USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Штрафи за водіння у нетверезому стані збільшилися втричі

7 Липня 2016 19:33
Народні депутати України сьомого липня проголосували за збільшення штрафів за керування транспортним засобом в стані алкогольного, наркотичного сп’яніння або під впливом лікарських препаратів.

Відтепер вперше затриманий за водіння в нетверезому стані повинен буде сплатити 10200 гривень (зараз 3400). До того ж буде позбавлений права керувати на рік. Другий раз впродовж року – 20400 гривень штрафу і три роки без прав.

Проект закону зареєстрований за №4373, - повідомляє БУГ з посиланням на Верховну Раду.

Законом також встановлено, що порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17-ть гривень – ред.) або адміністративний арешт на строк 15-ть діб, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
скептик Показати IP 7 Липня 2016 20:20
думаю, хабар поліціянту в 100 доларів знівелює ці санкції. достатньо однієї санкції - позбавлення прав : при першому порушенні на один рік, при другому - на пять років, при третьому - довічно. робота поліції повинна бути повністю записана на відеокамеру.
Фіскал до скептик Показати IP 7 Липня 2016 20:41
А як же з наповненням бюджету від штрафів
Я Показати IP 7 Липня 2016 20:34
Все це добре, але чомусь депутати вперто не хочуть внести зміни в закон в частині вилучення транспортного засобу. В нас всі машини зареєстровані на тещу, тестя, братову куму і т.д. і тому автомобіль практично не можливо вилучити. В Польщі все змінилося коли прийняли зміни до закону і вказали, що вилученню за керування в нетверезому стані підлягають транспортні засоби ЯКИМИ КЕРУЄ ПОРУШНИК. На цьому все закінчилося для декого. А так, хто має гроші і заплатить штраф чи для відкату, і буде дальше їздити випившим з наступними наслідками...
Фєня Показати IP 8 Липня 2016 11:04
Ото вже законодавці писаки: "...буде позбавлений права керувати на рік. Другий раз впродовж року – 20400 гривень штрафу і три роки без прав." Як він може вдруге порушити впродовж року, якщо його позбавлять права керування на рік?
вся правда до Фєня Показати IP 8 Липня 2016 22:52
та як- як елементарно: права забрали, то п'яне чмо буде їздити без прав! Ну ж ви, наприклад, вчитель, і коли дитині кажете: не сідай парту, не можна! От вчитель відвернеться, то сумлінрий учень - на парту не сяде, а хуліган - вилізе та ще й з ногами! Отак і з цими рецидивістами: ну ти йому хоч 100 разів права забирай і забороняй - він буде сідати і без прав і п'яний. Тому і вилучення ТЗ вказано після другого разу.
Фєна до вся правда Показати IP 28 Липня 2016 12:09
Ну то таким формулюванням вони самі підштовхують і натякаю сідати за кермо без документів.
Волинянин Показати IP 8 Липня 2016 11:25
Коли стала працювати поліція то з 10 джипів 8 водіїв перебебувають в нетверезому стані.Вот так працює поліція при Старих такого менш було
вся правда до Волинянин Показати IP 8 Липня 2016 22:44
при старих "такого" - було в рази більше, тільки "такого" Офіційно НЕ фіксувалося. За грошики в лапу мєнту-поганому він п'яну сволоту відпускав. Отакі "старі" мєнти були. Вам подобалося? Чи ви самі із "старих"?
правда Показати IP 27 Липня 2016 22:20
Правильно про штрафи. Але заробітки зросли? Чи хтось з офіційно працюючих зможе таке заплатити? Краще спитати звідки гроші за сплату. Гроші за авто. Переферія заробляе на центр. А в тому самому Киеві гляньте які авто та статки!!!! Нам і не снилось!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus