USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суд не задовольнив апеляцію судді, який п’яним за кермом спричинив ДТП

1 Липня 2015 13:29
Апеляційний суд Волинської області заслухав апеляцію судді Господарського суду Волинської області Петра Слободяна, якого позбавили прав на два роки за ДТП у нетверезому стані, - інформує ВолиньPost.

Нагадаємо, у ніч проти 3 квітня 2015 року у Луцьку п'яний суддя на джипі врізався в авто колишнього правоохоронця. Про це у Facebook написав один з керівників «Самооборони Волині» Богдан Климчук.

Під час суду першої інстанції, враховуючи покази усіх свідків та судді Господарського суду Волинської області Петра Слободяна, головуючий суддя по справі Михайло Квятковський постановив визнати Петра Слободяна винним у скоєнні ДТП та позбавити його права керувати транспортними засобами строком на два роки. Сторони по справі мали право оскаржити вирок в Апеляційному суді Волинської області, чим і скористалися на законних підставах - суддя Слободаян рішення у Апеляційному судді Волинської області.

Петро Слободян та його правозахисник мотивували свою апеляцію тим, що у цій справі не підтверджено те, що саме обвинувачений керував машиною, яка скоїла ДТП, а протокол оформлено з порушеннями: до прикладу, у ньому присутні не всі відомості про свідків, та й складений він вже через тиждень після автопригоди, а не на місці. «Вважаю, що суддя першої інстанції не врахував низку правопорушень, які скоїли працівники ДАІ», - сказав обвинувачений.

Апелянт також запевнив, що під час аварії за кермом його машини знаходилась зовсім інша людина. Головуючий суддя Апеляційного суду Волинської області Анатолій Лозовський заслухав аргументи Слободяна та його правозахисника, проте залишив апеляцію без задоволення.

«Суддя першої інстанції повно та об'єктивно трактував дану справу, й виніс справедливу постанову», - сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus