USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Речі для АТО - під особливою увагою митників

24 Жовтня 2014 13:21
Митники агітують колег, аби будь-які речі, які Самооборона переправляє через кордон, підлягали найщільнішому огляду абсолютно по усіх параметрах закону.

Про це під час прес-конференції у штабі Самооборони Волині, присвяченій автопробігу «Допоможи Україні – врятуй Європу», що відбувся у вересні цього року, розповів самооборонівець Сергій Чуріков.
«Такі факти нам дуже неприємні, бо ми не перевозимо великогабаритних фур із вантажем вартістю понад декілька сотень тисяч, а веземо цільову допомогу, до того ж невеличкими партіями. Ми споглядали ситуацію, коли через кордон переправляють повністю забиті товаром буси. Водії зухвало кажуть, що це речі на АТО, а тим часом тихцем переморгуються з митниками. Як наслідок, далі ці товари потраплять на ринок і їх продають втричі дорожче, ніж за кордоном», - обурюється активіст.

Разом з тим, він зазначив, що до штабу Самооборони часто приходять люди й жаліються, мовляв, недобросовісні торговці наживаються на горі інших, спекулюючи військовими речами й продаючи їх з 300-відстоковою націнкою.
«Тоді ми сказали, що веземо речі не для себе, а для бійців, і лише тоді, після ретельної перевірки, бус відпустили. Потрібно перевірити усіх торговців на луцьких ринках, які перепродують речі для військових. Якщо ці люди з «баришів» не платять податків, їх потрібно карати згідно із законом», - резюмував Сергій Чуріков.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про репортаж із першого та другого днів автопробігу, а також про те, що за перевезення гуманітарної допомоги учасникам АТО у самооборонівців вимагали хабарі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 24 Жовтня 2014 13:42
Ви краще розкажіть як збирали речі і харчі для ЗСУ, а відвезли правосекам. І поясніть чому раніше тележки для збору харчів в магазинах ломились від речей, які туда клали небайдужі, а тепер стоять майже порожні?
Самооборона до Лучанин Показати IP 24 Жовтня 2014 14:09
Давайте краще ви розкажіть - ми не в курсі
Абзац Показати IP 24 Жовтня 2014 16:41
А шо це за хрін в тактичних окулярах на трибуні як дурень сидить?
Андрій до Абзац Показати IP 25 Жовтня 2014 00:59
То є на Волині таке путо, Хведчаком кличуть, чи то бойовиків в дитинстві передивився, чи то.... ну другий варіант скоріше за все у компетенції лікарів, тих що в Ліпінах працюють.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus