USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині хочуть оприлюднити загальну базу автодоріг

6 Квітня 2015 14:19
Повний перелік доріг, кошти на ремонт яких виділятимуть з усіх видів бюджетів, пропонують опублікувати в облдержадміністрації.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 6 квітня.

Як повідомив директор департаменту туризму та інфраструктури Іван Мирка, цьогоріч основною метою є збереження мережі автодоріг загального користування місцевого значення та забезпечення задовільного руху транспорту та безпеки дорожнього руху. Обсяг фінансування, запланований для збереження мережі, по службі автодоріг області, становить 87,4 мільйона гривень, з них 54,7 мільйона – на дороги державного значення, 32,7 мільйона – на дороги місцевого значення. На квітень службою автодоріг заплановані роботи орієнтовною вартістю 10 мільйонів гривень.

Своєю чергою, голова ОДА Володимир Гунчик попросив його підготувати на наступну нараду або розмістити на сайті загальну суму фінансування на ремонт та відновлення доріг в області, включно із сільськими та селищними радами, коштами обласного бюджету та залученими коштами. Він закликав не ділити дороги в рамках області на «наші і ненаші», а показати громаді, скільки коштів нині можна виділити для ремонту та утримання доріг в області. Він наголосив, що готується серйозна реорганізація служби автодоріг та «Укравтодору».

Нагадаємо, 3 квітня служба автомобільних доріг поінформувала про виконання робіт з ліквідації ямковості на дорогах Волинської області.

Іван Мирка відповів, що існує концепція Міністерства інфраструктури, згідно з якою формуватиметься дорожній фонд, у якому консолідуватимуться кошти з усіх бюджетів. Оскільки протяжність доріг місцевого значення велика, а фінансування недостатнє, наразі законодавство дозволяє використовувати кошти місцевих бюджетів для ремонту таких доріг. Тому департамент запропонував містам, селищам та районам долучитися до співфінансування доріг місцевого значення та створення загального переліку цих доріг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus