чином, учасники засідання вирішили, що на майбутнє було б доцільним запрошувати представників із транспортного відділу Луцькради на подібні засідання, оскільки вирішення таких запитань – виключно у їхній компетенції.
«Якщо ми маємо людину з грошима в очах замість людяності, це моральна катастрофа суспільства. Інше діло, коли мова - про добродушного водія, з такими проблем не виникає», - підкреслила юрист.

Нагадаємо, раніше під час засідання робочої групи обговорювали проблему відмови водіїв у безкоштовному перевезенні пільговиків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
304 Показати IP 28 Липня 2014 14:36
ты смотри ,через 7 лет дошло. что "що автобуси, які зупиняються виключно на спеціально відведених зупинках громадського транспорту, називаються маршрутними таксі" Деятельность робочої групи з виконання законодавства просто умиляет...
Юлія до 304 Показати IP 28 Липня 2014 17:05
Сьогодні було ПЕРШЕ засідання цієї робочої групи. Вона не є групою з виконання законодавства. Не пересмикуйте, не личить.
НЕЛУЧАНИН Показати IP 28 Липня 2014 17:01
Законом України "Про автомобільний транспорт " взагалі не визначено поняття "маршрутне таксі", натомість визначено таке поняття як "перевезення пасажирів у звичайному режимі руху - перевезення пасажирів автобусами на маршруті загального користування з дотриманням усіх зупинок, передбачених розкладом руху".
Пита Показати IP 29 Липня 2014 12:41
Питання пільгового проїзду не стоїть. Питання поставили ті хто називаеться "діти війни". З багатьох тих,хто не визнае Великої вітчизняної війни взагалі треба зняти категорію "дітей війни", бо війну не визнають, а бажають бути "дітьми війни". Подивться скільки приходить на вшанування загиблих на меморіал. Ось вам і показник "діти війни".
Ярослав Богачук Показати IP 29 Липня 2014 22:01
Перевізники навряд чи будуть проти, бо перевезення пасажирів у звичайному режимі руху дає пільги по сплаті ПДВ. От і все. Міська рада на догоду держбюджету свідомо називає перевізників "маршрутчиками", хоча за змістом і суттю вони є "автобусниками".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus